• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Vad gör Gottfries?

Startat av DodeN, 2009-03-25, 11:33

Föregående ämne - Nästa ämne

DodeN

Hejsanhoppsan... nu är jag på krigsstigen igen.

Försöker hjälpa en medlem med att få orning på sin obefintliga hjälpmedelssituation, arbetsterapeuten säger de klassiska orden "nej du får inga hjälpmedel för då blir du passiv och lat" Agrument om att det är farligt att träna vid ME skiter man i.

Gottfries sköter ju ingen behandling om jag förstått saken rätt men är det någon som fått intyg därifrån, tex. för att få rätt hjälp i sitt hemmalandsting?

Vi ska bombardera dessa idioter med information om ME och hur det påverkar en osv. men i den världen så är det papper som är effektivast. Själv bråkade jag i 1.5år för att få en rullstol och då hade jag en som jag köpt själv. Den här personen har det mycket mer akut.

Det är så fruktansvärt ignorant att man kan sitta och säga till en svårt sjuk ME patient att denne är lat och behöver röra mer på sig. Det är tjänstefel.

Kay

Jag har haft problem med läkarna i min stad trots intyg från Gottfrieskliniken, så jag kontaktade kliniken igen och frågade om de hade kunnat hålla i behandlingen där, och det gick bra trots att jag bor i andra änden av landet. Så ring och hör med dom hur de kan hjälpa dig. Enligt min erfarenhet är de väldigt tillmötesgående.

DodeN

Kalasbra, väntar just nu på besked från personen i fråga om hennes läkare kanske kommit på andra tankar och tänker läsa den information han fått om sjukdomen. Förstår inte hur man kan ta ett besked om att hjälpmedel är onödigt och gör patienten lat och passiv om man inte läser på om sjukdomen.

Jag tvekar inte en sekund att åka iväg till personen och följa med på möte med dennes arbetsterapeut. Sitter nämligen själv i rullstol och jag tror man får svårt att argumentera att det gör en passiv. ;)

Jag är på krigsstigen men om det kan lösa sig med ett intyg så jag slipper lägga energi på att bli arg så är det ju kanon. Får fortsätta och se vad som händer i ärendet.

Femejl

Intressant information, Kay! Sonen har haft tre besök på Gottfries. Det fjärde fick vi avboka. Informationen vi fick av dr Zachrisson vid första besöket i nov förra året var att:

- de enbart gör utredningen...
- de aldrig skriver intyg för när de gjorde det fick de inte göra annat och hann inte med utredningsarbetet...

Det du säger betyder att jag ska ligga på så att sonen får en ny tid och inte bara släppa det till sekreteraren som jag gjorde.
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

Kay

Femeil - Vad konstigt att de sagt så. Det var kanske i en period då de hade väldigt mycket att göra? Läser man på deras hemsida så står det ju också att de både utreder och behandlar ME och fibro. Ni tillhör kanske inte deras landsting?

Femejl

Vi tillhör Hallands Läns Landsting. Det är endast patienter från Västra Götaland och Halland som kan komma till Gottfries på självremiss. Alla andra behöver remiss från specialistklinik. I ditt inlägg skriver du att du kommer ifrån andra änden av landet och har fått en hjälp vi blev informerade om inte fanns.

Vi hade första besök i nov -08. Det fjärde besöket skulle varit nu i april, men sonen var så dålig så han orkade inte ta sig utanför sin bostad. Det var då jag avbokade och begärde en ny tid via sköterskan. Egentligen ville vi inte dit mer eftersom sonen blev som en försökskanin eftersom det "var så intressant med en så sjuk och så ung, ung man". Vår huvudläkare i Varberg begär dock att vi behåller kontakten eftersom hon inte kan någonting om sjukdomen. Av den anledningen begärde jag en ny tid för min son.

Att de skulle haft mycket att göra när vi var där rättfärdigar då rakt inte spridande av felaktig information.

P.S. Ni missar väl inte det nystartade forumet för era anhöriga. Se under "Övrigt"
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

lenasvn

Hej, alldeles ny här och har inte ens hunnit presentera mej! Jag bor i Göteborg och går till Gottfries. Jag har fått veta att de inte skriver intyg, de har en stor arbetsbörda med patienter ifrån hela landet. Min Läkare där sa att de vill fokusera den tid de har till förfogande till att träffa sina patienter istället, vilket jag kan förstå då de är den enda kliniken i landet om jag inte har fel. Jag fick dock en kopia på hela min journal. De hänvisar till att ens egna läkare ska skriva intyg åt en. De kan dock skicka ett brev till ens vanliga läkare att ett visst intyg borde skrivas ut av denne.
CFS/ ME sedan 2004.