• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Neuropsykologi

Startat av silversessan, 2009-03-09, 23:07

Föregående ämne - Nästa ämne

silversessan

Har startat denna tråd tidigare men hittar den ej. Du får flytta ifall du hittar den Kasper!

Här är tre intressanta länkar om mindfullness o estetisk psykologi...

http://www.psykologifabriken.se/regnharjad-stod-du-still/

CitatI torsdags hade vi en gemensam studiedag med läkarstudenter från KI. På förmiddagen vi vi arbeta med att tillsammans lösa ett fall. Trots att en läkarstudent frågande tittade på mig och sa "Är det inte bara knäppa människor som går till psykologer?" och "Vad är det ni kan egentligen?" så var det sammanfattade intrycket positivt. På eftermiddagen föreläste Åsa Nilsonne om mindfulness. Man skulle lugnt kunna säga att mindfulness börjat kvala för att bli lika plågsamt mediemanglat som de extremt irriterande uttrycken "teambuildning" eller varför inte favoriten "tänka utanför boxen".

Dock är jag förtjust i vad mindfulness har att erbjuda. I korthet kan man säga att mindfulness handlar om att observera och uppmärksamma tankar, känslor och reaktioner. Beskriva och sätta ord på vad vi uppmärksammar utan att döma det vi uppmärksammar för att i förlängningen kunna välja hur vi ska reagera och handla istället för att bara handla på ren instinkt.

http://eliazon-eliazon.blogspot.com/2009/02/ogon-for-skonhet.htmlMayordomo

Jag hittar inte någon annan.

Mayordomo

Kognitiv beteendeterapi ger inte snabbare återgång till arbete för personer med kroniskt trötthetssyndrom (CFS) är vad SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) kommit fram till vid en liten genomgång av forskningsartiklar.

http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Upplysningstjanst/Medfor-kognitiv-beteendeterapi-KBT-alternativt-tradgardsterapi-alternativt-bildterapi-snabbare-atergang-till-arbete-efter-kroniskt-trotthetssyndrom-/
CitatMedför kognitiv beteendeterapi (KBT), alternativt trädgårdsterapi, alternativt bildterapi snabbare återgång till arbete efter kroniskt trötthetssyndrom?