Författare Ämne: Utelämnad till allmänläkare eftersom specialister saknas  (läst 5053 gånger)

Femejl

 • Fullständig medlem
 • ***
 • Antal inlägg: 147
 • "Life"
Jag har fått namn på två kvinnor som har ME/CFS och bor i min kommun. Jag har kontaktat dem båda och vi ska nu meddela våra respektive allmänläkare att den och den läkaren också har en patient med ME/CFS. Tanken är att föreslå dessa läkare att de nu får slå sina kloka huvuden ihop. Kanske något som fler här inne skulle kunna göra! Låt läkarna göra jobbet, liksom! Lägg över ansvaret (i den mån det går  :() genom att begära att de samarbetar med varandra.

Jag har fått diagnoserna Reaktiv kris (långvarig psykisk stressreaktion) och Maladaptiv stressreaktion vilket betyder att jag inte ens tål normala påfrestningar. Dessa kriterier känner väl ni ME-drabbade ironiskt nog igen! Hur som, det innebär att jag i nuläget endast har energi till egen överlevnad och mina söners. Jag slåss fortfarande för min sjuke son och det är som att slåss mot väderkvarnar. Något ni självklart också känner till. Med andra ord skapar kampen för Er rätt till ödmjukt bemötande och korrekta diagnoser även sjukdomstillstånd hos anhöriga och ni själva försämras när ni hela tiden måste slåss för självklarheter. Det är tungt att använda den energi som inte finns.

Jag har haft en lång time out från forumet och nu när jag vet varför så fortsätter jag med denna time out till jag har återhämtat mig. Att det kommer ta tid vet jag.

Jag är så tacksam över att ni finns här inne för utan Er hade jag fortfarande stått och stampat på nästan samma punkt som för 1½ år sedan. KRAMAR
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

affa

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 340
 • !
SV: Utelämnad till allmänläkare eftersom specialister saknas
« Svar #1 skrivet: 2010-04-18, 19:54 »
Skönt att Du känner stöd och klokt av Dig att prov en ny väg i kampen!

Du kämpar en flerdubbel kamp, så det är lätt att inse att hälsokontot inte räcker till allt!
Finns inget värre än att kämpa för sitt barn, när inget stöd finns!

Jag hade inte heller bara min kamp, men ett av mina barn hade en klar diagnos och, som tur är blir man då tagen på allvar!
Om mammorna och papporna även är drabbade som det vi ofta nu ser i vårt "nya" samhälle, så vart skall det sluta!

Känns ändå att det står och väger åt något håll, men om samhället ruineras och dräneras på hälsa förlorar hela samhället att ge rätt stöd till de drabbade!

Frågan är känner jag, att läkare måste våga att ställa sig på patientens sida och ta ett ärligt ansvar för patienten som är en läkares ansvar i från början, väl ändå var menat!

De läkare som försöker ta patientansvar, blir ofta mobbade och utbrända, har jag en viss erfarenhet av iaf.
Detta förslag är ändå ett försök att #lägga över ansvaret" tillbaka på läkarna i ett försök att påverka utvecklingen!
« Senast ändrad: 2010-04-18, 19:58 av affa »

Femejl

 • Fullständig medlem
 • ***
 • Antal inlägg: 147
 • "Life"
SV: Utelämnad till allmänläkare eftersom specialister saknas
« Svar #2 skrivet: 2010-04-19, 20:48 »
Ytterligare en person med ME i Varberg. Då känner jag till fyra stycken vid det här laget. Om jag har räknat rätt så borde det finnas 22 st i en kommun på 55000 invånare om 0,4 % av befolkningen är drabbade. Ironiskt nog kan jag se "fler som bättre". Fler läkare blir då involverade och till slut måste de väl läsa på lite om sjukdomen???. Eller är jag bara naiv?

Inga negativa svar om verkligheten är annorlunda än den jag önskar enligt ovan... Tack!  ;D
« Senast ändrad: 2010-04-19, 21:20 av Femejl »
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.