MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME)

Myalgisk Encefalomyelit => Behandling => Ämnet startat av: affa skrivet 2009-02-25, 13:57

Titel: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-25, 13:57
Det senaste inom autoimmun forskning som visar på inttacellulär tillväxt relaterat till mikobernas interaktion med kemiska styrfunktioner i våra kroppar och hur de växer till över tid.

Detta var så intressant, att jag ville länka det även i detta forum!
http://autoimmunityresearch.org/transcripts/AR-Proal-Metagenome.pdf

Själv är jag inne på min tredje behandlingsmånad på MP i Oslo!

Det går förvånansvärt bra hitentills. Bättre än väntat eftersom jag varit sängliggande i många år.
Körtelfeber vid nitton gav mig kroniska symtom, som förvärrats över tid och som jag lidit i 40 år.

Dock måste jag gå på lägsta dos Minocyclin och skall försöka sakta stegra dosen enligt behandlingsplanen.
Skall på återbesök i mars!

Presentationen av Marshall Protokollet i Portugal, rönte stor framgång och Ingvild Meijer, som är läkare, På Oslo kliniken, var där för att lära sig att guida atienter på den stora långtidsstudinen
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-25, 17:01
Visste inte var jag kunde skriva det här, men det här hör i alla fall till medicinsk behandling!

Jag har en berättelse av Amy Proal, som lidit svårt av ME och fibromyalgi, som jag tagit ifrån medlemsforumet på MP, eftersom jag själv går på behandlingen

Amy blev rekommenderad denna behandling av en specialist, som den enda väg han kände till som kunde döda både bakterier och virus.

Här får vi följa Amy till 2007, när hon gått i tre år på MP
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?id=7676&t=CFIDS_FM
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-25, 17:33
Jag hittade även en man med Diagnosen ME och och överkänlig emot kemikalier, mm.

Det är en lärorik berättelse ifrån att han som ung insjuknade i körtelfeber och sedan försämrades över tid och vid ca 30-års åldern, var totalt övekänslig, utmattad och hade kognitiva problem, mm.

Han var till konventionella läkare, specialister och sökte även upp oräkneliga terapeuter, men han fann ingen hjälp och hade till sist tappat hoppet om att över huvud taget få någon hjälp.

Nu är han i sextio års åldern och kan leva ett normalt liv, som man lever vid den åldern och de ursprungliga mycket svåra symtomen är borta!
Jag läste hela länken till slutet!  FANTASTISKT HELT ENKELT
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?id=7676&t=CFIDS_FM
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Pippin skrivet 2009-02-25, 19:04
Vilken intressant sida!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-02-25, 20:38
Hej Affa!

Skulle du kunna tänka dig att starta en tråd som berättar mer om MP i Oslo. Hur blev du aktuell för behandling? Hur tar du dig dit? Hur många besök gör du? Hur bor du under tiden? Vad går behandlingen ut på? Vilken läkare behandlar?

Det finns säkert fler frågor när du väl börjar berätta. Eller om det finns en länk på svenska alt. norska om programmet. Jag orkar inte läsa fackinfo på engelska när jag inte ens kan de medicinska termerna på svenska!   ???
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-02-26, 00:12
MP is da thing  helt enkelt revolutionary. Nobelpriset kommer inom tio år till Marshall! Förhoppningsvis snarare. Jag tycker vi lägger upp en rubrik " Rehabilitrering med MP" där vi kan samla sånt du länkar till.Har själv försökt under rubrik tidigare som jag ska försöka hitta!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-02-26, 00:15
Nu hittade jag på den som liknade rubriken jag hade på andra forumet...

Kan meddela att jag själv tror jag "herxar" just nu vilket jag gjorde förstå ggn i somras.. Mkt bättre nu än innan...
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-26, 08:53
Ja, visst!

Jag är ny på forumet och anpassar mig gärna!

Kan jag be moderator att flytta, mitt inlägg till en passand plats, eller ge mig råd om vad det är lämpligast att placera dessa färska rön inom autoimmun forskning!  :)
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-26, 09:04
Ja, det var en god idé, att samla denna forskning och behandling under ovanstående rubrik!

Är inte så skicklig och lite osäker på hur man flyttar inlägg inom forumet!
Jag vill gärna, flytta de inlägg som hör till ovanstående om någon hjälper mig!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Pippin skrivet 2009-02-26, 10:32
vad betyder "herxar"?
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-02-26, 17:14
Först vill jag tacka Kasper, för hjälpen med rubriceringen och överflyttningen under tråden Marshall Protokol.

Sedan sitter jag och läser ur guide för MP Behandlingen och vill svara Dig Pippin över som det heter egentligen Jarisch-Herxheimer-Reaction.

Det står så här fritt översatt: "Bakterieavdödning utlöser en cytokine inflammation som frigörs ifrån de döda bakterierna, när de lämnar cellerna, som de har parasiterat"
Dena reaktion kallas Herxheimer.

Dessa rektioner är oundvikliga när man dödar mikroorganismerna och är unika för varje person.
Eftersom tiden går reduceras antalet mikrober och därmed också dessa rektioner allt mera.

Det gäller att öka särskilt Minocyclinet långsamt i den takt man individuellt behöver, så att symtomen ändå kan hanteras.

Femejl, Du frågade om vad behandlingen går ut på och det vill jag gärna svara på!

Eftersom länkarna är på engelska och det blir tungläst, så kan jag sammanfatta i ett nötskal.

"Kroniska" infektioner, behandlas med olika sorters antibiotika under lång tid. Doserna är ytterst små och stegras sakta efter kroppens egna förutsättningar. Till behandlingen hör Benicar, en medicin, som hjälper kroppen att återställa den receptor i hjärnan som styr över och som reglerar hormonproduktionen.

När kroppen har hamnat i ett "kroniskt"läge, blir det ett överskott, av immunsänkande hormoner, som låser immunförsvaret i detta låga läge, så att utläkningen av de infektioner, som individen lider av inte sker.

Då tar man hjälp av Benicar, som återger kroppen kontrollen över VDR-reseptorn, så att de steroidliknande hormonerna minskar och immunförsvaret ökar, så att det får kapacitet att läka ut de olika infektionerna inklusive virus, eftersom man höjer immunförsvaret.

Om man samtidigt får kontrollen över immunförsvaret och samtidigt behandlar med olika antibiotika samt ringar in de infektioner, som kan tänkas leva i våra celler, då har man möjlighet att elliminera de symtomer, kroppen lider av.
Jag, fick kontakt, med MP i samband med en presentation på Karolinska, då en grupp av ME-drabbade, hade möjlighet, att få träffa Amy Proal och få lyssna på hennes berättelse.

Hon var en ung mycket hårt drabbad kvinna med ME, som gått på MP i tre år då. Det var hennes första resa utomlands efter sina år i ett mörkt rum.

Fick reda på att en privat klinik, skulle öppna, för möjligheten att ge människor,chansen att få gå på protokollet, vilket, fungerar som en stor långtidsstudie!
Det går nämligen inte att använda korttidsstudier med dessa sjukdomar, som tar tid att återställa!
Inte heller dubbelblindtester är tänkbara av etiska skäl!

Jag ställde mig i kö, men kunde inte starta förrän läkaren på kliniken, hade gått de extra utbildningar, som fordras, för att kunna hjälpa patienter med uppföljningar, provtagningar och medicineringar, på MP.

När forkargruppen hade sin presentation i Portugal, åkte Ingvild, som hon heter dit på sin utbildning och då kunde jag åka ner till Oslo, för att få starta på protokollet och startade under jultiden.

Jag berättade detta för min distriktsläkare, som också är mikrobiolog och han tog då mina konventionella prover, som jag tog med mig, för att reducera kostnaden i Oslo.
Nu i mars, skall jag åka på uppföljning dit.Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2009-02-26, 17:25
Det har skrivits en del om MP i ett annat ämne (Brist på D-vitamin). Det hittas i detta inlägg och i inlägg som följer: http://mef-forum.me-cfs.se/index.php?topic=55.msg257#msg257

Jag är lite orolig för att någon råkar illa ut då de försöker sig på MP-behandlingen där man skall hålla nere på D-vitamin.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-02-26, 18:48
Problemet med det som skrivits om MP i tråden du refererar till Kasper, den om D-vitamin, är att inlägget har länkar till engelskspråkiga sidor som jag ännu inte har energi att läsa in mig på så jag tackar så mycket för den lilla sammanfattningen på svenska. Har jag bara en liiten aning om vad det handlar om så kan jag gå in och själv söka vidare på norska sidor.

Sen tror jag också att det är fler än jag som behöver lexikon för att förstå vissa inlägg ibland så tack för förklaringen på herxa, Affe.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-03-02, 22:18
Om ingen vill höra så får man ju vända sig till "de redan frälsta" som vet vad man pratar om och är intresserade att förstå hur MP och d-vit sambandet fungerar och vad herx är. citerar affa: 
Citera
När kroppen har hamnat i ett "kroniskt"läge, blir det ett överskott, av immunsänkande hormoner, som låser immunförsvaret i detta låga läge, så att utläkningen av de infektioner, som individen lider av inte sker.
  D-vit är en av dessa "immunsänkande hormoner" oavsett vilken form kroppen omvandlat det till...

Jag rekommenderar inte att man gör på annat sätt än Affa: Dvs att med hjälp av läkare göra denna behandling...Men det är viktigt att vi kan förstå hur det fungerar eftersom Marshall bjuds in till konferenser världen över och det är en botande behandling för 90%..

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-03-03, 15:13
Tydligen hade jag missat att gå in och ändra i mitt inlägg av den 26 feb. Jag raderade på andra ställen i samband med mitt senaste inlägg under "Förbaskad".  Nu är det dock gjort även här! Har du inte läst inlägget under Förbaskad, Silversessan, så rekommenderar jag dig att göra det.

citat Silversessan
Citera
Om ingen vill höra så får man ju vända sig till "de redan frälsta" som vet vad man pratar om och är intresserade att förstå hur MP och d-vit sambandet fungerar och vad herx är.

Tråkigt att du inte kan visa ödmjukhet tillbaka! Jag tror nämligen att du har full koll på vad som skrivs i detta forum.

P.S. Det var förresten jag som bad om en förklaring av MP pga. att jag inte är varken redan frälst eller insatt och då förväntar jag mig inlägg som alla kan förstå och inte bara de som vet vad de redan frälsta pratar om.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-03-08, 23:40
D-vitaminfrågan är ju essentiell för MP och inget man kan kringå i sammanhanget vilket jag försökt förklara. Men i tråden om d-vitaminbrist ville du ju inte veta det! Så nu vill du höra om MP när jag tidigare försökt förklara att det strider mot Gottfries rekommendationer att öka d-vit!?  ???Jag förklarar gärna om någon VILL veta saker och frågar om det. Men det känns inte så kul att svara efter personliga phopp. Vi är alla sjuka och trötta och bör ha respekt för att man inte orkar förklar allt för alla nykomlingar vilket Kasper också förklarat i sin Forum-förklaring. Vi har tidigare diskuterat "herx" i samband med borrelia..Men om någon frågar får man givetvis ta om det. Men du blir ju uppenbart personligen förödmjukad när jag kommer dragandes med motsatta fakta i d-vit frågan. Så därför får nån annan förklara för dig. Jag lägger mig i diskussionen med dig och hoppas denna tråd kan återgå till att handla om MP-frågan!!! I fortsättningen tänker jg bara använda detta till att diskutera vetenskapen kring MP här och inte mig som person som är irrelevant i sammanhanget...  Dessutom är det olagligt att påstå vad som helst om folk på internet- det går under förtal och ärekränkning att påstå offentlig att nån är "paranoid" även om personen skulle vara det. Tryckfriheten har begränningar i lágen. Det är också tveksamt hur man får göra reklam utan att det tydligt framgår att det är reklam utan pakteras som konsumentupplysning - kallas "buzzing" i PR-välden. Bloggaren Blondinbella har nyligen stämts för att ha "pratat upp produkter" ...
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-03-09, 08:24
För det första har jag inte påstått någonting. Jag skrev att "i mina ögon" och "kanske det är så". Det är skillnad! Sedan går jag inte in och läser allt under t.ex. Borrelia. När man skriver kan man inte utgå ifrån att alla läser och minns allt. Speciellt inte de som är nya inom ME. Det är också så att av s.k. mättad information minns vi inte mer än 20 %.

Hur som helst så behöver ingen oroa sig mer eftersom jag drar mig tillbaka. Jag har redan informerat Kasper i ett mail för några dagar sedan att jag nu behöver lägga fokus på mig själv för att hitta ett liv bredvid rollen som mamma åt en ME-sjuk son. Något som är nödvändigt för både honom och mig. Jag nöjer mig med all den information som jag har fått hittills och jag tackar alla er här på forum som trots en svår sjukdom orkar bemöta omgivningen både vänligt och ödmjukt. Att inte du, Silversessan, klarade av att ta emot mitt öppna brev där jag bad dig om förlåtelse för mitt agerande utan istället fortsätter gå på säger mycket mer om dig än vad det säger om mig.

Jag önskar er alla LYCKA TILL och var så god att håll denna MP-tråd levande med enbart MP-diskussioner framöver.

Marianne
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-04-17, 11:50
Har hittat en presentation av Marshall Protokollet i samband med en inbjudan till En World Gene Congress i West China Hospital, Medical Scool och Sichuan Universitetet, som hölls i dec. 2008.

DVD och text finns här: http://mpkb.mp-dev.com/doku.php/home:publications:marshall_westchina_2008

Här tar Marshall upp nödvändigheten att förstå sjukdomprocessen när mikroorganismerna dör under antibiotikabehandlingen och att då även cellerna dör samtidigt med inkräktarna i dessa celler.
Han behandlar även vikten av att gå mycket långsamt fram med ökningen av antibiotikan, så att inte för mycket toxiner blir koncentrerade i systemet i samband med avdödningen.
Målet för behandlingen är att minska belastningen av olika mikrober, så att immunbelastningen minskar i den takt kroppen orkar med, så att organ, immunförsvar och hormonsystem kan börja fungera allt bättre och så småningom normaliseras.

Det intressanta för mig är att jag känner igen mig på många sätt, när han presenterar den statistik han hunnit få under dessa fyra år som denna unika studie pågått.
Är nu inne på min fjärde månad i behandlingen, men har bara 50mg Minocyclin än, eftersom jag blev mycket dålig och backade tillbaka till 25 mg, fyra gånger innan jag kunde vara bekväm med 50 mg.

Han berättar så detaljerat om behandlingen att jag rekommenderar att titta på den.

Han tar även upp vikten att aktivera VDR- vitamin D-receptorn, som styr de flesta processer i kroppen.

Här visar han en överskådlig chematisk bild över de olika gener, organ och hormonprocesser som påverkas när man tar Olmesartan(Benicar) och hur viktigt det är att utesluta tillförsel av vitamin D under läkeprocessen.
I Kina påpekar han är det lättare att undvika intag eftersom maten inte är tillsatt med D vitamin, som den är i USA, där den mesta maten har tillsatser och det blir extra svårt att undvika intag.

Att D-vitaminet fungerar som ett Korticon, vad gäller immunsänkning, blir allt tydligare!


Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-04-17, 13:21
Vilken intressant intervju jag hittade på NiceGuideLines Blog av "dr.Speedy"

Professor Paul Evald är specialinriktad på infektionssjukdomar och en ny disiplin som kallas Evolutionsmedicin.
Han fungerar nu som "director" i Evolutions Medicin på Biologi Departementet i Souisville.

Han går verkligen på djupet med vilka faktorer som orsakar autoimmuna sjukdomar och inflammationer.
Han menar att det finns kroniska infektioner bakom dessa sjukdomar, som triggar de multippla symtomer, som dessa patienter uppvisar.

Dessutom menar han att de nuvarande infektionsspecialisterna förnekar att kroniska infektioner överhuvudtaget finns.
Genförändringar hos de kroniskt sjuka orsakas av dessa kroniska pågående infektioner, med bakomliggande patogener.

Här är intervjun: http://bacteriality.com/2008/02/11/ewald/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-04-28, 12:11
Ja, jag kan nu rapportera ifrån min egen behandling på Marshall Protokollet.

Hade telefontid, idag med dr. Ingvild Mayer, som är specialutbildad för att guida patienter som vill långtidsbehandlas på MP med lågoserade antibiotikor i viss ordning, där man först startar på Minocyclin.

I mitt fall hade jag mycket förhöjada D-vitaminvärden, som nu efter fem månader på behandlingen har sjunkit ordentligt D-25 ifrån 46 till idag 30 och vitamin D-1,25 ifrån 155 till idag 93.

Enligt läkaren har jag svarat bra på behandlingen! Stegringen av Antibiotikan Minocyclin, som skall stegras i steg, har gått långsamt eftersom symtomen blev mycket stegrade vid uppgång ifrån 25mg till 50mg Minocyclin. Detta steg fick jag försöka fyra gånger innan jag tolererade.

Har nu inte haft skov på en månad och krafterna, har varit ovanligt mycket bättre och jag behöver inte ligga och vila mer än korta stunder.
För en vecka sedan kunde jag sedan ta nästa steg till 75mg Minocyclin och känner nu mig mera däven och seg, men fortsätter med dosen om jag inte blir mycket förvärrad och i så fall går jag bara tillbaka på 50 mg i två veckor och provar tills jag även tolererar den dosen osv tills jag når 100mg och tolererar den.

Ja så går det till på MP och när jag häromdagen gick ut på en långsam promenad kände jag hur hoppet om en förbättrad livskvallitté innfann sig, till skillnad ifrån andra vårar de sista tio, som åren gått åt rakt motsatt håll.
Våra kroppar har fantastiska resurser, bara hjälpmedlen finns till hands.

Det är kanske dags att man börjar att använda antibiotika på ett annat sätt än det sätt man använt sedan Pastörs tid och har sedan dess inte utvecklats!

Kroniska infektioner, måste komma i fokus och behandlas!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-04-29, 10:38
RESULTAT-PRESENTATION AV DEN UNIKA MP- STUDIEN, som pågått sedan 2004 till nu.
Talare är Tom Perez, USA.

Presentationen är kort och lättförstådd! Den omfattar många kroniska inflammationssjukdomar.

Sammanfattningsvis är budskapet till åhöraren att MP över tid reducerar inflammationscytokiner i takt med att patogener avdödas genom MP-behandlingen och till följd av detta avklingar även symtomen på inflammationssjukdomarna.

Patogenerna ligger alltså bakom och triggar symtomen, som härmed bevisas kan elimineras över tid beroende på olika tillstånd.
VDR-blockeringen, blockerar även immunsystemets förmåga att döda de olika patogenerna.
Immunförsvarets förmåga att döda virus ökar då också , med anledning av att immunförsvaret återfår sin potential igen!

Andra presentationer, om bland annat Clamydia finns även i den kommande länken!

http://www.vimeo.com/1789735
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-04-29, 11:50
Lägger in RESULTAT-PRESENTATIONEN AV DEN UNIKA MP-STUDIEN, som pågått sedan 2004, även i denna tråd!

Presentationen är lättförstådd och omfattar många kroniska inflammationssjukdomar!

Utfallet av studien visar att patogener ligger bakom och triggar igång inflammationscytokiner, som ger en STOR RÄCKA AV SYMTOM OCH STÖRNINGAR I ALLA VÅRA SYSTEM.
En felfungerande vitamin D-receptor producerar då korticonliknande hormoner, som sänker immunförsvaret, som då blir oskickligt att bekämpa inkräkare av virus och bakterier, som i sin tur förgiftar, våra celler med sina ämnesomsättningsprodukter och toxiner.

Patogenerna kan alltså, nu bevisas elimineras över tid och kan då även få kroppsliga symtomer att försvinna.

Inflammationssjukdomar är då reversibla!

http://www.vimeo.com/1789735
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-05-15, 22:01
INTRESSANT! kul att det går framåt för dig med läkares hjälp! :)
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-05-26, 21:02
Jag skulle väldigt gärna vilja veta mer om hur du kom in i behandlingen?

VEM kontaktar man för att ansöka om behandling? Namn, telefonnummer, adress...
HUR reser du till Norge?
HUR länge är du där vid varje besökstillfälle?
VAD kostar behandlingen?
VAR/HUR bor du när du är där?

Ja, allt det där runt omkring som är intressant för att kunna ta ställning om det är möjligt att genomföra behandlingen eller ej!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2009-05-27, 12:47
Affa: Kanske det snarare är antibiotikan ger en antiinflammatorisk effekt och gör att ME symtomen minskar. Har de uteslutit Sarkoidos? Har man kollat ifall infektion med Chlamydia Pneumoinae eller Mycoplasma föreligger? Det är ju väsentligt att utreda infektioner vid misstänkt ME, bland annat Chlamydia Pneumoinae, Mycoplasma eller Borrelia. Dessa bakterieinfektioner är ju behandlingsbara och är därför särskilt viktiga differentialdiagnoser vid ME.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-05-27, 16:19
Hej Kasper!

Först vill jag säga att jag beundrar Din kämpaglöd och frammåtanda.
Sedan vill jag svara på Dina frågor!

Ja Du har rätt att minocyclinet är lite immunmodullerande, samtidigt, som den tröttar ut mikroberna!

Ja, jag har titrar av både EBV,Borrelia, cytomegalovirus och Mycoplasma. Den senaste infektionen fick jag reda på för ett halvår sedan i samband med att jag behövde enligt smittskyddsinstitutet ta även MRSA, på grund av att jag opererat bort min gallblåsa i hör och häpna Theran, där jag kände en familj och lyckades får bort gallblåsan efter en second opinion, som även blev negativ.

När jag ändå skulle ta MRSA-provet, så passade jag på att även ta Mycoplasma och det var positivt!
Så utav fem tester tagna hade jag fyra infektioner, ja även cytomegalovirus.

Det är därför jag går på Marshall Protokollet, eftersom där behandlar man just co-infektions med stor framgång.
Är inte intresserad av högdoserad antibiotika, som jag anser ytterligare försämra utgångsläget med ännu större snedvridnig och obalans emellan de goda microberna och de sjukdomsframkallande dito.

Nu plockar jag infektion efter infektion, sakta men säkert och det är mitt mål med behandlingen!

Kroppen måste backa tillbaka till symbios-stadiet igen om den kan förståss efter så lång tid systemet har levat i "parasitstadiet".

Ja, jag vet att jag använder termer ifrån ett miljötänkande, där man talar om symbios och dysbios stadium, men det känns helt rätt, när nu forskning ifrån olika håll talar för att kroniska infektioner ligger bakom autoimmuna inflammationsstadier.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-05-27, 17:01
Sedan vill jag svara Dig Femejl på Dina frågor.

Kliniken i Oslo, som har börjad Guida patienter på Marshall Protokollet, heter 4M-Klinikken och den lägger jag ut med hemsidan här:  http://4mklinikken.aktiweb.no/

Läkaren heter Ingvild Mayer och har specialiserat sig på att hjälpa patienter, som går på den stora världsstudien.

Kliniken hade från början och har även nu en inriktning på förebyggande, hälsa och elit idrottsmedicin, men Ingvild började intressera sig för MP i samband med en kroniskt sjuk patient, som kände till protokollet och som bad om hjälp att få starta igång.

Nu finns det tre läkare i Norge, som har kommit igång på MP.

Jag övernattar inte utan åker tidigt på morgonen och har sedan en timme på mig att ta prover, samt vända hem igen. Det gick nattåg tidigare och då blev det mindre stress.

Klart att det vore bekvämt att övernatta, men det blir ju så dyrt.

Jag kom in i behandlingen igenom att jag samtidigt som det var "The Molecular Days på Karolinska i STLM, april 2008 och tillsammans med andra ME sjuka fick vi träffa en av forskarna Amy Proal, som var ung, men hade legat till sängs, med ME under flera år i ett mörkt rum, men hade börjat intressera sig för just MP eftersom hon själv var mikrobiolog och trodde på behandligssättet med svagdoserad antibiotika i pulsade doser, som kunde försvaga mikroorganismer, utan att skada kroppens eget försvar, utan att tvärtom, samtidigt stärka försvaret.

Amy tog ledigt, på sin lediga dag i STLM, för att berätta för vår grupp om hur hon hade kunnat på tre år fått sådana krafter, att hon för första gången på flera år kunnat resa utomlands och dessutom vara aktiv på en egen Poster vid Karolinska.

Jag har referatet ifrån dessa dagar under tråden Marshall Protocol på Karolinska... i RME-forumet och kanske även i detta forum.

När det gäller kostnaderna, så är de inte så farliga. Den medicin, som fordras att man tar var åttonde timme Benicar är väldigt Dyr och kostar 1000 kronor i månaden, resan 1000 kronor, besöket 600 N kronor och provtagning ca 1000 kronor och telefontid 450 kronor.

Så ser kostnaden ungefär ut! Antibiotikan, Minocyclin är mycket billig, så därför nämnde jag inte den.

Jag sökte i ett par landstingsfonder, som täckte Västerås området och fick av den ena fonden alla utlägg betalade, så hittils har mina behandlingar inte kostat mycket.

Får betala hos min vårdcentral i Köping, för de prover, som är nödvändiga under behandlingen eftersom kroppen förändras över tid. Dessa prover tar jag sedan med mig vid besöket i Oslo.

Lever och njurar måste orka med den ökade toxinutfällningen som sker vid avdödandet av de olika mikroorganismerna, så detta måste följas upp mycket noga.

Jag går extra långsamt fram, just för att jag har co-infektions, samt dragit på körtelfeber sedan 19 års ålder.
Befinner mig därför bara i fas 1 än, men det viktiga är att man hinner avgifta sig ordentligt.

Jag bor i Köping och får byta tåg till Stockholmståget i Kumla.

Sedan kan man få telefontid emellan besöken, som är var tredje månad det första året och det andra året en gång per halvår.

Det blir alltså lindrigare utgifter efter ett år.

Själv beräknar det ta mellan två till tre år för mig och behandlingen är inte så hemsk som att fortsätta leva som jag har gjort hitills.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-05-27, 21:25
Femejl här i Nyheter ifrån stora världen-tråden om The 4th Invest in ME Conference in London UK May 28-29 2009.
Bläddrar man ner på texten, så berättas det om en norsk familj, där alla tre barnen blivit sjuka i ME, vid olika åldrar.
Katrine blev sjuk vid sju års ålder och blev behandlad av Kenny de Meirleir. Han har densamma inställningen som Trevor Marshall att det ligger bakomliggande infektioner som bör behandlas under lång tid växelvis med olika antibiotika. Metoderna skiljer sig åt en del men målsättningen är den samma.

Flickan har nu långsamt återhämtat sig och nu behandlas även hennes bröder, varvid den yngste av dem Frode också tagit sig tillbaka. Den äldste har en lång bit att gå än men det har även vänt för honom.
Den springande punkten ser ut att vara olika bakomliggande infektioner.

http://www.investinme.org/Documents/Journals/Journal%20of%20IiME%20Vol%203%20Issue%201%20Screen.pdf
Lyckades inte lägga ut den speciella delen, så jag tror att det blev hela filen, men scrolla ner i texten tills reortaget kommer om den norska familjen- eftersom Du ju har en sjuk son!


Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Femejl skrivet 2009-05-27, 23:55
Tack för all information, Affa! Den kommer vi ha nytta av.

Det var glädjande att läsa om den norska familjen. Jag kände till deras situation, men inte att de påbörjat behandling med goda resultat. Jag har sett en intervju med äldste sonen, filmad med nattkamera, och då undrade jag vad jag klagade över. Jag har ju "bara" ett sjukt barn. Min glädje gäller idag lika mycket föräldrarna.

Grattis till fondmedlen! Min son fick igår helt överraskande ersättning från försäkringsbolaget så han kan bekosta sin behandling själv, men övriga på forumet kanske vill veta hur du bar dig åt. Själv har jag för avsikt att delge er min kamp mot försäkringsbolaget.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-05-28, 13:06
Som hastigast vad gäller fondmedlen jag erhöll så sökte jag i två lokala landstingsfonder i detta fall Västerås, KAK Köping arboga Kungsör.

Samfond 4, var den fond jag fick ersättning ifrån för mina utlägg, av tågresor till Oslo konsultationerna, prover och mediciner för de 4 månader jag gått på MP.

Jag ringde till sekreteraren som sköter dessa landstingsfonder och berättade om min situation och vilken behandling det gällde.Hon ansåg att jag hade en stor chans och att jag skulle ta den.

Sådana lokala fonder, tror jag finns inom varje landstingsområden.
Sparade alla kvitton, biljetter och medicinutgifter.
Bad dr.Ingvild Mayer om ett bestyrkande av min situation och vad behandlingen skulle gå ut på.

Skrev ett personligt brev, om vad min sjukdom innebar och att behandlingen avsåg att komma åt mina infektioner, samt gjorde jag en uppställning av mina utgifter som stöddes av mina kvitton.
Skickade med min ekonomiska situation i form av min senaste deklaration.

Det var allt och fondens namn var Samfond 4  och gällde för personers efterbehandling, där sjukvården slutat men att patienten inte hade återhämtat sig och fordrade en mera kostsam dito, för att nå bättre resultat och som patienten själv inte hade råd att stå för.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-06-07, 21:48
Då kan man ju skippa FK på den punkten om landstingen kan ersätta via fonder istället för det som det egna ladstinget ej kan ge. FKmåste konkurrensutsättas. Vanliga försäkringsbolöag borde också täcka lite..
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-06-12, 15:39
Här kommer ett mycket intressant tal ifrån "The international Congress of antibodies", som nyligen har hållits i Kina.

Talet är rakt på sak och oerhört förklarande och intressant. Man får en hel del AHA upplevelser!
Frågestunden efteråt är även den mycket förklarande och spännande tyckte jag.

Amy Proal är talaren och hon talade inspirerat om hur människan  med låg immunkapasitet plockar på sig den ena infektionen efter den andra under livets gång.

Amy insjuknade själv som 18-åring i ME och blev sedan liggandes i flera år.
När hon började på MP, hade hon hjälp av sin mamma och syster som turades om att sköta rutinuppgifterna tills hon själv klarade av dem eftersom tiden gick.

Nu kan hon resa runt på kongresser och själv hålla föreläsningar!

http://bacteriality.com/2009/06/11/ica/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: erjomi skrivet 2009-06-13, 18:08
Affa: Kanske det snarare är antibiotikan ger en antiinflammatorisk effekt och gör att ME symtomen minskar. Har de uteslutit Sarkoidos? Har man kollat ifall infektion med Chlamydia Pneumoinae eller Mycoplasma föreligger? Det är ju väsentligt att utreda infektioner vid misstänkt ME, bland annat Chlamydia Pneumoinae, Mycoplasma eller Borrelia. Dessa bakterieinfektioner är ju behandlingsbara och är därför särskilt viktiga differentialdiagnoser vid ME.

Så är det.. men oftast är behandlingen svår om man inte utför den i tid. Det finns ju som du säkert vet andra antibiotikakurer för TWAR och Mycoplasma som bland annat den på CPNhelp... som är långa behandlingar på flera år. Det är synd att det inte forskas mer kring behandlingar av dessa minibakterier..men jag antar att man behöver bli bättre på att diagnostisera förekomsten av dem innan intresset för att behandla dem kommer att bli aktuellt.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: silversessan skrivet 2009-06-18, 23:29
De är inte behandlingsbara generellt i kronisk fas utan mest i akut fas. Det är därför vi har så mycket snack om kronisk borrelia som är mycket svårare liksom CPN är. Sarcoidos är enligt MP en följd av dessa bakterier liksom ME kan vara det. Vilken diagnos du får beror på vilka gener som slås av o på hos individen - dvs individens egen genetik i kombination med miljöfaktorer som bakteirer. Man kan se bakteier inte i motsats till diagnosen ME utn en av flera faktorer som i kombination med genetik leder till just ME, Sarcoidos, Mes , etc.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-06-30, 12:43
Vill ändå rapportera att jag nu gått sex månader på Marshall Protokollen i Oslo.

Hade svårigheter med Herxheimerreaktioner i övergången ifrån 25 mg Minocyclin till 50 mg och fick backa tillbaka fyra gånger, men klarade mig med måttliga reaktioner på femte försöket. De fortsatta stegringarna ifrån 50 till 75mg Minocyclin och ifrån 75 till 100mg har gått med måttliga reaktioner och tre veckor emellan stegringarna.
Har gått nu på 100mg varannan dag nu i snart en månad och skall sedan in i fas 2 och börja med en mycket låg dos Acitromax en gång i veckan, samtidigt som jag sänker Minocyclinet till 25mg varannan dag.

De konventionella labbvärdena har jag trots mina svåra sjukdomsymtomen under alla år, inte haft någon avvikelse på. Inte heller under detta halvåret i behandlingen, förutom nu för några dagar sedan hade jag en kraftig avvikelse på njurfunktionsproven.
Detta förvånar mig inte, då avdödningen av organismerna avger starka toxiner, som kan drabba njurar och lever.
Min vårdcentralläkare ringde och öroade sig, vilket gladde mig eftersom jag inte är bortskämd med någon uppmärksamhet eller att de har brytt sig trots mycket allvarliga symtomer.

Vi kom i alla fall överens om att jag mådde trots allt bra, var inte svullen eller hade något äggviteläckage, så det handlade om en tillfällig avvikelse, som förståss skall följas upp.

Det är därför man måste ta prover var tredje månad på Protokollet, för att se hur man orkar med i längden!
Jag är inte orolig alls för detta, utan ser fram emot att ta med min sambo den 4 augusti på en tripp till Oslo, då jag har fått tid igen där för uppföljning och fortsatt behandling.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-08-08, 20:19
I tisdags denna veckan var jag på återbesök till 4M-Klinikken i Oslo.

Har snart behandlats i åtta månader på Marshall Protokollet och har hunnit till fas två, vilket innebär att jag fått i tillägg en annan typ av antibiotika Azitromax 1/16 dels tablett.

I denna övergångsfas fick jag ett skov på 11 dagar, men hann i god tid före besöket i Oslo repa mig.

Förut när jag var på de andra besöken, var jag liggandes både på dit och hemresan, med hemska influensasymtom och mitt mål var att försöka bara härda ut.
Väl hemkommen sent på kvällen så visste jag att jag skulle få ligga helt nedbäddad i flera veckor i ansträngningssymtom som likaledes var outhärdliga.

Denna resa kunde jag sitta upp och för första gången njuta av resan och som omväxling även läsa en intressant bok. Väl hemkommen, var jag normalt trött och har inte än fått ansträngningssymtom, som jag annars varit van vid i jättemånga år.

Njurproverna som var lite förhöjda togs om. Annars var alla prov utan anmärkning, som de även annars varit trots min förfärliga sjukdomskänsla och värk.

Dr. Ingvild Meyer, har försökt upprätta kontakt med min distriktsläkare och det går allt bättre med det samarbetet.
Nu när mina njurvärden, kreatinin och UREA hade gått upp, så blev min distriktsläkare mera observant och förstod vitsen med att ta de här uppföljningsproven.
Så till slut hoppas jag att min läkare, som även är mikrobiolog, skall åtminstone i smyg, bli intresserad av en "fördjupning" i ämnet!

Detta är min bästa sommar de senaste tio åren och det är ofattbart!
Ingvild är även hon mycket nöjd med min utveckling och det har hon verkligen anledning att vara, med en patient i så dåligt skick som jag ifrån början var.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Baggis skrivet 2009-08-11, 08:18
Så otroligt roligt att det går påtagligt framåt för dig!!!  ;D
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-08-11, 10:04
Tack Baggis!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-09-11, 21:48
Framgångar i Kina för MP.

Amy och Trevor har haft Presentationer i Kina för några månader sedan som har resulterat i att en studie skall komma till stånd på en svår autoimmun sjukdom.
Studien skall dubbelblindtestas och en grupp svårt sjkuka patienter skall få förmånen att studeras och jämföras med en referenskgrupp.

Länken är här:  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-07/arf-sat072109.php
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-09-29, 21:40
Ännu en föreläsning av Trevor Marshall hållen i Singapore den 11 september 2009, där han förklarar hur infektioner kan ge genförändringar, som orsakar kroniska sjukdomar inklusive hypothyriosis t.e.x, som är vanlig vid ME.

Han talar om de flesta "autoimmuna" sjukdomar, som Astma, CFS med flera.
Vår saliv enligt Max Plank Institutetnstitutet innehåller i friska individer en mängd mikrober, som vi lever i symbos med.

När vi människor inte kan läka ut infektionerna, blir de intracellulära och angriper våra celler och speciellt mitkondrierna.

Dessa pathogener kan leva kvar i cellerna och orsaka svåra symtom av cytokinstormar som orsakar inflammationer i olika delar individuellt beroende på vilka patogener individen bär på förändrar vårat Genom som leder till sjukdom x hos individen.

Patogenerna lär sig att styra vårt immunförsvar, så att de kan fortsätta att parasitera våra kroppar!

Den här tio minuters långa presentationen ger AHA upplevelser!

http://www.youtube.com/user/DrTrevorMarshall#play/uploads

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Negawatt skrivet 2009-12-03, 14:00
Hej Affa!

Det är så glädjande att läsa att din MP behandling gett goda resultat. 
Jag läser med stort intresse alla dina rapporteringar.
Tack för att du delar med dig och för att du har handlingskraft och mod att genomgå denna behandling! Stort varmt tack! 
Det inger hopp!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-12-03, 18:58
Tack Negawatt!

Har hunnit in i fas 2, som innebär att jag nu förutom Minocycline även har börjat med Azitromax och har hunnit öka Azitromax ett steg till utifrån den lägsta dosen.

Den här fasen är för många en prövande fas och så även för mig.
I denna fas behandlas gruppen mycoplasmaliknande mikrober och som jag även hade titrar av vid test!

Jag har för avsikt att kämpa mig fram så gott jag kan till nästa antibiotikum som sedan införlivas Dalacin som ger sig på en helt annan grupp av mikrober och då har jag hunnit till slutfasen av behandlingen och skall då förhoppningsvis ha minskade symtom eller om jag varit ung och inte varit sjuk hela livet kanske helt symtomfri.

Nu när jag varit sjuk i 40 år och med sämsta utgångsläge av titrar, som EBV, Cytomegalovirus, Borrelia och Mycoblasma, samt hunnit bli 64 år, så är jag utomordentligt nöjd om jag kan leva ett bättre liv än att ligga till sängs, som jag gjort nu i nästan tio år.

Är man ung, så skulle jag inte tveka en sådan här behandling.
Min Svenska läkare som är mikrobiolog tipsade mig om att jag kunde få taget mina NK-celler på Karolinska om jag betalade själv och det funderar jag starkt på eftersom jag är nyfiken hur det går för mitt immunförsvar och om det förbättras vid ett senare provtagningstillfälle, när jag gått igenom hela antibiotika programmet.
Vi är nu fem svenskar behandlade på MP i Norge.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Negawatt skrivet 2009-12-04, 17:00
Då önskar jag dig fortsatt ork att övervinna alla de prövningar du tvingas genomlida för att uppnå målet!  Ett härligt friskt liv till 90+, vilket är helt realistiskt!  Det ger dig cirka trettio år med ett bättre mående! Vilken underbar tanke det är!  Jag kan se dig framför mig, som pigg nittioåring!   ;)

Jag behöver förstå tillräckligt mycket om MP för att våga ta steget.  Jag är inte där ännu.  Jag har svårt att ta in kunskap, men jag jobbar på det.  Det får sakta mogna fram.  Men visst är din målmedvetenhet både frestande och smittsam!  Ni fem som agerar plogbil för oss andra gör en fantastisk insats.  Tur att ni är flera och kan stötta varandra!  Vet du hur många som går på MP i Norge?

Om du gör ett NK-celltest, berätta gärna vad det visar,  hur man går tillväga och vad det kostar.  Ha det så gott trots alla utmaningar!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2009-12-20, 20:53
Tack Negawatt!
Ja, jag skall berätta om jag får ta NK-Cellprovet!

På julafton, har jag nu behandlats ett helt år i Norge på Marshallprotollet!

Detta var den största julklapp jag någonsin fått, verkligen!

Trots att det funnits skov under den här tiden, så har ändå en uppåtgående trend, varit märkbar inte bara för mig själv utan även för mina anhöriga.

Ser nu fram emot ett nytt år, med större förväntan och hopp än något av mina sista tio år.
Har nu kunnat få uppleva en större trygghet i mina ökande kroppskrafter, ja en mera "normal" situation.

Julen, har varit något som bara betydde större lidande och uppoffring, men känns nu som mera genomförbar och en längtan att kunna träffa sin familj i upprätt ställning i stället för liggande.

Ser nu fram emot att få testa mina NK-celler, för att se hur mitt immunförsvar ser ut, efter detta år.
_________________
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-14, 11:28
Oneradionetwork intervjuar Amy Proal den 11/1 2010.

Här berättar hon hur hon utvecklade sin ME till sängläge och hur hon efter fyra års behandling tog sig ur sjukdomen och fortsätter nu att studera I mexiko en påbyggnad av sin läkareexamen!

Hon har även startad www.bacteriality.com en hemsida där man kan se alla föreläsningar och resor m.m.


--------------------------------------------------------------------------------
 
http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/challenges/proal_amy_marshal_protocol_l_form_bacteria_jan_11_10_one.mp3

http://www.oneradionetwork2.com/mp3/health/challenges/proal_amy_marshal_protocol_l_form_bacteria_jan_11_10_two.mp3

Ovan kan man lyssna på Amy!
_________________
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-19, 19:43
Fick just reda på att dr. Geir Flatabö ifrån Medhelsen Bergen kommer att komma till stockholm den 29 januari för en konferens i Täby.

Dr. Flatabö samarbetar på marshall Protokollet och tar vanligtvis emot patienter i Bergen.

Men denna gång passar han på att ta emot patienter i Sverige i samband med konferensen.
Han har fredag, lörrdag och söndag till förfogande.

Nya patienter behöver han två timmar till och då kostar det 2.900;-

Man slipper då resa till Bergen vilket kostar en del också.

Vill man anmäla sig, så skall man gå in på hemsidan www.medhelse.no och ta kontakt med sekreteraren för att beställa en tid.

Han tänker även registrera sig i Sverige som läkare och kan då lisensiera medicinerna, de nödvändiga medicinerna så att patienterna kan beställa ifrån sitt hemapotek.
Detta borde göra något också för att minska utgifterna för en sådan behandling på Marshall Protokollet.

Då slipper man själv köpa medicinerna i Tyskland.
Han arbetar även med barn som har ME och ADHD
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Baggis skrivet 2010-01-20, 11:09
Intressant! Men hur har han tänkt sig kunna vara verksam i Sverige med vår rigida snäva definition av vad "vetenskap och beprövad erfarenhet" är? Verkar ju som om de läkare som försöker sig på att "gå utanför spåret" förr eller senare åker på pumpen...
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-20, 15:39
Ja, du Baggis, det blir inte så lätt att tas med den svenska sjukvårdhierarkin!

Han tar ju emot patienterna i Bergen och även på sin hemort nu och kommer väl i fortsättningen att göra så! Kommer han till till sverige någon gång i månaden eller så, så kan han ju följa upp de svenska patienterna på plats.
Ännu har jag för lite kunnskap, för att vara mera konkret.

Men många patienter som söker honom ifrån Sverige är för svårt sjuka för att orka komma och sköta om uppföljningarna som är nödvändiga, så detta blir ett sätt att underlätta för patienterna både ekomiskt och praktiskt.

Söker han läkarlicensen här, så kan ju patienterna få möjligheten att få ut medicinerna på sitt hemapotek och kommer då under högkostnadsskyddet, förmodar jag.

Bara han får sitt tillstånd då förståss!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-26, 23:04
Historien bakom Marshall Protokollet och Prof. Trevors identitet:


http://www.marshallprotocol.com/forum2/7779.html

Jag är emot spridande av okunnskap skapade av rykten, så därför lägger jag in denna länk ovan!

Här nedan vill jag bemöta Ditt sista stycke i  ett tidigare inlägg i denna tråden som lyder:

"Marshall Protocol
Får ses som en experimentiell behandling. Marshall är inte läkarutbildad. Han lär ha gjort en modell av Vitamin D receptorn. Han förekommer inte på ME-konferenser. Jag hade kontakt med några patientföreningar i USA och frågade vad deras erfarenheter var av Marshalls behandling, men de kunde inte berätta om några patienter som rapporterat att de blivit hjälpta av det. Marshall gör kliniska tester via internet och man kan fråga sig hur pass etiskt det är. Han verkar gå runt sytemet med att låta de kliniska testerna gå igenom en etisk prövning. Den information jag fått är Marshalls hyptes om att sänka D-vitaminintaget, mest plausibel för sarkoidos där bakterier producerar D-vitamin, men den är inte ens för detta tillstånd bevisad".

Först vill jag fråga om Du känner till någon nu exixterande inte experimentell behandling av ME?
Känner Du till någon sådan behandling, som Du kan rekommendera och som gör någon skillnad?

Nej, Professor Marshall föekommer inte på ME konferenser än, men som vi vet forskar han tillsammans med andra forskare på bakomliggande orsaker till inflammationstillstånd och som i ett längre perspektiv ser det ut som att dessa inflammationer består av olika infektioner, som bakomliggande orsak kanske även till ME.

Marshall har biomedicinsk utbildning, vilket vidgar hans förståelse av kroniska sjukdomar och undervisar läkare om detta. Bakgrunden som ingenjör inom datateknik, har varit även den till stor hjälp för honom i sin forskning och för beskrivandet av hur mikroorganismerna arbetar sig in i cellerna.

Eftersom behandlingslängden är flerårig, skulle det vara oetiskt att behandla en grupp och inte den andra halvan - dubbelblindtest. Kroniska sjukdomar har andra förutsättningar och fordrar längre behandlingar!

Sedan skriver Du i ovanstående stycke att "Marshall gör kliniska tester på nätet".
Ja, och det gör han med en stab av läkare som guidar behandlande läkare mot patienten, under noggrann kontroll och uppföljning med konventionella prover.

Min läkare som guidar mig på MP, hon har kompletterat sin utbildning, för att tillsammans med läkarna  på protokollet samarbeta omkring patienten.
Det finns alltså en särskild avdelning för läkare att ta kontakt och få råd - detta kan inte vara oetiskt!

Om Du inte orkar att sätt Dig in i detta som tagit Trevor upp mot 30 år, så förstår jag Dig, men det är inte rätt att i Ditt forum såga något som Du inte orkar sätta Dig in i.

Min uppfattning i detta är i vår situation, att vi måste låta många blommor blomma och Då tänker jag på bla. De Meirleir och många flera som försöker praktisera klinisk forskning som parallell till VIP institutet och alla XRMV upptäckare och forskare.
Vilken behandling som kommer ut av XMRV virusets upptäck, har vi ännu ingen aning, men det är bra att man äntligen börjar förstå att det är infektioner som orsakar alla dessa förfärliga symtom och inte har uppstått genom felaktiga tankar åtminstone!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 00:55
Det jag vänder mig emot är att rekommendera nydiagnostiserade ME-patienter med experimentiella behandlingar som eventuellt kan vara skadliga. Jag vill därför att båda sidor av myntet presenteras. Allt är inte guld som glimmar. Jag är inte emot att man diskuterar Marshalls behandling, men då bör det klart framgå att det är en kontroversiell behandling. Jag tycker att det är oetiskt ifall vi som har haft ME länge låter nydiagnostiserade lockas att prova på experiementiella eventuellt skadliga behandlingar. Visst skulle det vara bekvämt att låta alla nya patienter prova på allt nytt åt oss, så att vi slipper, men för mig känns det oetiskt. Det bör vara de som följt ME-forskningen länge och som har lång erfarenhet av hur ME-patienter svarar på olika behandlingar som provar de experimentiella behandlingen. Allt under vetskap om risker och vilka kontroverser som finns.

Skriv gärna och berätta om Marshalls behandling. Berätta om era egna erfarenheter. Låt de som varit med länge i ME-sammanhang att ta del av era erfarenhter, men undvik att göra reklam för behandlingar för patienter som nyss fått reda på att det finns en sjukdom som heter ME, och att de troligtvis har den. De kan omöjligvis göra en balanserad bedömning kring vad som är säkert och inte säkert.

Marshall är inriktad på att radikalt minska D-vitamin intaget. De flesta ME-läkare brukar tala om att det hos ME-patienter kan föreligga D-vitamin brist. ME-patienter är ofta inomhus i stor grad för att de skyr solens värme och för att de sällan tar sig utanför dörren. Nancy Klimas talar om att D-vitamin kan vara viktigt vid ME. D-vitamin är viktigt för immunfuntionen och jag är rädd att vi lurar patienter som inte har möjlighet att sätta sig in i all forskning och kunskap att riskera att immunsystemet havererar.

Jag tycker att denna typ av potientiellt skadlig och kontroversiell behandling bör genomgå fler kliniska tester och av flera forskargrupper, innan vi gör reklam för den för nya ME-patienter. Jag måste dock hedra de personer som är beredda att öka kunskapen inom detta område genom att själva erbjuda sig att vara försökskaniner. En hel del vatten måste nog flyta under broarna innan man vet mer ifall Marshalls teorier stämmer och att hans behandling fungerar vid ME.

Frågan är ifall Marshall protocol skall diskuteras på ME delen av detta forum eftersom Marshall tänker i termer om inflammation i största allmänhet. Egentligen borde Marshall protcol troligen diskuteras på tavlan för "Övriga diagnoser" under "Övrigt" där t.ex. infektioner, inflammatoriska och autoimmuna tillstånd hör hemma. http://mef-forum.me-cfs.se/index.php?board=4.0

Håll alla diskussioner om Marshalls behandling i ett ämne och föreslå det definitvt inte till nya ME-patienter.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 01:17
Vad ME-läkare med flera skriver om D-vitamin

Det där med att D-vitamin skall undvikas verkar inte vara något som man är överens om inom ME-kretsar.

Margaret Williams har skrivit om bl.a. vitamin D i följande dokument
http://listserv.nodak.edu/cgi-bin/wa.exe?A2=ind0801a&L=co-cure&T=0&P=1842
Citera
with regard to supplementation, it is perhaps worth mentioning that one GP who specialises in ME/CFS (Dr Sarah Myhill, a leading member of the British Society for Allergy & Environmental Medicine / BSAEM) apparently prescribes 0.5 micrograms of calcitriol (ie. the active form of 1,25 dihydroxyvitamin D - see below) for patients with depleted vitamin D levels, which is manufactured by a company called Teva Ltd  (0113 - 238 - 0099).

Margaret Williams tipsar om denna sajt
http://www.endfatigue-dev.com/health_articles_t-z/Vitamin_d-could_save_your_life.html

Det skulle kunna argumenteras vara ett säkrare alternativ att gå på vad ME-specialister i regel använder, dvs att man behandlar D-vitaminbrist med tillskott. Vilken typ av D-vitamin man skall mäta respektive tillsätta kanske är något man kan kolla vad som specialisterna rekommenderar. Nancy Klimas är en känd läkare inom ME-kretsar och hon är immunolog professor inom immunologi och mikrobiologi, direktör för ME-forskningsinstitut och ordförande för ME-förening, hon har författat mer än 120 vetenskapliga artiklar: http://www.prohealth.com//library/showArticle.cfm?libid=13469

Klimas och Lapp är positiva till vitamin D.
Klimas: http://www.immunesupport.com/library/showarticle.cfm?id=8646
Lapp: http://www.immunesupport.com/library/showarticle.cfm?id=8666&T=CFIDS_FM&B1=EM022708C

Det finns många "skolor" om hur ME-drabbade skall behandlas. Det spretar en hel del tycker jag. Själv har jag provat på en massa saker och insett att man inte kan gå på det enskilda läkare/forskare tror på och motivar med vetenskap. Mycket handlar nog mycket om hypoteser än så länge fast det kan låta som faktum och vetenskapligt belagt då man lyssnar.

Här finns en lista på läkare som har olika angreppssätt: http://phoenix-cfs.org/TRTPhysicians.htm

Trevor Marshall kan man hitta på http://www.pubmed.gov genom att söka på "marshall tg". Han har inte publicerat en enda artikel med chronic fatigue syndrome i titeln. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=%22Marshall%20TG%22%5BAuthor%5D

Om Trevor Marshall i Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trevor_Marshall
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Trevor_Marshall

Kritik på Marshall protocoll:
http://lassesen.com/cfids/MarshallProtocolRisks.htm

Kritik på Trevor Marshall:
http://impnvestigator.chat.ru/
Där står det att han inte är läkare utan har en doktorsgrad inom elektroteknik, dvs han är i grunden civilingenjör. Att han är biomedcinsk ingenjör är ifrågasatt.

Jag rekommenderar att man försöker skaffa sig "oberoende" information kring Marshall genom att skriva mejl till ME-organisationer och ME-läkare och fråga kring Marshall protocol, ifall man går i tankar på att prova på Marshall protocol. Adresser finns här: http://me-cfs.se/patient.htm

Det går att söka på Marshall i immunesupports forum. Man måste registrera sig.
http://www.immunesupport.com/chat/forums/index.cfm?B=FM

Nedan är det en artikel i DN om D-vitamin. Det står att D-vitamin genom solning är bra för att produktionen stängs automatiskt av då man fått tillräckligt, vilket gör att man inte kan överdosera. Det står vidare att D-vitamin skyddar emot canser. Kanske något att tänka på eftersom ME-drabbade misstänks leva kortare liv på grund av att de utvecklar cancer eller kärlsjukdom tidigare. En liten studie pekar på 25 års kortare liv hos ME-drabbade. Flera ME-forskare menar att det kan vara så att ME-drabbade "rostar" inifrån genom att de har ökad oxidativ stress  och att våra liv förkortas av att normala åldrandeprocesser går snabbare.

Solen både vän och fiende, DN 2008-03-05:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=766473


Det står lite om D-vitamin och immunomodulation på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D#Role_in_immunomodulation
Citera
VDR (vitamin D receptors) ligands have also been shown to increase the activity of natural killer cells, and enhance the phagocytic activity of macrophages.[9] Active vitamin D hormone also increases the production of cathelicidin, an antimicrobial peptide that is produced in macrophages triggered by bacteria, viruses, and fungi.[46] Vitamin D deficiency tends to increase the risk of infections, such as influenza[47] and tuberculosis[48][49][50]. In a 1997 study, Ethiopian children with rickets were 13 times more likely to get pneumonia than children without rickets.[51]
Eftersom ME-drabbade har problem med NK-cellernas antal och deras funktion, verkar det viktigt att inte försämra den ytterligare genom brist på vitamin-D. NK-celler hör till det medfödda (icke-adaptiva) immunsystemet. Enligt det som står ovan skulle man kunna förvänta sig ökat antal oportunistiska infektioner av D-vitaminbrist.

Ett par kommentarer från kontakter jag haft kring Marshall protocol:
Citera
    Here, in a rather large nutshell are my comments on the Marshall protocol:

     My reading of the Marshall protocol showed that it was originally developed to treat Sarcoidosis.
     Sarcoidosis is a completely different disease from ME/CFS. There is some evidence that it is caused by a cell wall deficient form of a bacterium which is a distant cousin of the Tuberculosis bacterium. The cell wall deficiency makes it difficult to detect this bacterium in the laboratory.
     In ME/CFS the postulated causal infectious agent (or agents) stimulate the anti-viral pathways of the immune system, so a ME/CFS pathogen is likely a virus not a bacterium.

     The Marshall protocol requires the patient to attempt to reduce vitamin D intake to deplete all body stores and lower blood levels. Then to take Benicar (a blood pressure lowering medication) and Minocycline (an antibiotic) for some length of time, maybe years. Dr. Marshall thinks that this postulated bacterium is more sensitive to the antibiotic when vitamin D levels are low. He also recommends this protocol for autoimmune diseases.
     I only know of anecdotal evidence showing that the Marshall protocol works for Sarcoidosis. There are a number of very enthusiastic patients of Dr. Marshall who say glowingly on the Marshall protocol website that they have improved or recovered. However, Sarcoidosis, like ME/CFS can resolve on its own. I do not know of any formal trials. Side effects are not unusual. The main one of which is an unpleasant immune reaction (Jarisch Herxheimer reaction), which is thought to be the body's reaction to the killing of bacteria.

     Vitamin D is known to play an important role in many body systems. In addition to the maintenance of bone health, it has important effects on the immune system. It is believed to have an antibacterial and an antiviral action. Vitamin D was used to treat tuberculosis before antibiotics were discovered. The major source of vitamin D is the action of sunlight on the skin. Contrary to the recommendations of the Marshall protocol, many patients with ME/CFS feel much better in the summer months, but because of photophobia, many ME/CFS patients need to shun the sun and thus may have low vitamin D stores.

         Until satisfactory trials have been undertaken, I would not recommend this treatment to anyone even with Sarcoidosis.
     At the present state of our knowledge, I would strongly advise against vitamin D depletion in patients with ME/CFS.
     I would recommend taking Nancy Klimas' advice that patients with ME/CFS may be helped by taking supplemental vitamin D.

Citera
I did a quick and dirty search of Index Medicus from 1996 to the current month by combining the search terms "Chronic Fatigue Syndrome" and "Clinical Protocols."  The Marshall Protocol was not listed in the search results.  Accordingly, I conclude that a "recognized," "acceptable" study of the Protocol has not been conducted and, under those circumstances, I could not and would not recommend it.

Vitamin D brist var vanligare hos patienter med kronisk smärta enligt en studie nedan.

Prevalence and Clinical Correlates of Vitamin D Inadequacy among Patients with Chronic Pain
Michael K. Turner, MD, et.al.
http://www.blackwellpublishing.com/journal.asp?ref=1526-2375
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez/18346069

http://www.healthcentral.com/chronic-pain/c/5949/22650/vitamin-pain/
http://www.newswise.com/articles/view/533686/

Nedan en artikel om vitamin D och reumatiska sjukdomar.

Hypovitaminosis D among rheumatology outpatients in clinical practice: http://rheumatology.oxfordjournals.org/cgi/reprint/ken203v1

Någon skriver om att vitamin D3 är bättre än vitamin D2 och hänvisar till nedanstående.

Dietary Supplement Fact Sheet: Vitamin D
http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp

En artikel från DN om D-vitamin nedan.

Sol och fisk gör att du lever längre
Brist på D-vitamin ökar risken att dö i förtid, visar en stor amerikansk studie. Svenska forskare bekräftar resultaten och kräver att Livsmedelsverket höjer sina rekommenderade nivåer.
2008-08-12
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=814506

Jag hittade en medelande på ProHealth om D-vitamin. Man har funnit att kognitiva svårigheter är större hos personer med lägre halter D-vitamin. Studien är gjord hos hos personer med en ålder på 65 år eller äldre. Se nedan.

Relationship Between Low Vitamin D and Cognitive Impairment Identified for First Time
January 22, 2009
“Those with the lowest levels were more than twice as likely to be cognitively impaired.”
http://www.prohealth.com/me-cfs/library/showarticle.cfm?libid=14268
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 01:42
VDR = Vitamin D Receptor

Citera
Ville bara berätta litet om den här forskningen. Blaney och de andra hör till en grupp runt Trevor Marshall, en ingenjör som forskar fr.a. "in silico" dvs han gör virtuella modeller av receptorer, läkemedel m.m. i datorn, och ser om de passar ihop.

Deras idéer är spännande och går förenklat ut på att vitamin-d-receptorn VDR är så viktig för infektionsförsvaret, att bara de infektiösa organismer som lyckas blockera VDR kan fortsätta att frodas inne i vår kropp. Detta gäller t.ex. Borrelia, Syfilis och Tuberkulos, men även EBV och kanske HIV, och fr.a. ännu inte identifierad intracellulära bakterier som skulle vara orsaken till alla autoimmuna sjukdomar. En del belägg går att hitta i andra gruppers studier, men Marshalls egen grupp gör vad jag förstår ingen laboratoriefoskning, så inga lab.resultat finns som ger belägg för de avgörande delarna i detta. Än så länge är det alltså en hypotes. Här ingår också att när VDR är utslagen kommer den aktiva D-vitaminmetaboliten 1,25-OH2-d-vitamin, att öka i koncentration i blodet och i sin tur påverka en massa andra receptorer som den normalt har föga effekt på.

Nästa steg är att de anser sig kunna återställa VDR-funktionen, inte med d-vitamin, utan med en blodtryckssänkande medicin, olmesartan (släkt med t.ex. Atacand) som enligt datormodellen är en VDR-agonist. De anser också att man i samband med den behandlingen måste undvika naturligt D-vitamin så mycket det bara går: täckande klädsel, ingen fisk, etc. Slutligen behandlas mikroorganismen (som de anser måste finnas där inne) med stötvisa antibiotikakurer (tetracykliner tror jag) enligt ett schema. Detta kallas sammantaget Marshall-protokollet. Eftersom de inte är läkare har de inga egna patienter i denna studie, utan patienterna rekryteras via internet och får sedan övertyga sina husläkare om upplägget och vilka läkemedel som skall skrivas ut. Resultaten sammanställs därefter genom rapporter till Marshall-gruppen. Studien beskrivs på hemsidan Autoimmunity Research Foundation.

Vad skall man nu säga om detta?
Ja, de kan kanske ha rätt, men det fattas väldigt mycket forskning för att visa det.
En artikel (Vitamin D metabolites as clinical markers in autoimmune and chronic disease. Blaney GP, Albert PJ, Proal AD. 2009.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19758177 ) visar ju förhöjt 1,25-OH2-d-vitamin på en blandad grupp patienter. Det fanns ingen kontrollgrupp med. Även osteoarthritis, dvs artros, tas upp som autoimmun sjukdom, vilket inte många andra håller med om. Det är tvärtom vanligt att sådana patienter får vara kontrollgrupp till "riktiga autoimmuna tillstånd" i olika studier. Artrosgruppen hade här lika förhöjda 1,25-OH2-d-vitamin-nivåer som de andra. Varför var inga friska kontroller med?
När det gäller Marshall-protokollet ger man alltså minst 3 interventioner på samma gång och hävdar att det ofta tar flera år innan effekten kommer. Ingen randomisering eller placebogrupp. Det kommer att bli svårt att både avfärda och stödja hypotesen med detta upplägg. Och man får misstanken att det kan vara det som är meningen.
Min personliga känsla inför detta är att det litet grann liknar en sekt som har uppstått runt en guru.
Detta hindrar dock inte att det kan ligga något i deras hypotes. Det är alltså upp till var och en att sätta sig in i detta och ta ställning till om man vågar prova det. Jag tycker dock att den nu aktuella artikeln ser litet "skum" ut.

Citera
Håller helt med om att MP är en riskabel verksamhet, och blev inte alls förvånad när jag läste TMs antecedentia. Såg också att han nyligen lyckats övertyga kineser om att genomföra en "fas 3-studie" av MP i Västkina. Titulerar sig professor där. Det han får ut är givetvis väldigt mycket; han reser värden runt och hyllas som framgångsrik forskare. Samtidigt har de helt hoppat över det viktiga mellanledet mellan de första hypoteserna och den kliniska tillämpningen, nämligen att testa sina hypoteser i provrör och på försöksdjur. Det är verkligen helt oetiskt att dra igång en sådan här studie, och det borde göras något åt det. Som jag ser det är det nog bara en tidsfråga innan fler allvarliga biverkningar och komplikationer kommer att sätta stopp för det hela.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Baggis skrivet 2010-01-27, 15:00
Vilka "verbala salvor" som utdelas här då!

Du Kasper skriver att MP är en "kontroversiell behandling" och att man därför ska vara väldigt försiktig med att rekommendera den åt någon, kanske helst inte nämna den alls låter det som? Min följdfråga är då om det finns en enda behandling av ME som inte är att betrakta som "kontroversiell", beroende på vem man frågar? Min känsla är den att du ända från första början har valt att inta en negativ inställning till MP, främst pga teorin om det skadliga D-vitaminet tror jag.

Jag tycker som tidigare nämnt någon gång att MP-teorierna är synnerligen intressant som sådana, men att folket kring dr Marshall är fanatiker som tror att D-vitamin är ett gift för alla överallt alltid så att säga. En sådan attityd får mig alltid att misstro sådant folk, tyvärr oavsett om de i sak kan ha hur rätt som helst. Världen är ytterst sällan svart och vit, utan allehanda färger där emellan bildligt uttryckt.

Så min bestämda åsikt är att någon censur av vad man berättar om t.ex olika behandlingar ska inte finnas. Alla ska ha rätt till så mycket information som möjligt, dock utan att det blir till "reklam" och med den uppmaningen att "dessa alternativ finns, bilda dig nu en egen uppfattning om vad som kan passa dig". På så vis blir det varken så att man t.ex censurerar MP åt nykomlingar pga att man har den uppfattningen att det är "kontroversiellt", eller att man framställer det som "detta kommer att bota dig, bara att köra igång!".

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-27, 15:33
Försöksdjur har ingen vitamin D reseptor och fungerar därför inte som en människa!

Med DNA och nya tekniker, har vi kommit i vissa fall förbi dessa djurförsök.
 
Vi har nått en gräns där vi måste omvärdera hela det medicinska tänkandet och det är nu på väg med full fart det vill säga ett paradigmskifte i diagnosmetoder, mera inriktade på ett ekologiskt synsätt än vi haft tidigare!

Annars kommer vi aldrig frammåt! Vi känner idag bara några procent av alla virusar som finns och våran kropp består av flera mikroorganismer än celler!

Dessutom hittar vi inte mikroberna i blodet om vi inte är i ett akut tillstånd, utan får ta hjälp av DNA analyser i vävnader för att vid kroniska inflammationstillstånd hitta de sjukdomsframkallande mikroorganismerna som är legio.

Djurstudier är bra, men djur är inte människor och kan inte användas i alla sammanhang, just bl.a. för att de inte har dessa receptorer, som omvandlar D-vitamin till ett hormon, som är immunsänkande!

Som en bekant till mig sa och som nu gått på MP i Norge, i två år för Borrelia, som han insjuknade i 1995 och blev allt mera sjuk. "Det är farligare för mig att gå obehandlad än att låta mig behandlas", var hans slutsats.
Han blev ju bara sjukare år ifrån år med alla vårdinsatser som gjordes i Sverige.
Blev han bättre, ja det blev han verkligen!

FDA har kontollerat Benicar som sänker nivån på D.1,25 och därmed höjer immunförsvaret. FDA har konstaterat att det är en säker medicin.
Antibiotikanivåerna är så låga att även de har hög nivå vad gäller säkerhet.

Behandlingen har en hög säkerhetsnivå till skillnad ifrån många andra skolmedicinska behandlingar.
Med detta ville jag bara att felaktigheter i sak måste påpekas!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-27, 15:50
Baggis skrev:

"Du Kasper skriver att MP är en "kontroversiell behandling" och att man därför ska vara väldigt försiktig med att rekommendera den åt någon, kanske helst inte nämna den alls låter det som? Min följdfråga är då om det finns en enda behandling av ME som inte är att betrakta som "kontroversiell", beroende på vem man frågar? Min känsla är den att du ända från första början har valt att inta en negativ inställning till MP, främst pga teorin om det skadliga D-vitaminet tror jag".

Det kändes bra Baggis! Just detta, finns det någon enda behandling av ME som inte är kontroversiell?
Var inte det ett faktum att det fanns en bakterie som orsakade magsår också kontroversiell och denne Mashall fick till slut ett nobelpris, men inte utan kamp förståss för det var en i högsta grad kontroversiell fråga!

Läkemedelsindustrin förlorade massor av pengar när patienterna inte längre år ut och år in kunde tjäna pengar på Losec med fler kopior!

Vi måste skydda nyinsjuknande ME patienter för olika påtryckningar självklart, men inte dölja de behandlingar som finns! Det är bara det jag menar!

Förlåt Kasper och tack Baggis!

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 18:21
Självklart skall vi inte dölja något. Det jag vill är att vi tar med både saker som talar för och emot något. Jag skulle personligen bli förfärad av att ha hållit inne med fakta kring något, ifall någon blev permanent sämre av en behandling. Jag är personligen försiktig med att tipsa nyaanlända om behandlingar, om det går utanför vad ME-specialister rekommenderar. Kanadas koncensusdokument där 11 läkare varit med känns som en relativt trygg utgångspunkt.

Jag vet av erfarenhet att många testar på första sak man nämner i sin stora önskan att bli bättre. Vissa behandlingar är mycket svåra att bedöma och dessa tycker jag att det är onödigt att tipsa nyanlända om. Om en behandling inte kan bedömas av flera ME-patientföreningar från landet där behandlingen kommer, kan det vara ett tecken på att behandlingen i praktiken inte är så framgångsrik för patientgruppen. Om flera ser faror med en behandling så bör man framhålla dessa faror enligt mitt synsätt.

Hur skall nya kunna bedöma behandlingar som inte ens vi som suttit på ME-forum under flera år kan bedöma helt säkert? Hur skall man kunna bedöma en behandling som inte presenteras på ME-konferenser, så att man får med övriga professionens synpunter/kommentarer på det hela?

Vad gäller Borreliainfektion kan jag förstå att det kan hjälpa med antibiotikabehandling med t.ex. tetracyklin eftersom det är normal behandling vid Borrelios. Jag skulle personligen börja med att prova en mer sedvanlig behandling för att försöka bli av med dem.

Att ME 100% säkert skulle bero på infektion är inte något som vetenskapen ännu är säker på. Ifall det beror på infektion, så är det i så fall snarare  ett virus och inte en baktierie, enligt de immunsystemsavvikelser som forskarna fått fram.

Min förhoppning är att vi som finns på forumet försöker se den etiska aspekten av våra inlägg. Skall jag tipsa om behandlingar som är omstridda utan att nämna de saker som är omstridda? Skall jag försöka få andra att prova samma sak som mig själv, eller skall jag nöja mig med att bara rapportera mina egna erfarenheter? Kan jag dra slutgilitiga slutsater om saker, eller kan jag bara föra fram agument som talar för och emot något? Kan man se att nyanlända inte känner oss som skrivit tidigare, och då har svårare att veta ifall det är något som har stöd bland många ME-patienter.

Jag tror att en mer fullständig och välbalanserad information kring vissa behandlingar sker ifall det diskuteras på egna trådar/ämnen. Då kan den intresserade få en större mängd information och där hitta argument för och emot. Mitt tips är därför att vi i fortsättningen länkar till där den specifika behandlingen diskuteras. T.ex. kan man länka till Marshall http://mef-forum.me-cfs.se/index.php?topic=112.0 ifall man vill tipsa om det, då får den aktuella nykomlingen en mer genomgripande information. Jag vädjar att vi gör på det sättet, för annars måste jag alltid måste försöka lägga in kommentarer som balanserar upp informationen om Marshall. Jag vill inte att de nya skall döljas någon information, utan att de skall ha "den fullständiga historien".
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 19:44
Ifall någon provar på något som inte kostar mycket och som knappast ställer till skada, så är det inte något större etiskt problem, men ifall någon provar något som är kontroversiellt och eventuellt skadligt, så bör den som provar vara medveten om det.

De som är försökskaniner bör vara medvetna om riskerna. Han som bevisade att helicobacter pylori orsakar magsår, intog en dryck med bakterierna själv. Han frågade ingen annan att göra det. Det hade varit oetiskt, åtminstone ifall den som gjorde det inte var iförstådd med riskerna.

Mycket av nya saker inom vetenskapen påbörjar sin historia som kontroversiella. Det tar tid att reda ut exakt hur saker ligger till. Men att från detta dra slutsatsen att allt som är kontroversiellt är sant, är nog inte riktigt. Det går att vara intresserad av kontroversiella saker. Jag tror dock att det är oerhört svårt som lekman inom ett område att kunna veta på förhand vad som kommer visa sig stämma eller inte är mycket svårt ifall t.o.m. specialisterna som forskat i området hela livet inte kan avgöra.

Jag är felciterad. Det jag skrev var:
"experimentiella behandlingar som eventuellt kan vara skadliga"
"experiementiella eventuellt skadliga behandlingar"
"potientiellt skadlig och kontroversiell behandling"


Termen "eventuellt skadlig" är högst väsentlig i sammanhanget.

Något som är kontroversiellt, men ofarligt, lär inte orsaka någon skada. Dock så är det positivt att på forumet även föra fram olika synviklar även för ofarliga saker.

Det är en feltolkning att tro att jag inte vill att det skrivs om Marshall. Jag är självfallet mycket intresserad av att få in så mycket kunskap och information som möjligt. Jag är självfallet tacksam för de som frivilligt utsätter sig för att vara försökskaniner i kliniska studier eller genom att prova på något på egen hand. Alla erfarenheter som går att få in är intressant.

Det finns begräsningar i att bara basera sina kunskaper på vad man får höra på ett forum. För det första finns möjligheten att den drabbade inte var ordentligt utredd och egentligen inte skulle ha en ME-diagnos. Det gäller t.ex. de som har eller har haft Borrelia. För det andra så är det inte säkert att de som inte blivit hjälpta av en behandling kommer att vara lika benägen att skriva om det på forumet. För det tredje så brukar man ofta skriva mycket om en sak då man är som mest intresserad av det och innan man provar, alltså innan man vet ifall det fungerar. För det fjärde så varierar ME hos de drabbade över tiden och det kan vara svårt att vara säker på att en förbättring inte beror på en spontan förbättring.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-01-27, 20:26
Jag gjorde en snabb koll på internet och det verkar som om D-vitaminreceptorer finns hos många djur såsom däggdjur, råttor, amfibier och fåglar. Det står att Vitamin D receptorn (VDR) inte ändrat sig mycket genom evolutionen.

Targeted ablation of the vitamin D receptor: An animal model of vitamin D-dependent rickets type II with alopecia
1997, YAN CHUN LI
Citera
The VDR is evolutionarily well conserved and is expressed early in development in amphibians (1), mammals (2), and birds (3, 4).
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-01-27, 22:58
Du hade rätt att VDR-vitamin D-receptorer finns i möss och andra djur!
Jag visste dock att han under en föreläsning påpekade att möss inte kan liknas vid människor!

I marshall Protocollets forum tisdagen den 4:de nov 2008, sade han detta:
"En av farorna med att tänka på VDR hos möss är att det inte finns i så många vävnader."

Jag vill även tillägga att de råttförsök, där man slagit ut deras VDR funktion på, så hade de ett kraftigt sänkt NK-cellförsvar, så ingen rök utan eld! Mössen blev mycket infektionskänsliga!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Baggis skrivet 2010-01-28, 16:50
Min nu ännu starkare uppfattning är den att den "kravnivå" du Kasper har på den information som människor delar med sig av är orealistiskt hög. Jag får en känsla av att den liknar Susannes krav på hur information om svininfluensan skulle hanteras. Det är som jag ser det den springande punkten att du verkar se detta med en strikt vetenskapsmanna-syn, med krav på exakt välbalanserad välunderbyggd bevisbar information, dessutom helst att t.ex samma inlägg som rör någonting tar upp både bra och dåligt med där nämnda. Det är nog en lovvärd attityd som sådan, men som sagt inte realistisk som jag ser det. Det betyder såklart inte att vi alla till mans ska börja skriva vilken goja som helst om vad som helst, utan bara det att jag utgår från att de flesta människor nog har stött på så mycket olika "kvalitet" på information på Internet att de har lärt sig att "filtrera" sådant de läser. Till syvende och sist så är det varje vuxen myndig person som ansvarar för sig själv och vad de vill tro på. I fallet med MP så är det ju dessutom ingen "huskur" som man kan lura på vem som helst att testa så där rakt av, utan det kräver att man går hos någon läkare för att få den behandlingen, vilket i sig är en slags spärr mot "missbruk" och därmed risk för skada.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-02-25, 15:53
Moleculärbiolog Paul Robert intervjuas av Patric Tmpone i One Radio Network- Motherload cause of all disease.

Budskapet i korthet är att idén om autoimmunitet är fel, detta att immunförsvaret övverreagerar och därför attackerar kroppens egna vävnader.
I stället gömmer sig mikroorganismer sig i dessa angripna vävnader och kallar till sig immunförsvaret, som då äter upp hela cellvävnaden som mikroorganismerna gömmer sig i.

Så lösningen på "autoimmuna sjukdomar"-inflammationer är att döda organismerna det vill säga behandla infektionerna, som är behandlingsbara!

Mikroorganismerna kan ändra DNA, påverka vårt hormonsystem, sänka vårt immunförsvar och ställa till cytokinstormar (inflammationsämnen av olika slag), som leder till olika inflammationssjukdomar.

Mikroorganismerna är intelligenta och stänger av vissa reseptorer som styr över vissa hormoner, som i sin tur sänker immunförsvaret.
MP använder Benicar(Olmesartan) för att sätta på dessa receptorer, så att immunförsvaret får tillbaka sin kraft, för att sedan kunna döda de organismer som försvaret bestämmer inte skall få överleva.

http://www.oneradionetwork.com/health_-_podcasts/open_friday_forums/the_pros_and_cons_of_taking_vitamin_d_-_the_marshal_protocol_-_01.16.10_201001161490/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-03-02, 11:56
Denna kunnskapsdatabas i länken här under, är en kunnskapskälla att vända sig till och lära sig att se på sjukdomar ur ett djupare perspektiv och dessutom en handledning rent praktiskt.
Att göra sig kunnig är ett sätt att komma frammåt och man undviker att bli ett offer i denna komplexa värld av diagnoskoder och symtomlindring.

Gräver man lite djupare, så upptäcker man ofta att hjälpen är närmare än man tror och lösningarna blir plötsligt logiska, när pusselbitarna faller lite mera på plats.

http://mpkb.org/doku.php/home:patients
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-08, 12:57
Ja, då var det dags att avge en rapport hur det går för mig på Marshall Protokollet på 4M-Klinikken i Oslo.

Läkaren där Ingvild Meyer, har tagit paus för nya patienter, då hon skall vidareubilda sig i en Masterutbildning, under tre år.

Vi patienter som har börjat följer hon upp, så jag är inte orolig!
4MKlinikken har flyttat till Baldersklinikken i Oslo.

Var på återbesök den 24 mars, samtidigt som godsvagnsolyckan.
Övernattade på Anker hotell och hade två härliga dagar i Oslo.

Jag har nu behandlats på MP i ett och ett halvt år och de två sista månaderna, har jag inte haft några symtom.
De konventionella proverna är normala och jag har fått ett liv att leva, som jag nog aldrig kunde tro, när jag började med behandlingen och sängliggande under många år.

Jag släpade mig emellan sängen, bordet och badrummet, samt var beredd att ta hjälp av hemtjänsten.
Några dagar i månaden orkade jag stå på benen, så att jag på något vis kunde klara mig.

När jag först började lägga märke till förbättringen var efter ett halvår, men med återkommande skov hela tiden.
När ett år gått orkade jag fira jul med familjen utan att vara liggande.

Skoven blev allt kortare och de bra dagarna allt flera eftersom tiden gick.
Nu behöver jag inte ligga längre, men vilar middag och sparar på krafterna.

Min familj märker detta så tydligt, hur jag orkar bry mig om omgivningen, min mamma, min svärmor och hälsa på mina barn.

Dagarna i Oslo kunde jag njuta av den ork jag hade fått, så att jag även kunde se mig omkring och gå upp på taket på Operahuset och se ut över hamnområdet!

Narurligtvis skall jag fortsätta behandlingen så länge som möjligt för att döda alla mikroorganismer jag har hunnit dra på mig under mina 40 år som sjuk.
Behandlingen är så enkel och ofarlig att jag inte behöver oroa mig över konsekvenserna eftersom antibiotikabehandlingen är så svag, att den inte, har den negativa effekt på bakterieflorans som de starka akutbehandlingarna man får vid tillfälliga infektioner.

Nu, fortsättningsvis blir ju även behandlingarna billigare, eftersom jag inte behöver åka till Oslo för uppföljning var tredje månad som under första året.

Nu räcker det med en gång i halvåret med uppföljningar och konventionella prover som jag köper ifrån vårdcentalen.

Vi är nu en grupp svenskar, som behandlas i Oslo, men vår målsättning är att få intressera immunologer och infektionsläkare här i Sverige.

Jag kan till exempel nämna en professor emeritus i infektionssjukdomar Kenneth Nilsson Uppsala, som just nu studerar MP, eftersom han tror att Sarkoidosbakterien som han funnit och finns i var femte fästingoch kan antibiotika behandlas och detta har prof. Marshall 30 års erfarenhet av.

Jag säger inte för den skull att alla har samma chanser som jag hitills haft, men flera ME-forskare ser ett samband med "kroniska" infektioner och ME.
Exempel på detta är ME specialisten, forskaren och praktikern Prof. De Meirleir Bryssel.
Den internationella ME forskningen focuserar även den på infektionsspåret särskilt virus.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Negawatt skrivet 2010-04-08, 16:57
Tack snälla Affa för rapporten och all information!  :)

Det är härligt hoppfullt och glädjande att läsa att du "fått ett liv att leva"! Grattis!  :)

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-04-10, 14:58
Tack för att du delar med dig av dina personliga erfarenheter! Se nu till att njuta av den extra frihet det innebär att få en högre funktionsförmåga!  :)

Skulle du kunna berätta lite mer om din "profil"? Jag tror du berättat lite tidigare. Tror du hade Borrelia samt eventuellt någon annan bakterie? Har de konstaterats via prover? Vilka typer av prover? Fler frågor kring din "profil" är t.ex.: Uppfyller du Canadakriterierna? Har du något av uteslutningarna i kriterierna? http://me-cfs.se/Filer/Kanada_kriterier.pdf Vad har du fått för resultat på olika undersökningar och laboratorieprover?

Du behöver ej svara ifall du tycker det är för jobbigt eller ifall du känner det är sådant du ej vill dela med dig. Det kan jag mycket väl förstå. Icke desto mindre vore det intressant, för att få en känsla för vilken typ av patienter som Marshall Protocol kan fungera på. Speciellt ifall fler delar med sig av sing personliga erfarenheter lika frikostigt som du.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-10, 22:50
Ja, tack Kasper, kanske jag är lite frikostig vad gäller att dela med mig, det har du rätt i  8)
Att uppdatera min profil är då på sin plats!  ;)

Har inget att förlora på det eftersom jag ägnat hela mitt liv åt att undra vad det är för fel på mig och har verkligen seriöst och systematiskt försökt göra mig kunnig. Ar utbildat u-ska, Biopat och drivit hälsohem!

Som U-ska, kände jag mig sjukare än patienterna, jag skötte och på Biopatinstitutet i Malmö studerade jag, i tre år, för att lära mig systemiska rubbningar, typ dysbios och symbios, vilket har gjort det lättare för mig att se och tro på att kroniska infektioner existerade- vilket jag nu blir allt mera stärkt i, när den internationella forskningen pekar typ på det spåret och att antibiotikabehandlingarna måste omprövas i sin nuvarande form och även användas på ett nytt sätt för att även bekämpa "kroniska infektioner", som vi för närvarande utvärderar dels med Marshall Protokollet och De Meirlers sätt att arbeta.

År 2004 fick jag äntligen min diagnos på Borrelia och samtidigt tog man prov på cytomegalo och EBV virus, vilket också konstaterades positiva i form av titrar!! :o
Jag blev även sjukskriven, tidigare, för fibromyalgi.

Några år senare, vistades jag utomlands och fick då ta bort en kroniskt inflammerad gallblåsa.
Efter denna operation, krävde smittskyddet att jag tog prov på MRSA, vilket jag tacksamt tog fasta på och bad då samtidigt min distriktsläkare att även ta mycoplasma, som är oerhört tyngande för immunförsvaret och även vanlig ibland ME patienter också.
Svaret var att jag även hade mycoplasma titrar(antikroppar), men ingen MRSA tack och lov. :o

Av fem prov tagna var fyra positiva i sina utfall och då handlar det inte om screening.
(Testar man positivt för HIV och får antikroppar, så är man smittad, men om man testar positivt på antikroppar till exempel för EBV virus, så räknas man bara som man har haft sjukdomen, men inte, att den infektionen är PÅGÅENDE! Varför görs det en skillnad då??)

Andra tester för ME, har inte gjorts på mig och jag har heller inte varit till Gottfrieskliniken för bedömning, men har stått på kö dit för att dra i det sista halmstrået, att få prova detta vaccin som de just då kämpade för att få börja att ge till Me-patienter.
( Idag är jag glad för som det blev, för jag anser nu att jag lider av behandlingsbara infektioner och det verkar ju forskare som Daniel Peterson, enlig flera föreläsningar jag följt tala om också s.k. co- infektions.)

Jag kommer inte på mera, men en sjukdom som utlöste det hela var körtelfeber vid 20 års ålder och som månatligen yttrat sig i feberkänsla och influensasymtom, under hela resten av mitt liv i allt ökande grad med längre skov och mera sängläge som följd och som försämrades för tio år sedan till fullt sängläge efter fästingbett som visade sig på test vara Borrelia enligt ovan!

Fyllde nyss 65 år puh! Tänk vad vår kropp är duktig att kämpa bara den får lite hjälp!
Tänk om det till sist är så att vi alla med typ ME, har co-infektions, med typ virus svamp och bakterier och som Trevor Marshall brukar kalla för en "individuell ärtsoppa", fritt översatt i från engelska!

Men Du kasper kanske menade att jag skulle uppdatera detta i  min profil med detta?


Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-11, 19:53
Ja kasper om dessa inlägg inte passar här så kan Du placera om dem där Du vill ha dem!

Nu till cannadakriterierna om min situationsbedömning.

Utmattning                                                        ja
Malaise                                                             ja
Smärta                                                             ja
Neurologiska:
Fotofobi extrem                                                 Ja
Emotionell överbelastning                                     ja
Autonoma manifestationer:
Ortostatisk intol.                                                ja
Hypotension                                                      Ja
Extrem blekhet                                                  Ja
Illamående                                                        Ja
Yrsel                                                                Ja
IBS                                                                  Ja
Andnöd/syrebrist                                                Ja
Neurologiska manifestationer:
Instabil termostat                                                ja
Återkommande febekänsla                                     ja
Kalla extremiteter                                                ja
Intoelrans av kyla/värme                                      ja
Immunologiska manifestationer:
Återkommande influensa symtom hela livet               ja
Allmän malaise                                                    ja
Överkänslighet av mat                                         ja
Sjukdomsymtomen har varat i mera än 6 mån          Ja i 40 år.

Dessa ovanstående symtom har jag dragit med sedan jag var 20 efter Körtelfeber, men symtomen har blivit allt kraftigare över tid!

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2010-04-11, 23:44
Hej Affa!

Tack för att du sammaställt information om din sjukdomshistorik, som jag kallade "profil" lite förvillande. Jag tror du har berättat en del saker tidigare, men tror det är utspritt på olika ställen, och jag minns så dåligt. Såsom jag tolkar det som har man konstaterat Borrelia (antikroppar detekterade med ELISA?). Mycoplasma antikroppar. Cytomegalovirus och Epstein-Barrvirus antikroppar.

Du skrev: "Av fem prov tagna var fyra positiva i sina utfall och då handlar det inte om screening.". Syftade du på proverna på Borrelia antikroppar?

Kanske man skall tolka det som att du haft postviralt trötthetssyndrom (postviral fatigue syndrome), dvs ME som utlöst av virusinfektion, då du fick Körtelfeber (som oftast orsakas av Epstein-Barr virus) vid 20 års ålder. Du har med tiden blivit sämre. För 10 år sedan då du var 55 år så drabbades du dessutom av Borrelia efter ett fästingbett. Så tolkar jag det, fast det är egentligen fel av mig att "ställa diagnos" på någon annan.

Jag tror att förklaringen till att antikroppar till HIV är en stark indikation på kronisk infektion eftersom ingen (förutom någon invivid Afrika) tillfrisknar från HIV. Herpesinfektioner tror jag de flesta fungerar så att man börjar med en akut infektion som sedan ligger latent i kroppen. Infektionen (viruset) kan reaktiveras vid tillfällen då immunförsvaret är överansträngt eller försvagat - lite beroende på vilken typ av herpesvirus det är. Jag tror man brukar titta på olika typer av antikroppar för att bilda sig en uppfattning ifall det kan handla om en akut infektion eller ifall antikropparna är av en tidigare infektion. Det finns t.ex. IgE, IgG och IgM antikroppar. I början av en infektion bildas mycket av en typ av antikroppar, sedan påbörjas produktionen av en annan typ. Någon typ är den som i huvudsak finns kvar som "minne" av infektionen för att på så sätt kunna ge ett bättre skydd vid framtida återinfektion. Något i den vägen har jag för mig det är.

Ledsen för de 40 år du fått gå och vara dålig.   :-\ Hoppas du nu verkligen kan få lite ökad aktiveringsförmåga och funktionsförmåga.  ;)
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-12, 13:28
Ja, tack Kasper, min positiva förbättring är ett trendbrott iaf.

Har inte tidigare varit symtomfri i två månader i sträck sedan 20 års ålder och jag märker att jag orkar engagera mig i mina barns familjer, svärmor och mor, med även praktisk hjälp.
Min åldersklocka tickar och trots det är jag nu bättre än när jag var 55 iaf.

Detta menar jag bådar gott för yngre personer, som jag hoppas kan slå ut infektion efter infektion, tills kroppens immunförsvar, de så kallade NK-cellerna kommer upp på en betryggande nivå.

Utav 5 prov som togs, när jag insjuknade till sängläge och tiden till efter galloperationen, så gjordes 5 prov på titrar alltså inklusive Borrelia och hade  positivt utfall på 4 "infektioner"-titrar?
Hade jag tagit prov på 10 infektionstitrar, så kan jag, menar jag, även haft ännu flera "infektioner"(titrar).

Ja Din förklaring som Du gav Kasper, är nog den förklaring som i stort sett är officiell, att man har genomgångna infektioner, som ett "spår".

Dock har 10 % av de ungdomar, som får körtelfeber ungefär, får ett pågående förlopp och detta misstänker jag att man inte kan skilja på riktigt än, när man mäter deras titrar och får ett positivt utslag, om det handlar om just pågående "kroniska infektioner", som inte läkte ut vid sjukdomsutbrottet ordentligt, eller inte.

Man kan ju även ha olika höga värden av dessa titrar och om det finns en referensskala och ett övre och nedre gränsvärde, så kan det vara troligt att man kan fastställa en pågående infektion också?
Samtidigt med att man tar även NK-cell tester för att avgöra om immunförsvaret också är sänkt samtidigt!
Jag ville, nyligen av min doktor veta vilka värden jag hade på dessa positiva titrar, men har ännu inte fått något svar.

Har läst just att viss infektionsprofession, även nu börjar fundera på just denna frågeställningen varför HIV titrar tas på så stort allvar när EBV virus inte tas på samma alvar!!!!
Just nu kan jag inte komma på var jag skulle kunna hitta en länk på detta, men detta blev en AHA upplevelse för mig, att läsa dessa synpunkter,
eftersom EBV virus även kan hos 10 % utvecklas till ME under livets gång, just precis som HIV utvecklas till AIDS?

Ja, och visst ser jag att jag haft en postviral problematik, som Du säger, så absolut, eller med andra ord ME, så som jag ser det iaf.!
Med ett redan nedmonterat immunförsvar i botten som jag hade, är ju möjligheten att klara andra infektioner typ Borrelia, mycket dåliga.

Daniel Petersson verkar ju även mena att bl.a. EBV kan vara inkörsporten till ME, eftersom under tidens gång kan många infektioner få fäste och inte heller läka ut ordentligt, så belastningen av alla dessa infektiontoxiner, blir en TUNG belastning för kroppens vidare fortlevnad. Co- infektions!

Har en väninna, som går och behandlas hos Meirleir och hon hade hela familjer av pågående infektioner och ett immunförsvar i emelan HIV och AIDS nivå! Hennes NK-cell tester var alltså i denna sjukdomsnivå!

Avslutningsvis sade en infektionsforskare på karolinska Söndagen den 11 april 2010 i P1,s Vetenskapsradio att:"Vetenskapen är en konst" och "läkarens uppgift är att sammanforga olika kunnskaper".
Detta i samband med en upptäckt som gjorts och verkade mena med detta att vetenskapen inte på långt när, kommit till grunden i sin nuvarande "kunnskap"
Min kommentar är, ja detta har vi med vår sjukdom verkligen märkt!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Deia skrivet 2010-04-13, 11:36
Hej affa!
Några frågor om MP:
-Vet du hur det gått för de andra svenskarna på programmet. Har dom lika fina framgångar som du? Eller har du någon info om andra med ME i Norge som gått programmet?

-Får man vistas normalt i solljus efter att man avslutat MP?

- Kliniken i Oslo tar inte emot fler patienter nu. Finns tydligen ett center i en bit utanför Bergen men dit orkar jag inte resa. Finns det någon annan som du känner till?

Grattis och jättekul att läsa om dina framsteg.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-13, 19:47
Hej Deia!

Ja, en man, som inte är med i RME, men han startade före mig och jag åkte med honom till Stockholm, i april 2008, för att lyssna på Amy Proal.
Under bilresan berättade han, att han 1995 fått Borrelia och att han då startat för tre månader sedan, på MP.
Innan han fick Borrelia, var han fullt frisk, i då 50 års-åldern och spelade tennis med sin son, samt drev ett litet företag.
1995, fick han Borrelia och inga kurer bet på hans symtom, som bara försämrats under dessa år och att han kände, att han måste göra något för att orka driva sitt lilla företag vidare!
Jag frågade honom om vilka hans symtom var och de liknade väldigt mycket dem som canadakriterierna räknar upp och även mina symtom.

Han har rapporterat, att efter ett år på behandlingen på Marshall Protokollet, nu hade mindre symtom och ungefär 70 % bättre med sin energi och ork!
Nu har han gått snart två år på MP, men jag har ännu inte frågat honom i vilket skick, han är nu!

Han är, dock medlem i det norska forumet för patienter som behandlas efter Marshall Protokollet iaf.

Den andra personen i 50 årsåldern, en kvinna, har under många år varit sängliggande, med typiska ME symtom och hepatit B infektioner.
Hon startade tre månader efter mig så hon har gått nu drygt 1 år på MP.

Fram till nu har symtomen lindrats betydligt, men hon är fortfarande oändligt trött och orkar inte anstränga sig än, men lidandet är ju mindre.
Hon är oändligt lycklig för hon börjat på Protokollet, men resorna är fruktansvärt påfrestande för henne och efter dessa resor, har hon svårt att ta tillbaka krafterna.
Första året bör man göra uppföljning var tredje månad, vilket jag nu slipper!

Sedan har två ungdomar båda mycket svårt sjuka börjat, men det är i så tidigt skede att man inte kan göra några utvärderingar alls än!

De första månaderna blir ofta mycket mera påfrestande än den vanliga lunken och så var det verkligen för mig!

Sedan är det någon kvinna till som är nöjd med resultatet efter två år på protokollet, men hon har inte haft ME symtom, utan inflammation i hjärtklaffarna redan i ungdomsåren, så att de svullnade och förorsakade hjärtinsuffisiens.
Dessa svullnade är borta nu efter röntgen undersökning igen, men hon har gått mycket långsamt fram med behandlingen, eftersom det är hjärtat som är drabbat.
Vad gäller de norska ME, sjuka har jag inte fått någon uppfattning om än!

Ja, självklart kan man utsätta sig för solljus när man är färdigbehandlad om man vågar!

På MP-forumet, så lägger jag märke till att man vågar så småningom utsätta sig för ljus!
Amy proal, vet jag exponerade sig, lite grann efter tre år och kunde även trappade ner behandlingen efter fyra år.

Ja det stämmer att Ingvild Meyer inte tar emot flera patienter, för en treårig vidareutbildning så kallad Master! Vi som har börjat, får självfallet fortsätta!

Vi har en annan klinik www.medhelse.no  Dr.Geir Flatabö, som kommer till
Stockhom en ggr/månaden och som arbetar med MP-behandlingar.

Hans huvudspecialitet är barn med ADHD och Autism, som han behandlar med bl.a diet. Det har visat sig att dessa sjukdomar även handlar om inflammationer i hjärnan och kan förbättras med bl. a gluten fri kost och tror jag lactosfri dito.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Deia skrivet 2010-04-14, 10:10
Tack affa för ditt långa och utförliga svar!

Det här med solljuset är inte lätt.
Speciellt inte nu när våren är i antågande. Jag känner ju att jag mår dåligt av allt ljus (alla rullgardiner neddragna jämt) men samtidigt mår jag bra av en liten stund i solen  :-\, även om det är tröttande.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Ella skrivet 2010-04-17, 10:45
Deia skrev:

"Några frågor om MP:

- Kliniken i Oslo tar inte emot fler patienter nu. Finns tydligen ett center i en bit utanför Bergen men dit orkar jag inte resa. Finns det någon annan som du känner till?"


Jag vet inte om det är någon annan som skrivit om att dr Kenny De Meirlei nyligen har öppnat en klinik i Stockholm. Den som vill boka tid hos honom (på Djurgårdens klinik, Karlavägen 119, Stockholm, sista torsdagen och fredagen i varje månad) kan göra det genom Ira De Smet på Himmunitas i Bryssel via mail: IraDS@ehmb.be

Nästa gång han är där är 6 o 7 maj. Jag tror det finns tider kvar. Ska själv dit 6 maj.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-17, 11:35
Ja, Ella Du frågade om det fanns någon annan läkare som kan ta hand om dem som vill gå på MP!

Ja denna läkaren Geir Flatabö, kan man träffa i STLM i gång i månaden om man inte orkar resa.
Då tar man kontakt på hans hemsida: www.medhelse.no

Där kan man beställa telefontid eller träffa honom i STLM.

Skillnaden emellan dessa läkare är i ett nötskal, att De Meirleir, ringar in infektionerna man går och drar på och skräddarsyr behandlingen efter detta, vilket ibland är att föredra, men kostnaderna är då MYCKET  större.
Det är proverna som kostar så mycket och naturligtvis, får man betala även mycket dyra mediciner, som är av både konventionella typer, men även understödjande komplementära.

Dr. Marshall, går en annan väg, men med samma mål att döda mikroorganismerna, för att få bort deras toxiner ur kroppen, som i sin tur stör alla kroppens system inklusive nervsystemet.

Denna behandling är ett nu välbeprövat sätt att systematiskt komma åt de intracellulära infektionerna oavsett vilken "ärtsoppa", man dragit på sig av olika infektioner.
Sedan görs uppföljningar var tredje månad med konventionella prover, hos sin husläkare som man förståss får köpa själv.
Dessa prover tas för att hålla kontroll på avgiftningsorganens situation i deras ökade arbete med anhopningen av gifter som ansamlas i blodet, vid bakterieavdödningen.
De virus man eventuellt drar på, dödas atomatiskt, när immunförsvaret blir effektivare!

Dessutom ,som jag skrev i underliggande inlägg, så tas D-vitaminprover, för att se till att immunförsvaret får så stora förutsättningar, som möjligt att själv ta hand om inkräktarna, som då inte kommer att trivas längre i cellerna och dessa prover kostar ungefär tusen kronor var tredje månad.

Båda dessa läkare är nu säkert överbelastade, men förhoppningsvis kommer immunologer i Sverige att få upp ögonen för "kroniska, resistenta och intracellulära infektioner" och blir villiga att studera dessa metoder och LÄRA UPP SIG, samt förfina metoderna så småningom!

Den första tiden på båda behandlingarna ökar symtomen genom s.k. förstförsämring, som inte får förväxlas med biverkningar.
Kroppen hamnar i en kris, när den rustas för "STRID".

MP använder mycket låga doser antibiotika, under lång tid som inte jag i.a.f märker av, vad gäller magbesvär.
De Meirleir, använder mera konventionella doser och som då ger mera biverkningar i form av bl.a. tarmbesvär!

BÅDA METODERNA HAR SAMMA MÅL!

Ursäkta det långa inlägget, jag skall skärpa mig i fortsättningen! :P

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-19, 13:25
Ja, tack mala självklart, detta skall jag ändra!!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Ella skrivet 2010-04-20, 09:29

Tack, Affa för ditt inlägg om skillnader mellan Kenny De Meirleir och Geir Flatabö. Jag trodde att båda behandlar enligt Marshallprotokollet. Gör inte Kenny De Meirleir det?

/Elisabeth
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-04-20, 13:21
Nej Ella, Prof. De Meirleir och Trevor Marshall, har samma mål men arbetar på olika sätt för att nå dit, genom att minska antalet av gamla "infektioner", så att kroppen får mindre symtom kvar!!

I ett nötskal kan man säga så, men man får göra sig kunnig eftersom, det även finns flera teorier, så vi får på sikt se vartåt det lutar.

Än så  länge ligger dessa tillgängliga behandlingar fortfarande på klinisk forskningsnivå!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-05-20, 13:28
Här kommer en färsk föreläsning av Prof, Trevor Marshall som inbjöds att föreläsa av en känd psykiatriker Jonas Eberhard med en verksam bror i Sverige David Eberhart också psykiatriker.
Föreläsningen hölls i Kings College den 13 maj 2010.

Den här föreläsningen är allmänt om kroniska sjukdomar, men ger en hint om att hjärnan och nervsystemet, kan även drabbas av infektioner och avge symtom som depression, hjärndimma och andra psykiatriska sjukdomar samt neurologiska m.flera!

Föreläsningen tar en timme och är värd att lyssna på. Det är tack vare en svensk patient, som lider i huvudsak av symtom ifrån nervsystemet.m.m., som etablerat kontakten emellan forskarna.

Hon sökte en psykiatriker, som kunde stödja hennes behandling på Marshall Protokollet och kom då i kontakt med Jonas Eberhart som tog kontakt med Trevor och inbjöd honom att ge sitt föredrag i London, så han tackade ja och höll detta föredrag!
http://www.youtube.com/watch?v=uha9lyVoEf0
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-06-21, 12:02
Amy Proal  föreläser på den internationella Kongressen i Ljubljana International 5-9 maj 2010 om Virus och Bakteriernas Metagenome.

Hon talar om hur virus och bakterier driver inflammationssjukdomar av många slag och autoimmuna sjukdomar.
EBV virus tillexempel saktar ner immunförsvaret igenom att nedreglera Vitamin D reseprorerna i kroppen även kallade VDR Nuklear Receptorer.

När man fått en immunsänkande mikrob som till exempel EBV, så blir det lättare att plocka upp någon annan mikroorganism, som Tuberkolos, Borrelia osv. och då uppstår det en snöbollseffekt som  driver igång olika inflammationssjukdomar.
Under en livstid ackumelerar alltså vår kropp ett stort antal infektioner, som till slut totalt binder immunförsvaret på en mycket låg nivå och kommer då på grund av detta att ge en oändlig mängd besvärliga symtom.

Den tiden är förbi när man har för sig att en bakterie eller virus orsakar en viss sjukdom. Nu inser många forskare att flera mikroorganismer av olika slag kan ligga bakdom ett sjukdomstillstånd!

Det ser ut som att vi nu står inför ett paradigmskifte i vårt synsätt på,  så kallade "autoimmuna" sjukdomar och inflammationssjukdomar.
http://www.youtube.com/watch?v=hO2YXh0ajnk&feature=player_embedded#!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-06-21, 22:33
Dr. Greg Blankcy from Vancouver, delivered an presentation at the autoimunity kongress, held in Ljubljana during May 2010.

Olmesartan shown in binding pocket, activates the innanate immunresponse.

Greg Blancey, pratar här om hur Olmesartan får en uppreglerande  effekt på det medfödda immunförsvaret.

Olmesartan underlättar för den lågdocerade antibiotikan, att finna de i cellerna gömda pathogenerna och döda dem.

Olmesartan är dessutom inte skadlig i de doser som ges på MP.

Greg presenterar även i sin korta föreläsning olika svåra kroniskt sjuka patientfall, där patienterna har fått en stor förbättring av sina symtom.
http://www.youtube.com/watch?v=X0y0PcVJ5Ss&feature=related
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-07-10, 19:14
Understanding Biofilm, skrivet av Amy Proal 26 Maj 2008.

Fritt översatt lite övergripande:
Pathogener som orsakar akuta infektioner är generellt fritt flytande bakterier.
De kroniska bakterierna som växer långsamt, däremot, lever i "samhällen" s.k. Biofilm form. "Varför?
"Why? Because by doing so, they are better able to combat the cells of our immune system bent upon destroying them."
Därför genom att leva i samhällen, så har bakterierna bättre förmåga att överleva vårt immunförsvar och undgå att cellförsvaret dödar inkräktarna.
"Multiple studies have shown that during the time a biofilm is being created, the pathogens inside it can communicate with each other thanks to a phenomenon called quorum sensing."
Många studier visar att under tiden som Biofilmen skapas komminuserar bakterierna med varandra tack vare ett fenomen som kallas quorum sensing. Kemisk kommunikation.  :o
Den bästa liknelsen med Biofilm är plackbildningen på tänderna i munhålan till exempel, för att förstå företeelsen bättre!

Mycket intressant läsning om denna speciella typ av bakterier, som kan kolonisera många delar av vår kropp:
http://bacteriality.com/2008/05/26/biofilm/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-07-19, 13:38
BESKRIVNING AV MARSHALL PROTOKOLLET!

De sista raderna i det underliggande citatet i stycket under, är särskilt viktiga tycker jag personligen!

Översatt ungefär så här:
"Emedan andra behandlingar för kroniska sjukdomar använder sig av palliativa (symtomlindrande)medikamenter i syfte att dölja symtomen, så använder sig MP av mediciner som är läkande, vilket påverkar grundorsakerna till sjukdomsprosesserna."  ::)  ??? (Detta gäller förståss inte De Meirleirs behandlingar, eftersom även han försöker gå till grundorsakerna, med sin behandling-infektionerna)

"About the Marshall Protocol
The Marshall Protocol is a medical treatment being used by physicians worldwide to treat a variety of chronic inflammatory and autoimmune diseases including (but not limited to) sarcoidosis, Chronic Fatigue Syndrome, fibromyalgia, Crohn’s Disease, and rheumatoid arthritis."
Ovan övaersatt!
"While other treatments for chronic disease use palliative medications in an effort to cover up symptoms, the Marshall Protocol is a curative treatment, which strives to address the root cause of the disease process."
http://bacteriality.com/about-the-mp/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-08-20, 21:01
Angående D-vitaminkontroversen!

Forskning visar flera benbrott vid intag av vitamin D i stället för vad man trodde, nämligen att benbrotten skulle minska!
http://www.abc.net.au/news/stories/2010/05/12/2897241.htm

Medicinska tidskriften JAMA 12 maj 2010
Studie visar:" High-dose vitamin D theraphy may increase risk of fracture in elderly woman"
http://www.news-medical.net/news/20100512/Study-shows-high-dose-vitamin-D-therapy-may-increase-risk-of-fracture-in-elderly-women.aspx
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-08-23, 13:01
Upprop!

Jag ville bara meddela att Trevor Marshall, kommer att komma till Stockholm någon gång i oktober och då inbjuder han oss som vill behandlas enligt Marshall Protokollet, eller kanske vill behandlas i framtiden och förståss de som redan behandlas, kan träffas!

Självklart vore det tacksamt om intresserade representanter ifrån den medicinska professionen, kunde möta upp då! 

Ni som läser detta och är intesserade, var snälla och sprid det och om någon läkare, som Ni känner vore intresserad, så berätta för honom eller henne!

Dr. Ingvild Meyer på 4M Klinikken i Oslo brinner för att vi skall få läkare här i Sverige också som kan ge patienter denna valmöjligheten!!

ÅK om närmare datum för Mötet i Stockholm
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: mala skrivet 2010-08-23, 14:11
Roligt Affa. Jag skall försöka åka.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-09-09, 19:00
Successive infektion: A model for how metagenomic communities shift to become MORE patogenic over time!   :o

Amy Proal, School of Veterinary and Biomedical Sciences, Murdoch University som presenterades NU i augusti på HUman microbiome conference:

http://autoimmunityresearch.org/preprints/2010-Proal-HMRC.pdf
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-09-16, 11:10
Trevor Marshall kommer att föreläsa i Stockholm!
Se inbjudan:

INBJUDAN
 
Välkommen till föreläsning med Dr Trevor Marshall, Prof in the School of Biological Sciences and
Biotechnology at Murdoch University
 
Trevor föreläser om sin hypotes om hur kroniska sjukdomar uppstår och utvecklas.
 
Tid: torsdag 7 oktober klockan 15 till 17
 
Plats: Stockholm city, Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, "Sällskapsrummet"
 
 
Hypotesen: "The Human Microbiome lies at the heart of Human Autoimmune Disease
(citerat från Trevor Marshalls abstract till DNA-day conference in China 2011)
 
For decades, researchers have observed that pathogens such as EBV and Mycobacteria seem to be
associated with autoimmune disease, yet no definitive causal relationship could be established. Further,
antibiotics appeared to have limited therapeutic effectiveness. The new science of Metagenomics has
clarified a mechanism whereby not just one or two discrete pathogens drive human chronic disease
processes, but a very large number of viral and bacterial species, accumulating in the human body over
the course of a lifetime. These species form ‘The Human Microbiome’.
 
A decade ago, we proposed that the high rate of co-morbidity in the autoimmune diagnoses arises because
all are caused by similar interactions between the genomes of an intraphagocytic metagenomic microbiota and the human
genome within key cells of the innate immune system. Recent sequencing of microbial DNA has
confirmed that intraphagocytic pathogens largely ensure their persistence by reducing expression of,
and transcription by, the VDR Nuclear Receptor, which is at the heart of the human innate immune
system. Animal models are of limited use, as only in Homo sapiens is the VDR responsible for
expression of the Cathelicidin anti-microbial peptide, the primary intra-phagocytic defense. The VDR is
also responsible for expression of TLR2, TACO and a number of other endogenous anti-microbials.
Pathogens already known to persist by dysregulating the VDR include EBV, Mycobacteria, Borrelia
and HIV. Antibacterial therapy is difficult, as the diseased VDR cannot be simply restored by Vitamin D
metabolites, as it can in healthy individuals. The drug Olmesartan functions as a VDR agonist, restoring
enough immune function for patients to again become responsive to bacteriostatic antibiotics. Indeed,
care must be exercised to ensure the resulting cytokine-storm does not become life-threatening.
 
VDR dysfunction results in ripple-down effects on the Thyroid, Glucocorticoid, Androgen and Progesterone
receptors. The new in-silico research methodologies, including sequencing, modeling, and
molecular-dynamics, were essential tools in developing our understanding of the metagenomic
microbiota which drives autoimmune disease, and how it interacts with the human genomes
transcription and DNA repair mechanisms. An accurate model of the disease processes was an essential
factor in quickly moving these discoveries from bench to bedside."
 
Tillfälle till frågestund samt möjlighet för professionen att få personlig kontakt efter föreläsningen.
 
I samband med föreläsningen, kan man till självkostnadspris finna lite förtäring.
 
Kommunikation: två tunnelbanestationer från T-centralen/Central stationen. Gå av vid stationen Rådmansgatan,
gå ca fyra kvarter till Kungstensgatan 17, i hörnet av Kungstensgatan och Tulegatan
 
För mer information om hypotesen se www.trevormarshall.com och www.mpkb.orgk
 
Skicka gärna vidare denna inbjudan till intresserade!

Hälsningar
Vi i Sverige som behandlas enligt Marshall protokollet
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-09-17, 17:20
Skicka gärna ett PM, så att vi kan ordna lite förtäring i samband med föreläsningen och få en aning om hur mycket som kan gå åt.   :P
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-09-20, 09:43
En liten uppdatering angående föreläsningen den 7:de oktober! 

Ville tala om att vi är ungefär 8 stycken nu som behandlas efter MP.
Den som behandlats längst, en man, nu i i 2½ år och jag samt en till i 1½, samt några kortare tid och några som, som ämnar starta.

Jag kommer att komma, ser det ut som och har fått en bra lindring hit fram och den manlige, har även han fått bra resultat, samt en kvinna som gjort stora framsteg även hon.

Vi har bjudit immunologer, virusforskare, neurologer samt läkare.
Tre har hört av sig!

En är i Berlin den 7:de, som var intresserad, men kan därför inte komma.

Han studerar hur mikrorganismer påverkar de olika systemen i kroppen och vad som händer med Immunförsvaret.
Två stycken har anmält sig, som åhörare och kommer. De är ifrån Karolinska.

Den ena är neurolog Överläkare Ann Gardner, Instutionen för neurovetenskap, Karolinska, har i ett privat mejl anmält sig som åhörare.
Samt en forskare som studerar inflammationers påverkan på hjärnans funtioner.

Har Du möjlighet att komma, så ge en signal till mig, då vi tänker stå för soppa med tilltugg.
Jag återkommer med flera uppdateringar.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-10-12, 18:11
Hej Tänkte nu efter nästan två år på Marshall Protokollet använda den skala som är envändbar enligt canadaraporten och som kan överskådligt beskriva mitt utgångsläge i dec 2008 med nu snart i november 2010.

December 2008:
An Overview of the Canadian Consensus Document 15
Appendix 1: SYMPTOM SEVERITY AND SEVERITY HIERARCHY PROFILE
NAME  affa  ______________________________________________ DATE December 2008_December_________________
1. Rank your symptoms in order of severity (1 being your most severe symptom) in the left column.
2. Rate severity of symptoms by putting a check mark in appropriate column to the right of symptoms.
Symptom Severity and Severity Hierarchy Profile
RANK SYMPTOM Absent
(0)
Mild
(1)
Moderate
(2)
Severe
(3)
Post-exertional fatigue: loss of physical and mental
stamina, fatigue made worse by physical exertion                   3
Long recovery period from exertion: takes more than 24   

hours to recover to pre-exertion activity level                          3
Fatigue: persistent, marked fatigue that substantially reduces
activity level                                                                         
Sleep Disturbance: non-restorative sleep, insomnia,             3
hypersomnia
Pain: in muscles, joints, headaches                                        3
Memory disturbance: poor short term memory                      1

Confusion and difficulty concentrating                                  1
Difficulty retrieving words or saying the wrong word
Gastrointestinal disturbance: diarrhea, IBS                           3
Recurrent sore throat                                                               1
Recurrent flu-like symptoms                                                   3
Dizziness or weakness upon standing                                     3
Change in body temperature, erratic body temperature,     3
cold hand and feet                                                                     3
Heat / cold intolerance                                                              3
Hot flushes, sweating episodes                                                2
Marked weight change                                                               1
Breathless with exertion                                                            1
Tender lymph nodes: especially at sides of neck and under         0
arms
Sensitive to light, noise, or odours                                            3
Muscle weakness                                                                         2
New sensitivities to food / medications /chemicals                3
Total Check Marks in Column x 0 x 1 x 2 x 3
Column Total
Total Score: _48___________ Overall symptom severity: _5______ mild, _2_____ moderate, _12_____ severe
(Mild – occurring at rest, moderate – symptoms that occur at rest become severe with effort, unable to work, and
severe – often housebound or bed-bound.

2008 är jag i huvudsak sängliggande, men..........

Nästan 2 år senare 12 oktober 2010.

An Overview of the Canadian Consensus Document 15
Appendix 1: SYMPTOM SEVERITY AND SEVERITY HIERARCHY PROFILE
A An Overview of the Canadian Consensus Document 15
Appendix 1: SYMPTOM SEVERITY AND SEVERITY HIERARCHY PROFILE
NAME  affa  ______________________________________________ DATE 12 oktober 2010_________________
1. Rank your symptoms in order of severity (1 being your most severe symptom) in the left column.
2. Rate severity of symptoms by putting a check mark in appropriate column to the right of symptoms.
Symptom Severity and Severity Hierarchy Profile
RANK SYMPTOM Absent
(0)
Mild
(1)
Moderate
(2)
Severe
(3)
Post-exertional fatigue: loss of physical and mental
stamina, fatigue made worse by physical exertion                   2
Long recovery period from exertion: takes more than 24   

hours to recover to pre-exertion activity level                         
Fatigue: persistent, marked fatigue that substantially reduces 2
activity level                                                                         
Sleep Disturbance: non-restorative sleep, insomnia,             2
hypersomnia
Pain: in muscles, joints, headaches                                        2
Memory disturbance: poor short term memory                      1

Confusion and difficulty concentrating                                  1
Difficulty retrieving words or saying the wrong word
Gastrointestinal disturbance: diarrhea, IBS                           1
Recurrent sore throat                                                               1
Recurrent flu-like symptoms                                                   1
Dizziness or weakness upon standing                                     2
Change in body temperature, erratic body temperature,     2
cold hand and feet                                                                     
Heat / cold intolerance                                                              2
Hot flushes, sweating episodes                                                1
Marked weight change                                                               1
Breathless with exertion                                                            1
Tender lymph nodes: especially at sides of neck and under         0
arms
Sensitive to light, noise, or odours                                            3
Muscle weakness                                                                         2
New sensitivities to food / medications /chemicals                2
Total Check Marks in Column x 0 x 1 x 2 x 3
Column Total
Total Score: _18___________ Overall symptom severity: _8______ mild, _9_____ moderate, _1_____ severe
(Mild – occurring at rest, moderate – symptoms that occur at rest become severe with effort, unable to work, and
severe – often housebound or bed-bound.)

Totalt 2008 48 poäng mot oktober 2010 18 poäng.

Nu är jag inte mestadels liggande utan mestadels aktiv med dagar, då jag vilar, vilket är precis tvärtom mot före, då jag bara kunde vara uppe ibland.

Skall till Oslo nu i november för ny uppcheckning och jag har just nu ett bättre liv idag och ser fram emot Oslo- resan, vilket jag definitivt inte gjorde tidigare.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: K-Boy skrivet 2010-10-13, 14:45
Grattis Affa till en markant förbättring !

Lånade protokollet och förde in mina egna värden och då blev det så här:

Post-exertional fatigue: loss of physical and mental
stamina, fatigue made worse by physical exertion                   3
Long recovery period from exertion: takes more than 24   
hours to recover to pre-exertion activity level                         
Fatigue: persistent, marked fatigue that substantially reduces  3
activity level                                                                         
Sleep Disturbance: non-restorative sleep, insomnia,               3
hypersomnia
Pain: in muscles, joints, headaches                                     1
Memory disturbance: poor short term memory                       1

Confusion and difficulty concentrating                                 1
Difficulty retrieving words or saying the wrong word
Gastrointestinal disturbance: diarrhea, IBS                           2
Recurrent sore throat                                                       2
Recurrent flu-like symptoms                                               3
Dizziness or weakness upon standing                                   2
Change in body temperature, erratic body temperature,          2
cold hand and feet                                                                     
Heat / cold intolerance                                                      1
Hot flushes, sweating episodes                                           0
Marked weight change                                                      1
Breathless with exertion                                                    1
Tender lymph nodes: especially at sides of neck and under      3
arms
Sensitive to light, noise, or odours                                       1
Muscle weakness                                                              2
New sensitivities to food / medications /chemicals                  1
                                       
Column Total
Total Score: ____________ Overall symptom severity: _8______ mild, _5_____ moderate, _5_____ severe
(Mild – occurring at rest, moderate – symptoms that occur at rest become severe with effort, unable to work, and
severe – often housebound or bed-bound.)

//K-Boy
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-10-13, 18:29
Tack K-Boy!
Bra graderingsskala faktiskt, när inga riktiga objektiva prover, kan visa så mycket!

Ja, då hade du en total poäng på ca 33 och jag låg ju på ursprungspoäng över 40 och vad jag förstår, så är du mycket yngre än mig och läkningsprocessen bör då även vara bättre?!

För min del är jag mycket nöjd, för jag sjöng verkligen på sista versen och att ta sig till Oslo med sängläge, så fordras en rejäl drivkraft och en rejäl blåslampa, samt övertygelse och det känner jag mig nöjd för att jag hade iaf, nu så här efteråt, men då var resorna en plåga verkligen.

Vi är ju alla olika och lider av individuellt olika infektioner, samt skador efter ofta långvarig sjukdom, så det är ju ett lotteri, vilka krafter individen har till förfogande.

Vid mötet med Trevor, så var vi runt 40 personer, samt en neurolog ifrån Karolinska som tog del av föreläsningen.
Förutom de svenska grupperna, dels i Sunsvall, med en f.d. distriktsläkare, samt en neurolog och 4 stycken som behandlas på MP och Stockholms gruppens, så hade Trevor besökt en nystartad grupp i Tyskland och efter det svenska besöket, så fortsatte han till Norge, där han träffade bla. dr. Geir Flatabö, samt 4M-Klinikken, där jag går på kontroller, samt den norska gruppens patienter också.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-11-05, 22:59
Har glömt att avge rapport ifrån Trevors europaresa som först gick till sina patienter i Tyskland.
 
Därefter for han den 6 oktober till Sverige och startade i Sundsvall, dit han reste för att en av patienterna inte orkade ta sig till STLM, men ljungeltrumman gick och de som bodde där uppe i norr som startat på MP, passade då på att resa till Sundsvall i stället för stockholm, vilket för dem blev mindre ansträngande.
Sex personer samlades hemma privat hos en av dem som går på MP-studein. Förutom uppstartade i studien fanns även en läkare, samt en neurolog.
Trevor var nöjd och så även MP-gruppen, som hade chansen att ställa personliga frågor, samt få uppdatering om forskningsutvecklingen.

Trevor övernattade i STLM och anlände den 7:de oktober kl. 15.00 till Immanuelskyrkan, där han skulle hålla föreläsningen.

Här samlades nu intresserade, nystartade och de som gått på MP-studien upp till tre år, samt en neurolog ifrån Karolinska.
Sammanlagt blev det förtio personer, som intog förtäring och fick lyssna på Trevor Marshalls föreläsning, samt fick de som hade behov personlig kontakt och råd för den fortsatta behandlingen.

Trevor verkade nöjd att ha fått träffa sina patienter på studien i Sverige och han påminde professionen om att arbeta närmare patienterna och inte som nu många läkare och forskare gör, fjärma sig från dem, vilket inte leder till en god utveckling av forskningen.

Därefter fortsatte Trevor till Norge och sina patienter på studien där.

Min upplevelse och essensen av mötet av Trevor som person är att han verkar ha en otrolig drivkraft, en genuin övertygelse och lever för sin forskning och sina patienter.

Upptäckten av VDR-receptorernas viktiga påverkan på immunförsvaret är den viktigaste upptäckten, känns det som i hans gärning.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-12-26, 12:00
På julaftonen 2008 gav jag mig en julkapp i förhoppning att reducera mina fruktansvärda symtom på grund av min ME.

Den 24 december tog jag alltså min första Olmesartan, som är grunden i MP-behandlingen och som hjälper det medfödda försvaret att stärkas upp genom att lösa blockeringen i vitamin-D regulationen, som sänker nivåerna av secosteroider.

Så här i efterskott blev det första halvåret för mig extra svårt, men envis är jag och jag skulle bara gå vidare i förhoppning att på lång sikt få bort åtminstone de inracellulära blandinfektioner, som drabbar både HIV och ME-sjuka, då båda har nedreglerade immunförsvar, men utav olika anledningar.

Grundorsaken till HIV är just detta retrovirus.
Detta vet vi nu och då gäller det, vet vi också att upptäcka viruset så fort som möjligt, så inte blandinfektionerna börjar, bli allt fler och vi hamnar i ett AIDS stadie, med återkommande mycoplasma, herpes och bältros med mera.

Om vi med ME någonstans på vägen eller i grunden även har ett retrovirus (XMRV/MLV), så är det ju inte konstigt om vi även drar på oss blandinfektioner som HIV gör om viruset inte upptäcks i tid.

Me- forskaren Daniel Peterson har ju hittat upp till 30 olika pågående blandinfektioner och det logiska förklaringen till varför vi till slut hamnar i sängläge blir då helt rimligt tycker jag i alla fall.

Hur som helst, kan jag och min MP-guidande läkare ingvild Mayer konstatera att jag nu uppvisar en signifikant förbättring enligt den internationella score bedömningen av symtomer som uttrycks i 1-3 gradering, som jag här ovanför redan i tidigare inlägg redogjort för.

Jag går nu in på det tredje behandlingsåret och jag är sannerligen nöjd med utvecklingen även om skoven kommer ibland nu också och att jag fortfarande måste vara försiktig med att slösa på krafterna.

Symtomen som förut var oroväckande kraftiga med oftast totalt sängläge är nu lätta att stå ut med och sängläge infaller nu bara vid utbrotten eller "cytokinstormarna" som nu kommer mera sällan än förut.

Detta är en vinst som gör skillnad verkligen och som ger mig livskvalitté och vila i min förut brinnande kropp!

Har nu kunnat sluta med Mecobalaminsprutorna som jag behandlat mig med i tio år, samt halverat Levaxinet och insomningsmedel.

Som jag upplever det är alla system, hormonsystem, immunsystem och det neuroendokrina, mera pålitliga än förut, kan jag känna.

Vid skoven kvarstår Neurologiska manifestationer, autonoma manifestationer, Neuroendokrina manifestationer och immunologiska dito.

Denna min behandling sker under noggrann uppföljning och samarbete med vårdcentral och flera kontakter årligen i Oslo, vilket är ett måste för att övervaka den enorma omställning som kroppen nu utsätts för.

Så snart ett säkert test för XMRV/MLV dyker upp, så skall jag absolit testa mig!
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2010-12-28, 18:38
AutoimmunityResearchFondation har givit ut en ny bok 2007:

"Metagenomics
of the human body"

Metagenomics-Opening the Window on Chronic Disease.

Kroniska infektioner är inte längre en illusion!

Länk ifrån den senaste föreläsningen i Tyskland, Sverige och just denna länk är ifrån 4M-Klinikken i Oslo 8,9 October 2010.
http://www.youtube.com/user/DrTrevorMarshall#p/u/0/MRx8eHBufHQ

Hemsidan AutoimmunityResearchFondation:
http://www.autoimmunityresearch.org/
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-01-12, 12:29
Idag den 12/120-11 -Radioprogrammet P1
DET DYRARE LÄKEMEDLET HADE BÄTTRE EFFEKT.

Detta Candasartan är släkt med Olmesartan och är också en, typ angtensin receptor blockers och dess officiella användningsområde är bland annat för att avhjälpa hjärtsvikt. Trevors viktigaste behandlingsverktyg för att höja immunförsvaret är ju Olmesartan.
Så...........

Forskaren som jämfört candasartan med annat läkemedel heter Lars Lund. Här är länk till artikel: http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=114269&l=sv&newsdep=130

Trevor marshall gjorde in silico analyser för att försöka förstå vilka receptorer med mera som candasartan, olmesartan och andra ARB (agiotension receptor blockers) påverkar. Hans data finns publicerat i denna artikel: Marshall TG, Lee RE, Marshall FE: Common angiotensin receptor blockers may directly modulate the immune system via VDR, PPAR and CCR2b. Theor Biol Med Model. 2006 Jan 10;3(1):1. Available from URL http://www.tbiomed.com/content/3/1/1


Här är länk till webbsidan där man kan se webbkonferencer var annan vecka, tror jag. KLockan 23 på lördagskvällen: http://marshallprotocol.com/conferences/ Där visas de senaste nyheterna om MP behandlingen.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-01-16, 19:00
Sciense behind vitamin D
http://mpkb.org/home/pathogenesis/vitamind
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-01-17, 11:45
Immunodeficiency Virus Activity of Minocycline.
I den medicinska tidskriften JAVA article 293 2005 framkommer att MINOCYCLIN HAR EN MYCKET BREDSPÄKTRAD PÅVERKAN PÅ AVDÖDNINGEN AV PATOGENER.

Indirekt även VIRUS: "The prevalence of human immunodeficiency virus (HIV) central nervous system (CNS) disease has not decreased despite highly active antiretroviral therapy. Current antiretroviral drugs are expensive, have significant adverse effects including neurotoxicity, and few cross the blood-brain barrier."

Minocyclin verkar vara en användbar, billig och bredspektrad antibiotika som har ett stark antiinflammatoriskt skydd mot encephalitis och nedbrytning av nervsystemet (CNS) i samband med höga virushalter typ HIV, som är associerad med nervsystemets inflammationssjukdomar och borde gälla även ME och MS med flera liknande tillstånd.
Denna antibiotika är bland annat den näst viktigaste i MP-behandlingen.
Jag vet att den även ligger i fas tre för MS forskningen.

"The prevalence of human immunodeficiency virus (HIV) central nervous system (CNS) disease has not decreased despite highly active antiretroviral therapy. Current antiretroviral drugs are expensive, have significant adverse effects including neurotoxicity, and few cross the blood-brain barrier."
http://jama.ama-assn.org/content/293/16/2003.abstract
Meirleir, verkar även använda Minoclin ibland.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: Mayordomo skrivet 2011-01-29, 13:15
I en bok om immunologi står det att D-vitamin är en viktig immunomodulator. D-vitamin kan förutom det vanliga sättet, solstrålning, bildas av aktiverade makrofager. Om jag förstår texten rätt (det finns mer än det jag citerat) inhiberar D-vitamin Th1 cytokiner. Märk att vid ME brukar man tala om att Th1/Th2 balansen är skiftad emot Th2. Med andra ord skulle man kanske kunna se det som att D-vitaminbrist skulle kunna förvärra problemet med att ME-drabbade har en Th2 övermakt.

I samma bok hittar jag lite om sarkoidos. Där står det att man tror att det är ett kroniskt Th1 svar. Från min synvinkel, verkar det inte lämpligt att behandla sarkoidos och ME på samma sätt ifall det är så att den med sarkoidos har Th1 övermakt och den med ME Th2 övermakt. En del misstänker att ME-drabbade lider av intracellulära infektioner. Th1 övermakt anses vara bra för att ta kål på intracellulära infektioner. Th2 övermakt har jag för mig är bra emot extracellulära infektioner och för att stimulera slemhinnors immunförsvar.


Citat från Roitt's Essential Immunolgy (11th edition)
s. 226
Citera
Vitamin D is an important regulator. It is produced not only by the UV-irradiated dermis, but also by activated macrophages, the hypercalcemia associated with sarcoidosis being attributable to production of the vitamin by macrophages in the active granulomas. The vitamin is a potent inhibitor of T-cell proliferation and of Th1 cytokine production.

s. 358
Citera
Sarcoidosis is a disease of unknown etiology affecting lymphoid tissue and involving the formation of chronic granulomas. A chronic inflammatory Th1 response to an infectious, environmental antigen is thought to be responsible.

Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-01-30, 17:58
Intressanta tankegångar Kasper och jag vill då förklara min uppfattning om hur detta med Th1/Th2 shift, så som jag förstår förklaringen!

Ja, om vitamin D25 omvandlas till D1,25, så blir reslutaten avgörande, eftersom hormoner är potenta, det vet vi SÄKERT.
Ja, jag tror också att vitamin D1,25 kan innhibera cytokinerna som vi lider av som ME-Drabbade.

Med andra ord, så kan vi symtomlindra cytokinstormarna ganska säkert, men på lång sikt får vi ett inkompetent immunförsvar då det medfödda, immunförsvaret, inte förmår arbeta med grundorsaken till cytokinstormarna, som jag fattar det.

Ja, jag vet att man talar om Th1/Th2 shift i i de olika sjukdomssammanhangen och ja Th1 är skillnad ifrån Th2.
Så som jag förstår det och som du själv nämner, så misstänker en del att, även vi ME-drabbade lider av intracellulära infektioner, som kopplas till Th1.

Ja, jag anser det högst troligt, att en del av oss lider till exempel av Stafflyococker som gjort sig osynliga för immunförsvaret och blivit intracellulära.
Ponera att man kommer åt och dödar de intracellulära infektionerna, så uteblir så småningom som jag förstår det, de secundära Th2 REKTIONERNA, typ systemiska cytokinstormar, allergier, toxin rektioner med immunrspons och många andra inflammationsämmnen.

Så min conklusion om jag förstår det rätt blir, att kommer vi tillrätta med de primära Th1 tillstånden, så uteblir så småningom den secundära reaktionen-Th2
BAKOM INFLAMMATIONER - LIGGER INFEKTIONER.   VILKET ÄVEN VERKAR LOGISKT  :)

Detta är inte lätt och jag kan förståss ha fel, men logiskt känns det rätt.
Ärligt talat så tror jag inte att många forskare tänker i en modell som denna och missar därför, detta viktiga synsätt.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-02-03, 12:23
Cellular & Molecular Immunology advance online publication.

En nyhet är att Trevor Marshall skriver att han blivit inbjuden av "Nature", Cellular & Molecular Immunology, att skriva en artikel. Den artikeln publicerades 31 januari 2011. Fallbeskrivningar tas upp i artikeln.

Dessa forskare har samarbetat:
Amy D Proal1, Paul J Albert2, Greg P Blaney3, Inge A Lindseth4, Chris Benediktsson5 and Trevor G Marshall1
http://www.nature.com/cmi/journal/vaop/ncurrent/abs/cmi201077a.html

Här är den fullständiga publkationen kallad:
Immunostimulation in the era of the
metagenome.
http://autoimmunityresearch.org/preprints/Proal2010CellularMolecularImmunologyPreprint.pdf
Vi är nu ca. 8 svenskar, som gör denna behandling hos läkare i Norge och vi använder Olmesartan 40mg ca. var 4-6 timma. som huvudmedicinering.
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-02-04, 20:23
Vill bara påminna om att i morgon lördag kommer Trevor att hålla sin varannan lördags-konferens och kommer då att tala om den nya publikationen som jag lade in i ovanstående inlägg.

Det går förståss att titta på Konferensen efteråt, men om man vill ställa frågor så bör man vara med samma dag och även före den startar.

Detta E-mail har jag tagit emot idag:
"During our regular web conference this weekend I will discuss key topics from the new paper - immunopathology, kidney 'failure' and olmesartan dosing. I will finish answering the question about the difference between mouse and human immune systems, and answer new questions submitted during the conference. http://MarshallProtocol.com/conferences/ Remember that the conference will start on Sat Feb 5th at 2pm PST, there is a countdown timer at the website. The text window for asking and answering questions will become available 15 minutes before the hour. Sincerely,Trevor
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-03-22, 19:55
EBV Blockerar verkligen VDR aktiviteten 20 mars 2011

På denna länk finns referat från svensk publikation om att epstein barr-virus enhace (dys-regulate?) Vitamin-D nuclear receptorer:


http://www.marshallprotocol.com/forum39/14137.html
Titel: SV: MP - Marshall Protocol
Skrivet av: affa skrivet 2011-03-29, 19:35
America's Biggest Cover-Up: 50 More Things Everyone Should Know About The Chronic Fatigue Syndrome Epidemic And Its Link To AIDS
by Neenyah Ostrom

Table of Contents

Chapter Forty

"Sunbathing May Make CFS Symptoms Worse
It is being increasingly recognized that exposure to sunlight isn't as good for people as we once thought it was. As scientists document the damage that pollution has done to the ozone layer that surrounds the earth and protects all living things from the sun's harmful radiation, people are being warned that unprotected sunbathing not only increases their chances of developing wrinkles and skin cancer, but may also damage their immune systems.

It is not known for sure how sunlight damages the immune system, but it may be through a process similar to the way skin is hurt by the sun's rays. The ultraviolet light that makes up part of the sun's radiation is known to be able to damage skin cells' DNA, the genetic material that resides in every type of cell. It's possible that immune system cells are damaged that way by the sun, as well.

It's also possible that Vitamin D, a vitamin that people make in their bodies after exposure to sunlight, contributes to the worsening of CFS patients' symptoms. It's been suggested that vitamin D may not be processed properly by CFS patients, and that the resulting chemical imbalance may make their symptoms worse.

In any event, most doctors who treat CFS patients caution them to stay out of the sun.

Dr. Charles W. Lapp, who works with Dr. Paul Cheney in Charlotte, North Carolina, advises his patients to avoid sunbathing.

In a "Self-Care Manual" that Drs. Cheney and Lapp wrote for their patients in 1991, they also advise patients to avoid the sun. They caution that exposure to sunshine "may reactivate herpes group viruses or provoke skin reactions."

Another reason for CFS patients to avoid the sun is that many find that their eyes have become extremely sensitive to bright light, a condition that is called "photophobia." Drs. Cheney and Lapp advise their CFS patients to wear sunglasses to protect their eyes from the sun."

Detta stycke är taget ur Kapitel 40 i denna länk:
http://www.fms-help.com/aids.htm
Min kommentar:
Intressant att Charles lapp och Paul Cheney ger råd att ME-drabbade skall undvika solbad och använda glasögon, eftersom solljuset riskerar att reaktivera virus inom herpesgruppen.
Det förmodas bero på att D-vitaminet inte blir korrekt hanterat av ME/CFS-drabbade och som resulterar i en kemisk obalans och kan därför förvärra symtomen- fritt översatt. Detta är ju även Trevor Marshalls syn på Vitamin D i förhållande till inflammatoriska sjukdomar.  :)