Här är av skämtsamma kalendrar gjorda av tysken Hans-Michael Sobetzko med sajten cfs-portal.de. Vi tackar honom för dessa, då ett gott skratt säges vara läkande!

Engelska

Tyska

En person med svår ME, vädjar om att fler stöder rituximab-forskningen i Norge. Nedan följer hens skrift.

Det här inlägget har jag knåpat med i mobilens notebook i en mindre evighet men nu äntligen haft kraft att få det klart och klistra in det här.

STÖD ME-FORSKNING!

Jag har fått några förfrågningar från vänner huruvida man kan stödja ME-forskningen på något vis. ABSOLUT kan man det! Tack snälla för intresset. Jag tänkte att jag sprider mitt svar här på FB, kanske är det fler som vill vara med.

Det finns en rad olika fonder och insamlingar. Jag väljer att bara nämna en forskningsinsamling här då det är en mycket viktigt sådan. Just nu är nämligen läget sådant att ME-sjukdomen står inför ett förmodat mycket stort forskningsgenombrott. Bakgrunden är en upptäckt av läkare i Norge att cancermedicinen Rituximab i studier visat sig ge god effekt på en stor majoritet ME-sjuka. 2/3 av de sjuka fick god eller mycket god effekt av behandlingen. Flera ME-sjuka som genomgått behandling med Rituximab har gått från totalt sängbundna till helt friska genom medicinen!

Cancermedicinen Rituximab är idag inte godkänd för behandling av ME-sjuka, det krävs en enda studie till först, en sk fas-3 studie för att ytterligare styrka evidensen. När den studien är genomförd kan vi ME- sjuka få tillgång till Rituximab som behandling för vår sjukdom. Detta kan innebära att ME slutar vara en kronisk sjukdom, och istället blir något man kan behandla och bota!

Fas 3 studien kommer att genomföras i Norge av cancerläkarna dr Mella och dr Fluge. För att den ska kunna göras måste 7 miljoner samlas in genom donation.

Jag donerar själv regelbundet till denna forskningsstudie och kommer att göra det tills alla pengar finns på plats. Om ni vill vara med på denna resa så är jag tacksam av hela hjärtat. Alla bidrag betyder mycket, stora som små.

Det går att donera direkt till den norska insamlingen, som heter MEandYou, genom banköverföring eller PayPal. Jag använder själv Paypal till detta och det går supersmidigt.

Paypal:
http://www.meyou.no/paypal

Banköverföring:
KONTO: 2480 0845 633
IBAN: NO2424800845633
BIC/SWIFT: SPTRNO22

Om adress behöver anges:
MEandYou
Fredensborgveien 24D
0177 Oslo
Norge
(Viktigt: MEandYou skall vara sammanskrivet som ett ord!)

http://www.meyou.no/bli-med/

Slutligen en länk med fördjupad information om den tidigare studien beträffande Rituximab mot ME och som ligger till grund för den nya viktiga fas 3 forksningsstudien:

Øystein Fluge et al. 2011. Benefit from B-Lymphocyte Depletion Using the Anti-CD20 Antibody Rituximab in Chronic Fatigue Syndrome. A Double-Blind and Placebo-Controlled Study.

Flera av de världsledande internationella forskarna på ME-området menar att upptäckten med cancermedicinen Rituximab är mycket intressant. Att lilla Norge kan bli det land som genom sin studie löser en viktig del av ME-gåtan och ger oss tillgång till botande behandling. Låt oss hoppas det!

/Svårt drabbad av ME

Här presenteras konferenser från 2009.

Här presenteras konferenser från 2008.