• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

NADH - Nicotinamide adenine dinucleotide väte

Startat av Mayordomo, 2009-01-03, 16:06

Föregående ämne - Nästa ämne

Mayordomo

NADH tas upp i kanadas koncensusdokument (se sidan 64, motsvarar 75 i PDF-filen, http://fm-cfs.ca/CFS-Protocol.pdf). Jag har provat det. Det gav en oerhörd effekt på mental dimma och energi. Tyvärr blev jag överkänslig och var tvungen att sluta. Om någon vill prova är mitt tips att prova en låg dos under ett par veckor. Jag blev nämligen rejält dålig av att behöva sluta med preparatet. Fick sätta ut det gradvis. Bättre är då att bara börja på en låg dos så att det är lättare att sluta ifall man skulle ha otur att som jag bli intolerant.

Jag har en massa NADH kvar i oöppnade förpackningar. De kostade i medeltal 250 kr för 30 stycken med frakt, moms och tull inräknat.

ankan

Hej,
jag har hört att NADH ska kunna hjälpa vid ME, är det någon som provat? Och är det någon som vet var man kan köpa detta?

Mvh
Annika

ankan

Hej Kasper,
tack för informativt svar. Det låter ju lite obehagligt med de besvär du fick, och om inte någon du känner till har blivit hjälpt, så tror jag nästan att jag hellre provar något annat. Det finns ju tyvärr massor med förslag på nätet på vad som ska hjälpa, men man undrar ju vad som verkligen hjälper.....och det är väl väldigt individuellt. Har du hört något om Q10, läste att man gjort studier där 80% av deltagarna blivit hjälpta, så det kanske kan vara något.

Mvh
Annika

Baggis

Jag har inte själv testat NADH men har den uppfattningen att det inte är det lättaste att gå efter vad andra får för effekter av ett visst ämne/preparat. Det som kan vara kanonbra för en kan vara jättedåligt för en annan. Och för att göra det ännu mera komplicerat så är min egen erfarenhet den att man kan få olika effekter av ett och samma ämne/preparat vid olika tidpunkter. Jag har tidigare sökt mycken info om vad andra har fått för effekter av olika saker, men fann som jag nämnde att en del tyckte att ett visst ämnat var bra och andra dåligt, så har mer övergått till att gå efter vad de olika specialisterna på ME rekommenderar och testat på mig själv.