• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Gotahälsan (privat ME-mottagn i Mjölby)

Startat av matt-i-märg, 2014-03-04, 12:16

Föregående ämne - Nästa ämne

matt-i-märg

Götahälsan som länge försökt få avtal med landstinget har fortfarande inte fått igenom det. Deras ME-mottagning är mycket uppskattad och patienterna betalar dyrt ur egen ficka.

För den som har en tillåtande ekonomi alternativt har möjlighet att låna till sig pengar, med en förmåga att också kunna ta sig dit, tycks Götahälsan vara den i särklass bästa vårdgivaren att rekommendera inom Sveriges gränser, för vår patientgrupp.

För närvarande är mottagningen ( återigen ) överbelamrad, enligt info från Götahälsans hemsida. Jag citerar:
CitatVår ME mottagning är fullbokad så långt fram att vi för tillfället inte kan ta emot fler nybesök. Vi ber er att återkomma i maj. Vi beklagar detta.
Tålamod för den med praktisk möjlighet till besök.

ME-mottagning
http://www.gotahalsan.se/sv/me-mottagning/
Kanada kriterierna / Ansträngningsutlöst försämring
http://www.gotahalsan.se/sv/canada-kriterierna/
Myalgisk Encefalomyelit (ME) G93.3
http://www.gotahalsan.se/sv/myalgisk-encefalomyelit/
"Hopefully one day, my dream is that our medical community will produce a formal apology to the patients that—not having believed them all these years—they are facing a real illness." -Dr. Jose Montoya

Mayordomo

#1
Ifall de sökt och inte fått landstingsavtal är det ju tragiskt. Läkaren är mycket kunnig om ME enligt både patienter och andra läkare. Det är ett enormt problem att patienter med denna svåra sjukdom lämnas utan en läkare som kan ställa diagnos och erbjuda behandling. De borde ha ett avtal att ta emot patienter från hela landet. Personer i Stockholm står utan läkare.

Notera: Deras namn är Gotahälsan (utan prickar över "o").