• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Saker som gör mig glad!

Startat av Momo, 2009-02-21, 01:52

Föregående ämne - Nästa ämne

Momo

Hej!
Nu startar jag en tråd som jag tror att vi kan behöva. Det är så svårt att leva med ME och livet blir så begränsat och ibland känns allt hopplöst och för mycket. Då försöker jag se allt det fina i mitt liv!

Det här gör mig glad:
Att se min hund förvandlas till en busig valp när det har snöat. Hon springer omkring som ett yrväder i snön och med nosen plogar hon sig fram.
Hon tittar upp på mig ibland och då har hon en liten pyramid av snö på nosen och jag kan se lyckan i henne!


Skriv gärna om vad ni blir glada av!

LillaY

En sån här tråd kan sannerligen behövas! :)

Jag blir glad när jag vaknar upp, väcker min sambo och säger att han har försovit sej och får svaret att han har tagit ledigt, som en överraskning! :D
En långhelg med honom och vår älskade lilla bebis gör mej glad i hela kroppen!

Jag skrev förresten om "världens bästa medicin" i min blogg för nån dag sen. :)
Har varit sjuk sedan 2000, fick diagnosen ME i mars 2008.

DodeN

Min sambo som stöttar mig i det jag gör.

I torsdags var jag och provade kälkhockey, villket är ishockey fast man sitter på en kälke och drar sig fram med 2 pinnar. Han följde med mig och hjälpte mig trots att han var trött och sen hade ett möte på eftermiddagen. Men det betyder så mycket för mig att kunna prova på nya saker eller göra grejer jag gjort tidigare. Men han hjälper mig och knuffar rullstolen och kämpar på.

Utan honom skulle jag inte orka speciellt länge, han uppmuntrar mig att prova även om vi vet att det inte fungerar, men jag får testa och själv inse att det inte går. :D

Negawatt


LillaY:

CitatJag skrev förresten om "världens bästa medicin" i min blogg för nån dag sen.

Jag har smakat på din medicin.     :)

Vilken underbar kille!  Jag blev blixt förälskad.  :)

Mayordomo

LillaY: Vad har din blogg för adress? Jag vet inte om jag har den. Får man lägga en länk på min hemsida till din blogg?

Jo, jag hittade den ju vid din profil: http://lillay.blogg.se/

LillaY

Ja, vad korkad jag är! ;DTänkte ju att ni bara kunde hitta på en adress till min blogg.. ;) Tur att du hänger med lite mer i svängarna, Kasper!

Och ja, han är alldeles för gooo min lilla prins! Jag tar nya kort på honom varje dag, kameran går varm hela tiden. Det är så ofattbart att jag har fått en sån fin liten kille, han får mej att älska livet mycket mer än vad jag nånsin gjort tidigare.  :D
Har varit sjuk sedan 2000, fick diagnosen ME i mars 2008.

DodeN

Nu har det varit en väldig bra vecka trots allt. Var på rullstolstennisläger förra helgen och det gick mycket bättre än jag befarade. Så många trevliga människor som bryr sig på ett ärligt sätt. Ingen som tycker att man fejkar eller inte anstränger sig tillräckligt. Man får beröm när man gör så gott man kan. Sådant gör mig lycklig.

Fick även veta att en vän till familjen skänker oss en bärbar dator, vi har tidigare fått en stationär gammal sak, men det går att surfa på den. Sambon har våran bärbara och jobbar på så det har varit en liten fajt ibland om vem som ska ha datorn. Är man ihop med en datornörd så är det svårt. Men nu fick vi en äldre bärbar helt gratis. Den är jättebra och jag kan nu ligga i sängen eller sitta i soffan och surfa och ha kontakt med mina vänner. Så otroligt skönt att slippa sitta vid skrivbordet. Att det finns sådana människor som bryr sig. Hon tyckte vi kunde få datorn istället för att hon skulle försöka sälja den.

Är ensam i helgen för sambon är iväg på "nörd-läger" ett gäng datornördar som jobbar eller vad de nu sysslar med. En av hans vänners fru har ME så de har suttit och pratat massor om mig. Så nu har vi fått ännu mer stöd att gå vidare. Så skönt med människor som finns runt en som visar sig när man bäst behöver dem.

Sitter här och har tagit det lungt, tittade på tv och njöt av middag och lite godis på kvällen. Kaninen springer runt som en galning och vill gosa lite då och då. Vi har det mysigt och njuter av kvällen. Inga måsten utan bara vila och slappna av. Så underbart att känna att jag klarar av lite saker fortfarande :D

LillaY

Soooooolen gör mej glad! Speciellt nu på våren när det inte hinner bli så himlarns varmt ute. Våren är min favoritårstid, det är nu jag mår som bäst i kroppen. (Förutom en smärre förkylning då, men den kan jag bortse från..) :D
Har varit sjuk sedan 2000, fick diagnosen ME i mars 2008.

mala

Sitter och firar att jag nu inte längre är juniormedlem, utan fullständig medlem på Kaspers forum. Det är värt tre brago och en kopp kaffe 8)

K-Boy

#9
Bara att gratulera !

Vad är det förresten som styr ens status?
Tiden man varit medlem eller antal inlägg kanske...?

Ps Blev oxå sugen på kaffe nu...Får bli en kopp och några pepparkakor + mörk choklad...Ds  :P
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

Mayordomo

#10
Det är antalet inlägg som styr ens status.

Nykomling                  0 inlägg
Juniormedlem            50
Fullständig medlem   100
Seniormedlem          250
Hjältemedlem           500

shadow

När man vaknar på morgonen och inte mår totalt skit, vet vad man heter och vilken månad det är.
Söker meningsfullt liv efter {dagens datum} - {påsk 2003} års sjukskrivning.

Först gav mig 25 Psykiatriker 26 olika diagnoser, men det spelar liksom ingen roll längre.

PS. Jag hade inte "feta" överarmar, det är 2 av de 3 huvudena på triceps-muskeln som syns, fast det var sommaren 2002 det. DS

joizmeds

Citat från: Momo skrivet 2009-02-21, 01:52

Skriv gärna om vad ni blir glada av!


När man inte orkar gå, eller stå så är det gudomligt underbart att få sitta på en hästrygg och sväva fram! jag var/är hästtjej, klarar dock inte av att rida så som förr, eller "halvbloden hopp-fälttävlandshästarna" men har kvar och rider min spanska häst, det sägs att de spanska hästarna är grunden till bilden av kentaurerna, och jag tror det stämmer. För hur svag jag än är så bara jag tar mig upp på hans rygg så fylls jag av glädje och krafft !
http://joizmeds.mittspejs.se/P3098482#body

idag var dock en såndär dag då jag legat i sängen mest hela dagen med migränhuvudvärk :( och mått piss. menmen. mår nog bättre imon...

joizmeds

Jag måste få berätta, i väntan på drömmen att man kommer till sjukhu soch alla vet vad me är och hur dte ska behandlas så får man vara tacksam för det lilla.

Här finns det ju ingen som hade hört talas om ME. hade dock en läkare som haft mig förr som ble vintresserad och läste på (och har tackat mig för sina nya kunskaper så han kunnat hjälpa ngn annan som gått odiagnotiserad). men bortset från han så möts man ofta av "vaddå ME, det har jag aldrig hört talas om så det existerar nog inte" om de tror de har koll tolkar de det till kronisk trötthetssyndrom och erbjuder sjukgymnastik och psykolog.

men iaf, jag tappade balansen i förrgår, som vanligt men föll illa och skadade axeln så var inne på akuten. en ung (och dessutom söt ortopedkille) undersökte och när jag sa jag hade Myalgisk encefalomyelit så fick jag säga om det så han kunde skriva upp det, han erkände tat han aldrig hört talas om det men ville läsa på. trodde väl knappt han skulle göra det. men ble vlite paff när jag komn från röntgen och han under tiden hade suttit och läst på :)

Så skönt att dte finns de läkare som är villiga att lära mer!

liindaahh

Något som alltid får mig glad är mina katter, speciellt den yngsta vid namn Isidor. Även fast han har haft sönder både det ena och det andra, så är han helt underbar ::)  Han är även besatt av att tvätta min näsa ???
Livet är hårt men jag är hårdare
www.liindaahh.devote.se