• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Remissregler Gottfries Clinic AB

Startat av Femejl, 2009-02-27, 13:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Femejl

Oj då, ja man lär sig alltid något nytt. Idag ringde jag Gottfriesm. ang. journalkopior som de missat att skicka till sonen så jag passade på att fråga om regelverket.

Om ditt landsting inte kopplas in så kan inte Gottfriesmottagningen ta emot dig och det krävs en specialistmottagningsremiss om man kommer ifrån ett annat landsting än Västra Götaland eller Halland. Kostnad per besök är 300 kr så som kostnaden är på alla specialistmottagningar. Detta var vad kanslisten svarade.

Alltså var det så enkelt för oss enbart för att vi kommer ifrån Hallands Läns Landsting. Det hade jag aldrig kunnat lista ut själv och jag är inte den där typen som lusläser alla hemsidor. Jag skrev en egenremiss för sonen och efter 2½ månad hade han första besök och besöken har gått på högkostnadskortet.

Citat enl. nedan från mottagningens hemsida: http://www.gottfriesclinic.com/vardinformation.html

CitatPatienten kommer till Gottfriesmottagningen genom remiss från läkare antingen inom specialist- eller primärvård. Patienter kan också komma till mottagningen genom "egenremiss". Patienterna fyller då själva i en remisshandling som insändes till Gottfriesmottagningen. Begränsad möjlighet finns att få komma till mottagningen från annat upptagningsområde (landsting) än Västra Götaland och Halland. Du måste själv informera dig om gällande remissförfarande inom ditt landsting. Vissa landsting, men inte alla, är beredda att betala för besök.

Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

Mayordomo

En fråga lite vid sidan av. Kan man besöka Gottfries Clinic AB oavsett alla landstingsregler, ifall man betalar för besöket själv? Normalt sätt borde man väl kunna stå för hela kostnaden själv (~1000 kr).

Femejl

Tragiskt vore om de har olika regler i olika sammanhang. Hur länge sedan var det som er bekant fick komma dit på självremiss trots att hon bor utanför Västra Götaland och Halland? Kan det ha varit när Huddingekliniken fortfarande var öppen och att trycket sen de stängde har tvingat Gottfriesmottagningen att sålla hårdare? Bedrövligt i så fall.

Din fråga Kasper om att komma dit utan sitt landstings medgivande, var den kanslisten besvarade med att landstingen måste vara inkopplade. Sedan vet ju inte jag vad de svarar dig på en direkt fråga.

Det jag råder er alla är att själva kontakta mottagningen och ställa de frågor ni har. Då elimineras risken för missförstånd

Tel: 031-343 23 97.
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

kjaamar

Jag varr hos min vårdcental förra vecka och de sa att de ska remitera mig till gottfridsmottagningen, men att jag måste leta upp alla mina journalkopior från alla ställen jag varit på. så jag har spenderat halva dagen med att försöka ringa runt till alla ställen jag varit på men kommer ingen vart känns de som.. vill nästan ge upp. :( :(

Melissa

Citat från: kjaamar skrivet 2009-09-08, 16:41
Jag varr hos min vårdcental förra vecka och de sa att de ska remitera mig till gottfridsmottagningen, men att jag måste leta upp alla mina journalkopior från alla ställen jag varit på. så jag har spenderat halva dagen med att försöka ringa runt till alla ställen jag varit på men kommer ingen vart känns de som.. vill nästan ge upp. :( :(

Nej nej det räcker att din nuvarande läkare säger vad du säger vad du sökt för osv
Jag hade inga kopior med mig...inte krävdes det. fasen då hade jag inte kommit dit än och det var många år sedan;)

kjaamar

Jag lyckades få tag på alla mina journaler.. de tog tid men jag fick dom och min remiss är skickad. så nu är det bara att vänta..:)

kjaamar

Woohooo jag fick min kallese idag... shit va snabbt det gick.. ska dit 26/11. ush vad nervöst.

Saga_1

Kommer gå jättebra. De är skitbra där. jag träffade Gottfries i egen hög (fast kort) person.
Kände sig inte idiotförklarad bara för att man har så mycket problem.
Kände nog för första gången att jag blev förstådd.
Man behövde itne komma ihåg alla sina besvär heller får de frågade en hel del utifrån diagnoskriterierna.
Lycka till
Gradvis insjuknande med start när jag gjorde lumpen 2003.
Diagnostiserad aug 2008 på Gottfries
ME (G93.3)
FMS (M79.7)

kjaamar

Det är han jag också ska träffa. jag har förhoppningar om att allt ska gå bra..