• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Låg Dos Naltrexone - LDN

Startat av affa, 2009-04-26, 16:46

Föregående ämne - Nästa ämne

affa

Symtomlindrande farmaka med oväntat gorda resultat

Låg Dos Naltrexone (LDN), som var tänkt att användas till personer, som blivit beroende av olika droger, visade sig även ha ett bra behandlingsresutltat på ett flertal andra sjukdomstillstånd, som till exempel MS, fibromyalgi och CFS med flera andra autoimmuna sjukdomar.

Dr.Tom Gilhooly, säger att medlet är intressant och har få biverkningar.
Han säger även  att de senaste fem åren, när har provat på patienter med ovanstående problem, som fått inta en låg dos av LDU, har hälvten av dessa fått en helt ny livskvalitté, både energimässigt och när det gäller värk m.m.
Patienterna kunde till och med sluta med de medel som de förut brukade att ta för de olika symtomen och många fick så bra resultat att de kunde återgå till arbete.

LDU förstärker produktionen av endorfiner och stimulerar immunförsvaret.

Nu när han är på en konferens, som han själv anordnat i Glaskow, kommer han att diskutera resultatet av en pilotstudie som genomförts på fibromyalgipatienter vid Stanfordsuniveritetets Medicinska Center.
En fallstudie finns även med på slutet av denna länk:

http://www.theherald.co.uk/search/display.var.2504159.0.lifechanging_benefits_for_patients_using_addiction_drug.php

Persona

http://sv.wikipedia.org/wiki/Naltrexon

Det står inget om att läkemedlet har några andra effekter än mot beroende på Wikipedia.
Måhända är artikeln ofullbordad och ingen hänsyn har därmed tagits till potentiella kringgärdande effekter på patienter som provat läkemedlet ifråga.
Själv vet jag ingenting om läkemedlet, men om det är som du säger affa så är det verkligen värt att kolla upp!

MVH Jocke

affa

Som Du kan se under, så är det just nu på tapeten och en pilotstudie på fibromyalgi är klar och skall diskuteras på konferensen i Glaskow, så vi får se om det kommer något ut av detta!

Det fina är ju att biverkningarna verkar vara små, men nyttan stor. Här i sverige lär det väl dröja med att få tillgång till medlet, men i alla fall!
Symtomlindring av det slaget behövs i alla fall, innan vi kommer till botten av problematiken, som vi ju nu alla vet är komplicerat och att vi lätt kommer in på stickspår i forsknigen, som inte leder till orsaken bakom broblematiken.
Immunförsvaret verkar i alla fall vara ett hett spår  ::)

HotRag

Ett preparat som finns med i FASS: http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607008829&DocTypeID=3&UserTypeID=0

Jag har lite svårt att förstå att endorfiner skulle fungera bättre med denna medicin, men, tja... :)

affa

#4
Jag kan hälsa ifrån Menins forum i Norge, att man nu kan få tag på den här symtomlindrande medicinen i den låga dosen som är avsedd för fibromyalgi och ME och som även stärker immunförsvaret.

Denna skrivelsen, kan man ta med till läkaren, så kan han skriva ut den lägre dosen, så blir det inte så krångligt vid delandet av tabletten om nu det funkar i Sverige det vet jag förståss inte.  ;D
Förklaringen hur den fungerar, finns också med i länken!

Här är LDN tabletten i rätt dos:  http://www.iscomplete.no/cgi-bin/hauge/imaker?id=6552&visdybde=1&aktiv=6552

Hoppas att många nu kan få bättre hjälp för de värsta symtomen och utan biverkningar förståss!

affa

Hälsningar kommer ifrån Norge igen, eftersom de i Menins forum haft en gammal tråd om LDN och som läkare där har tagit hem till norska apoteket i den låga dosen 3mg av LDN.

Här är länken på deras tråd:
http://meforum.diskusjonsforum.no/meforum-about2585.html&


Pippin

hej affa! Tack för din information allt är av värde.
Vet du ngn som har provat naltrexone? Är det någon här som provat?
Ska du prova?
Det blev en hel del frågor ::)

erjomi

#7
Jag har provat naltrexon och blev tyvärr negativt överraskad. Dock så vill jag inte avråda någon från att prova vi reagerar alla olika på mediciner. Jag fick tillbaka en stor del av de symtom jag hade när jag var sämre + att smärtor började kännas i benen och i övriga delen av kroppen. Detta är troligtvis på grund av att kroppen får för lite endorfin.. naltrexon blockerar endorfinupptaget. Men syftet med ldn är att detta skall reta endorfinproduktionen i kroppen så endorfinproduktionen ökar. Men detta kan möjligtvis ta tid och jag provade bara medicinen i 10 dgr innan jag gav upp. Jag är rädd för smärtor i kroppen och jag kände att dessa höll på att bli en del av min sjukdom. Nu två månader efteråt är jag återställd, jag vet dock många som har blivit betydligt bättre av denna medicin så det kan vara värt att försöka.

Mayordomo

Det är positivt att även negativa resultat rapporteras, så att vi övriga kan få en bild av hur medicinerna verkar på ME-patientpopulationen i stort. Risken är annars att man får en skev bild.

erjomi

Det har du rätt i Kasper. Det finns en bias i de flesta forum gällande behandlingar att bara ta med det positiva. Läser man forum om naltrexon ser man att det finns visst de som har negativa effekter av medicinen.. men det sägs ändå att det är utan biverkningar i allmän beskrivning om behandlingen. Men det ger fantastiska resultat för en hel del... så jag kan förstå att de är lyriska.


affa

erjomi, ja det är bra att få in erfarenheter ifrån olika håll och Du har gjort erfarenheter i tio dagar och blev försämrad.
Vilken dos började Du med och tog under de tio dagarna?

Det kan vara så att det Du drabbas av är förstförsämring innan kroppens egen funktion förbättrats.
Förstår att Du blir besviken när symtomerna aktiveras igen, men det behöver inte vara biverkningar utan kroppens immunförstärkning i samband medicineringen.

Jag är bara intresserad hur mycket medlet Du reagerade på!

erjomi

Jo jag är mkt påläst i ldn och min teori till försämringen är att det var medicinen som verkade (som jag skrev innan så tror jag att det tar en stund innan det positiva effekterna av medicinen visar sig, vad jag har hört kan det röra sig om en månad och att det är endorfinblockeringen som utgör det första negativa effekterna är i varjefall min teori). Mitt beslut att sluta var pågrund av smärtorna och vetskapen om att fibrosymtom bör man ta på allvar och jag kan absolut inte vara säker på att jag kommer att bli av med dessa och att ldn kommer att verka som den ska. Jag började med 4mg vilket jag genom att portionera pulvret tog ner till 2,5 mg. Det kan nog vara att rekommendera att böra på en låg dos (som alltid med ME så är vi ju känsliga för medicin). Det finns också en hel del att tänka på gällande vilken typ av naltrexon man skall ha och vilken typ av kapsel som medicinen förvaras i. Murbruks hemsida på nätet har bra information (en MS patient som använder ldn med goda resultat). Det kan också vara skillnad på den flytande och den fasta formen av naltrexon.. jag har hört om de som har uppnått bättre resultat med den flytande (men denna är svårt att ta med vid semester och liknande då denna måste hållas nedkyld). Jag har inte gett upp ldn spåret än så det kan bli ett nytt försök senare.

Femejl

På vilken adress finner jag Murbruks hemsida?  ;)
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

Saga_1

#13
Hallå allihopa

Nu har jag en liten fråga.
Var och av vem har ni fått utskrivet detta?
Har pratat med min läkare på VC och hon vill att jag kontaktar Gottfries. Hon känner inte att hon vill skriva ut det och anser att det är något en specialist bör göra.

Så hur har det varit för en som fått det?
Gradvis insjuknande med start när jag gjorde lumpen 2003.
Diagnostiserad aug 2008 på Gottfries
ME (G93.3)
FMS (M79.7)

mala

Tänkte lyfta denna fråga en gång till. En studie på detta finns: http://snapl.stanford.edu/research/ldn.html
Vidare rapporterar en hel del att de blir hjälpta av medlet på Phoenix rising i denna tråd: http://www.forums.aboutmecfs.org/showthread.php?379-Low-dose-Naltrexone
En del rapporterar förstås motsatsen också.


Mayordomo

Några länkar till information om LDN (low dose naltrexone) som används vid tex. ett antal cancerformer, Alzheimers, autism, Parkinsons sjukdom, ankyloserande spondylit (Bechterews sjukdom), psoriasisartrit, KOL och HIV/AIDS.


http://www.ldn.no

http://www.ldndatabase.com

http://www.ldnresearchtrust.org

http://www.ldnscience.org

http://www.lowdosenaltrexone.org

LDN (Low Dose Naltrexone) - The Way it Works. Video
http://youtu.be/z0p0ykSzy9o

Low dose naltrexone (LDN) - an overview - Maija Haavisto
http://www.fiikus.net/?ldn

K-Boy

Efter uppmärksamheten i norsk media har utskrivningen av LDN kraftigt ökat och producenten av medicinen har tömt sitt lager. Nyproduktion och leverans till apoteken kommer att ske i vecka 15 enligt uppgift jag tagit del av.

Var i kontakt med min norska läkare i förra veckan och jag hann inte ens starta en diskussion om LDN innan hon frågade om jag var intresserad och ville prova!
Då jag efter 4 månader på immunglobulinet "Gammanorm" inte fått de stora positiva effekterna vi hoppades på känns det som att LDN får bli nästa och kanske sista halmstrået att testa (just nu ivartfall)

I´ll keep you posted!

//K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

K-Boy

Leverantören av LDN i Norge har i vecka 16 börjat utskicket av ÖVER 8000 beställningar!!!
(Källa: Apotek 1, Norge)

Det ger en liten fingervisning om hur många som är sjuka...och då pratar vi troligen om att merparten är patienter som vänt sig från den offentliga vården till privata alternativ. (vet inte hur villig den offentliga vården i Norge är att skriva ut LDN på recept)
Sedan har vi alla som är sjuka men inte får eller ännu inte fått förfrågan om att prova LDN...

Blir intressant att se och höra på olika forum hur denna medicin fungerar på olika patientgrupper då jag misstänker att det handlar om en mängd olika sjukdomar och tillstånd såsom t.ex MS, ME, Fibromyalgi mm...

//K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

K-Boy

#19
För den som vill följa bruket av LDN mer direkt och ta del av personliga erfarenheter och berättelser kan jag rekomendera några olika grupper på Facebook.

Samtliga är "slutna grupper" vilket innebär att du måste bli antagen för att kunna läsa inläggen. Om du själv gör ett inlägg är det endast synligt för de andra medlemmarna i gruppen och ingen av dina övriga "vänner" på facebook ser ditt inlägg...

LDN - Sverige
LDN Norge
LDN Norden
"Erfaringer ved bruk av LDN mot ME"

8)
//K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3