• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Ögonproblem i samband med ME

Startat av affa, 2010-01-14, 11:52

Föregående ämne - Nästa ämne

affa

Här kan man läsa om bakomliggande orsaker varför vi med kroniska inflammationssjukdomar även får ont och blir ljuskänsliga, samt får problem med våra ögon.

Jag har i princip sedan i tjugo-års ålder varit ljuskänslig och haft problem med värk i mina ögon och för tio år sedan, började jag med glasögon även på grund av ålder, förståss.

Efter Borrelian, år 2000, blev ögonvärken och ljuskänsligheten även mycket värre och svår att stå ut med.

Nu när jag gått på MP i ett år, så börjar jag märka att mina ögon periodvis mår mycket bättre i takt med att jag även blir bättre generellt!

På hemsidan www.bacteriality.com hittade jag den här sidan om ögonsjukdomar och sitt förhållande till bakterieinfektioner och speciellt olika bakterier som saknar cellväggar och som även håller till i ögonen.

http://bacteriality.com/2007/11/13/eyes/


Quicksilver

#1
Hej!
Jag är ny här på forumet.
Vad är MP?
MVH Maja

Torgny

Nu är jag ju ingen läkare men eftersom cfs rtoligen orsakas av virus(xmrv)har väl antibiotika ingen effekt eller? Affa som däremot haft borrelia kan säkert få hjälp eftersom borreliabakterier kan gömma sig i ben och vävnad enligt bl à en finsk rapport.
Vill bara leva mitt liv - fullt ut.

affa

Torgny, om Du läste mitt svar här på forumet till Kasper, så ser Du att jag även har titrar av EBV och Cytomegalovirus i botten samt Mycoplasma.

Virus, som det pratas så mycket om, kan kroppen börja hantera, då de andra mikroorganismerna dör, eftersom virus som Du nämnde, inte kan dödas med antibiotika, men väl av ett uppreglerat immunförsvar, som har blivit effektivare av att belastningarna ifrån de andra infektionerna som tynger ned det!

Som jag såg vid Ditt insjuknande så hade Du i inkörsporten till dett tillstånd Du nu hamnat i även bakterier inne i bilden, som mycket väl idag kan tynga Ditt immunförsvar?

Dessa bakterier kan överleva i kroppen då de kan gömma sig intracellulärt, inne i cellerna och avge toxiner som utlöser inflammationsämnen och aom i sin tur ger sig till känna igenom olika symtom och ända upp i en total utmattning.
Detta XRMV, virus är naturligtvis intressant och dessutom hemskt och kan tillsammans med alla andra infektioner, läs "parasiter" hysas inne i vår kropp ABSOLUT!
Intressant att se vad utfallet av detta blir, nu när även svensk forskning tagit tag i det!

Det kommer dock troligen, att ta tid att få behandling typ bromsmediciner för detta hemska virus!
Vanlig pencillinbehandling emot de övriga inkräktarna är inte heller möjlig, eftersom de gjort sig osynliga och många har blivit resistenta emot sådan kort konventionell behandling!

Till quicksilver, läs i ämnet behandlingar och trådarna om Kenny De Meirleir och Marshallprotokollet.
Dessa behandlingar är hittils de enda man kan få och är fortfarande på experimentstadiet, men ändock behandlingar med målet att minska de sjukdomsalstrande bakterierna.


joizmeds

Uppdaterar denna tråden lite

Jag har onskå problem med ögonen, smärta, "trötta" svårt att fokusera blicken, ni som kan fotografera kan förstå "det känns som omattjag bara har autofokusering, ingen manuell" jag kan liksom inte själv välja vad jag ska fokusera på. ser även dubbelt och suddigt, ljuskänsli goch ser färger fel
detta blev jobbigt för mig under studieåret till fotograf (slutade med att jag enbart fotade svart/vitt konstofoto där dte inte var meningen att synas vad som förestäldle sig)

ögonläkare ser ingenting förutom "sjukligt torra ögon", optikern opserverat att synen försämras me ro mer (är "bara" 23år) men har glasögon och får ändra stryrka.

Men är nyfiken på vad som hjä'lper er? me rän det som redan tagit upp?
ni andra med ME har du körkort? kan/får ni köra?