• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Till Gottfrieskliniken på onsdag

Startat av Lena S, 2011-01-09, 12:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Lena S

Hej och God Fortsättning till er alla!
På onsdag har min 21 åriga dotter så äntligen fått tid till Gottfrieskliniken, efter 7-8 mån väntan (kommer inte från "rätt" landsting). Men bättre sent än aldrig! Hon ska till läkaren som heter Olof o som jag mest bara läst negativa saker om, tyvärr, men jag ska följa med henne utan att ha några förutfattade meningar. Har ni några tips inför besöket, ni som varit där?
Eftersom hon bor i Sthlm (o jag i Skåne) hoppas jag det inte blir mer än ett eller max två besök då det ju är en bit att resa. Hon har skickat dit kopia på sina journaler o provtagningar så de kan ha läst på i förväg. Det som förvånar mig är att de inte skickar ut något frågeformulär som man ska fylla i o ha med sig.
Ni som varit på kliniken o behövt mer än ett besök, hur långt gick det mellan besöken?

Min dotter har i veckan som gick fått diagnosen fibromyalgi på en smärtklinik i Sthlm så den diagnosen behöver de ju inte utreda i Gbg utan kan koncentrera sig på att se om hon även har ME. Hela hennes sjukdomsperiod började med tröttheten o febern, värken har kommit efteråt...

Håll tummarna för ett bra läkarbesök!
Kram Lena
www.andetagen.se  Kika gärna in på min hemsida!

mala

Jag har träffat honom. Det kan vara bra att repetera sina symptom innan man träffar doktorn. Det är väldigt lätt att man glömmer säga allt man har, eftersom man ju även ofta har brainfog. Jag har kryss i alla rutor enl. CCC men begåvades enbart med diagnos enl fukuda. Det är inte lätt när man väl sitter där att haspla ur sig allt. Bra att ha stödperson med sig.

Trötter

Vad skönt att hon äntligen får komma dit! Att få veta....

Håller med, anteckna och ha i knät. Jag hade skickat ett dokument också men vet inte om han (tr också O.Z) läst det i förväg - han förväntade sig i alla fall att jag skulle kunna redogöra för allt där. Sen när jag var helt väck så skulle jag fylla i enkäterna så det tog sån tid att fylla i dem. Men å andra sidan såg han tydligt mina kognitiva besvär. Men håller helt med om att man behöver få hem enkäterna i förväg.

Bra för din dotter att du är med, bra med stöd. Ta inte över bara, talar bara utifrån hur jag är  ;)

Vad gäller diagnoskriterierna så är det Fukada de verkar utgå från, han hade en gemensam OH-presentation för IBS, fibromyalgi och ME (jag hade alla tre) och där var det bara Fukada-kriterierna med vad jag kunde se.

Tycker O.Z var helt ok även om personkemin inte stämde helt, kändes ok men inte mer. Men önskar att man tex fått enkäterna hem så hade man kunnat använda den tiden till frågor. Nu blev det ett bryskt avslut och inte kunde jag få komma fler gånger. Hade alla mina frågor kvar när jag åkte hem....kändes lite konstigt när jag åkt så långt.

Men nu var jag tvungen att åka dit för att tillfredsställa Försäkringskassan och då var han ju tvungen att kolla allt så han kunde uttala sig i journalen om arbetsförmåga mm. (Diagnosen ME hade jag redan fått av Olin). Hade mycket hellre åkt dit lite senare bara för min egen skull, för att få ställa alla frågor jag har... Men förbered er på de viktigaste frågorna och prioritera så att ni vet i vilken ordning ni tar dem ifall tiden tryter.

Men fick en bra text till FK i alla fall, det var bra till sjukersättningsansökan.

Lycka till!

Lena S

Hej!
Tack för svar, hade helt missat dem innan vi åkte (brukar få mailsvar så jag trodde ingen svarat mig)... men det gick bra ändå.
Vi blev väldigt bra o vänligt bemötta så om Olof har jag inget negativt att säga. Vi hade symtomlista med som han fick. Han hade ju givetvis lång utfrågning om förr o nu och han kände på triggerpunkterna för fibron. Hon fick inte fylla i några enkäter/frågeformulär alls utan allt var muntligt. Det enda hon fick göra var att rita i var hon har värk i kroppen. Besöket tog en dryg timme och hon fick både ME o Fibrodiagnos. Verkade inte vara några som helst tveksamheter. Att jag också har ME gjorde väl kanske diagnosen än lättare att sätta. Han sa det var hög ärftlighet.
Nu får vi se hur intyget från honom kommer att se ut. Han verkade iaf vara inne på att rek 100% sjukskrivning så hon kan arbetspröva i sin egen takt. Men som han sa så vet man inte om husläkaren (som inte är som hon ska) och FK rättar sig efter det... Men diagnosen är iaf ställd av de som kan sjukdomen och inte av "vem som helst" så man kan ju hoppas på att hon tas på större allvar. Den unga åldern borde ju också få FK att vilja hjälpa till med arbetsprövning o dyl.

Återkommer...
www.andetagen.se  Kika gärna in på min hemsida!

Cactus

#4
Jag har också varit på Gottfriesmottagningen, det var för drygt ett år sen. Jag trodde att de inte skriver några intyg till patienter som inte bor i det länet. Har de ändrat på det nu?  :o Skulle inte vara helt fel att ha med ett intyg från en specialist på området till försäkringskassan...
Det är rätt skönt att få en diagnos, trots allt det innebär, så är glad för din dotters skull för det.  :)
Att få en diagnos är värdefullt!
Fick min 23 november 2009.
Att ha en läkare som tar diagnosen på allvar är också värdefullt!
Hur hittar man en sån..?

Lena S

Hej!
Det han skriver är ett remissvar med lite råd o rekommendationer. Iaf bad jag honom om det o han sa att han skulle göra det. Det var inte något regelrätt intyg (även om jag badf honom skicka det till min dotter också så hon kan skicka det till sitt försäkringsbolag o ev. FK).
www.andetagen.se  Kika gärna in på min hemsida!

Cactus

Ok, tack för svaret. Då vet jag det.  :)
Ett journalutdrag skrevs som remissvar i mitt fall och fick också en kopia av det själv och det är klart att man ju kan använda sig av den som ett slags "intyg".  :)
Lycka till med kontakter med försäkringskassa och -bolag!
Att få en diagnos är värdefullt!
Fick min 23 november 2009.
Att ha en läkare som tar diagnosen på allvar är också värdefullt!
Hur hittar man en sån..?