Nyliga inlägg

Sidor: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
91
Händelser inom ME-sfären / SV: Robin Söderling - Körtelfeber
« Senaste inlägg av K-Boy skrivet 2015-12-23, 13:55 »
Kanske sista kapitlet i denna tråd...!?  :-\

Robin Söderling meddelar nu att han avbryter alla försök till comeback inom tennisen.

Robin Söderling hade tillhört den absoluta världstoppen i ett par års tiden när han sommaren 2011 insjuknade i körtelfeber.
Ändå fortsatte han att träna och spela och drog på sig ett kraftigt överträningssyndrom, som sedan dess hållit honom borta från tennisen.
-"Jag har sedan dess brottats med att bli helt återställd från detta. Med sjukdomen har det varit omöjligt för mig att träna till hundra procent", säger han i ett pressmeddelande.


Expressen 2015-12-23:
http://www.expressen.se/sport/tennis/robin-soderling-tvingas-lagga-av/


 8)
//K-Boy
92
Sjukvård / SV: Gott.mottagning!
« Senaste inlägg av Mayordomo skrivet 2015-10-19, 00:24 »
Otroligt att de åter är på gång igen med att försöka lägga ned mottagningen. Trodde VGR fattade för tre år sedan att mottagningen var viktig.
93
Sjukvård / SV: Gott.mottagning!
« Senaste inlägg av K-Boy skrivet 2015-10-18, 19:26 »
Gottfriesmottagningen hotas av nedläggning 30 november 2016

Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen fattade den 30 september beslut om att inte förlänga avtalet med Gottfriesmottagningen när avtalet löper ut 30 november 2016. I stället avser man att göra en ny upphandling avseende så kallade MOS (medicinsk oförklarade symtom) och utgår alltså från synsättet att ME/CFS och fibromyalgi inte är några egna diagnoser utan hör till gruppen funktionella (psykosomatiska) symtom. Utgångspunkten är att dessa ska behandlas enbart med olika former av psykoterapi. Den medicinska behandlingen ska upphöra.

http://www.skrivunder.com/gottfries

//K-Boy
94
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Miafia skrivet 2015-07-27, 10:06 »
Nej, precis en riktig kvacksalvare e han, . Mayordomo.!Det är just som du säger att man orkar inte! Fått remiss t Capio i göteborg för arb, EKG men avböjer för jag vet hur det blir! E jag inte dålig och trött just då så kommer helvetet någon dag efteråt! Semestern har gått 4/6 veckor och man hade lite planer men inte ens då man är långledig orkar man något!  Var 3:e dag influensa,  någon annan dag helt slutkörd fast man sovit mellan 9-9, vill bara sova , ont i kroppen,sitta still och vila för orken tryter för den oinvigde e det faktiskt ett helvete, kanske man inte tror,-Alla är väl trötta någon gång!?!!!  Men inte såååå här, det lovar jag. Väntar bara på Gottfriesmottagningen nu... E fortfarande lika tacksam för inslaget på radion om ME....
95
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Mayordomo skrivet 2015-07-13, 14:52 »
Sådana här beskrivningar av svensk sjukvård är tyvärr alltför vanliga.

Susanne Merz har beskrivit hur det står till inom vården:
http://info.me-cfs.se/verkligheten/litteraturlista.html

Jag hängde inte riktigt med det där med ambulans. Hur menade läkaren? Skulle någon annan ta över? På akuten så får man väl den läkare som är i tjänst?

Personer med ME som 'kraschar' är för låga på energi för att orka med ett besök på akuten. Mer stress och sensoriska intryck gör det bara värre. Det enda som hjälper är lugn och ro, sängläge och sova. Men ifall man har hjärtproblem, kan det säkert vara livsavgörande med att få adekvat läkarvård.

Det finns läkare som förnekar ME. Det kan förklara att din läkare inte vill göra en remiss. Dessa läkare borde kanske mer rättvist benämnas kvacksalvare eftersom de går emot vad man kommit fram till med vetenskapliga metoder.

En ordentlig utredning är viktig:
http://info.me-cfs.se/medicinsk-info/differentialdiagnoser.html
96
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Miafia skrivet 2015-07-12, 13:08 »
Jaha! Nu äntligen kom remissvaren från både Capio och Gottfriesmottagningen. Ska t Capio för arbetsEKG den 9 sept och ett halvårs väntan till Gottfries.   Undrar ju lite varför man ska göra om arb,EKG när dom sa förra gången att inget visades och att allt va ok! Har gjort arb,EKG och vilandes . Scintröntgen med radioaktiv vätska allt OK. Själv såg jag på diagrammet från arb,EKG:t att hjärtat gjort extraslag mellan varje slag. Talar om det för ansvarig läkare och han säger att han ser det oxå men viftar bort det och säger att jag är för ung.46år. Har väl för helv...... Inte något med åldern att göra särslilt inte om det är hjärtprobem i släkten.  Sjukvården idag gör mig fruktansvärt rädd, känner mig absolut inte trygg eller att dom lyssnar heller för den delen. Bara dom får kasera in kosing och dra genom så många patienter som möjligt på kortast tid i den stora sjukvårdskarusellen. När läkare säger till mig att när jag blir dålig/sängliggandes för orken tryter ont i kroppen
mm så ska jag ringa ambulans och säga att jag är mycket sämre än jag är så jag blir hämtad så någon annan får ta över-då undrar man lite... Varför ? Kan man inte bara då skicka mig till någon annan direkt som rex Gottfries! - Efter föfrågan till  min läkare ang Gottfries säger han- Nä, dit får du allt söka själv Nu skrev jag ett eget brev dit och Gottfries anser att jag uppfyller deras kriterier för vidare utredning. Tror ni att jag hört något från min läkare!?!? Har hört   att min läkare hört sig för/diskuterat mig med andra släktingar till mig som oxå går hos honom! Skithög!(förlåt).  Tacksam för min företgsläkare som lyssnat och hjälpt mig vidare. Dock fick jag juh inte komma t Gottfries genom honom uten på eget brev till dom . kram på er där ute i sommarsverige!!!
97
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Miafia skrivet 2015-05-11, 21:48 »
Ja, verkligen! Hade det inte varit för radioprogrammet så hade jag och kanske fler med mig inte fått någon chans till ett drägligt liv och framtid. Nu har det iallafall tänts ett hopp. Kanske inte en önskediagnos men ändå kanske en diagnos och förhoppningsvis ett frammåtskridande i ett strandat utredningsförlopp!🙌🙌
98
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Mayordomo skrivet 2015-05-11, 18:03 »
Hoppas att det löser sig. Radioprogrammet som tog upp ME får en eloge för att de uppmärksammat ME.
99
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Miafia skrivet 2015-05-11, 14:44 »
Har under dagen fått besked från företagshälsan att dom tänker skicka remiss till Gottfries!! Yes!!! Och en remiss till Lundby för vidare hjärtutredning, kanske vänder det nu. Är ju hemma sjukskriven för 614:e gången nu! Kanske, kanske, kanske...... :o
100
Diagnos / SV: ME eller Hypokondri???
« Senaste inlägg av Mayordomo skrivet 2015-05-11, 12:50 »
Symtomen låter som onekligen som ME. Läkarnas attityd och okunskap låter välbekant.

För säkerhets skull bör man alltid försäkra sig om att symtomen inte beror på annan sjukdom. Om man har en annan sjukdom kan det ju finnas en fungerande behandling så att man blir bättre eller frisk. Om man har en annan sjukdom paralellt med ME, så kan man ju få bort en delmängd av symtomen om sjukdomen går att behandla.

http://info.me-cfs.se/medicinsk-info/differentialdiagnoser.html

Jag är ledsen för det du fått gå igenom i onödan på grund av att sjukvården saknar rutiner och kunskap för att fånga upp ME-patienter. Personer med ME har arbetat i decennier med att försöka förbättre kunskapen inom vården, utan resultat.
Sidor: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10