• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Specialistremiss till Gottfries - vilken sorts specialist

Startat av Trötter, 2010-05-04, 15:33

Föregående ämne - Nästa ämne

Trötter

Hej på er

Nu blir jag riktigt uppgiven och arg.

Fick svar från min husläkare att hon inte kan skriva remiss till Gottfries då det krävs en specialistremiss (bor i Stockholms län). Den delen var väl ok. Men så inom parantes står psykiatriker - vad i alla fridens namn ska jag gå till en psykiatriker för??

Vet ni om det spelar någon roll vilken typ av specialist det är jag träffar? Nog måste det finnas de kan mer om ME och som är mer positiva till Gottfries än en psykiatriker? Vilken typ av specialistläkare ska jag söka? Har ni tips om någon i stockholms län?

Tack på förhand!
Trötter

Cactus

När jag pratade med dem på Gottfries så sa de att jag skulle behöva specialistremiss. Min allmänläkare ville ändå testa och skickade en helt vanlig remiss och jag fick komma till dem på den remissen. Så man kan ju alltid testa, dvs om läkaren är villig att skriva remissen...
Lycka till!
Att få en diagnos är värdefullt!
Fick min 23 november 2009.
Att ha en läkare som tar diagnosen på allvar är också värdefullt!
Hur hittar man en sån..?

Fia

Hej Trötter!

I min tfn:kontakt med Gottfries förra veckan så sa de att det inte krävs specialistremiss. Det går bra att en vanlig husläkare skriver remissen. Själv är jag precis som du skriven i Sthlm, men är ironiskt nog född och uppvuxen i Västra Götaland. Om jag inte hade flyttat till Sthlm så hade det t.o.m räckt att jag hade skrivit en egen remiss.

Mvh: Fia

Trötter

Toppen, då ska jag göra ett nytt försök med min husläkare  :)