Författare Ämne: Läkare i stockholmsområdet  (läst 6144 gånger)

erjomi

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 12
Läkare i stockholmsområdet
« skrivet: 2009-06-13, 11:55 »
Någon som känner till en bra läkare i Stockholm. Det behöver inte vara någon som är insatt i ME men är lyssnande och förstående och kan hjälpa en med det problem som kan uppstå vid ME som infektioner etc. Det måste ju finnas en del bra bra läkare också. Skulle vara jättetacksam för svar om ni har några förslag.
« Senast ändrad: 2009-06-13, 11:57 av erjomi »

Fibromamma

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 4
SV: Läkare i stockholmsområdet
« Svar #1 skrivet: 2009-07-15, 18:58 »
Hej! Jag vet att det inte finns någon specialistmottagning men - Vet ni någon läkare som är kunnig inom området för ME/CFS i Stockholm? Vart ska man vända sig?

matt-i-märg

 • Juniormedlem
 • **
 • Antal inlägg: 56
SV: Läkare i stockholmsområdet
« Svar #2 skrivet: 2012-09-15, 15:31 »
Nu har det gått några år sedan föregående personer skrev inlägg i denna tråd, så nu gör jag ett försök för att se om något förändrats (till det bättre)...
 
Är det någon på forumet som varit hos en läkare eller neurolog inom landstinget, i Stockholm, som uppvisat gott bemötande och intresse för ME/CFS, och som kan rekommendera denne vidare? (En ME-kunnig läkare förutsätter jag att ingen av er stött på (läs; i Sverige).) ME-projektet på Danderyd borträknas i min förfrågan då jag inte har förmåga eller ork att genomgå ett program samt för att jag söker en läkare/neurolog som även skriver ut medicin (vilket "Danderydgänget" inte gör).
 
Alla tänkbara tips är välkomna! (Och det räcker med att läkaren verkar ha en öppenhet för ME/CFS, gärna även verkar ha viljan att lära sig mer...)
"Hopefully one day, my dream is that our medical community will produce a formal apology to the patients that—not having believed them all these years—they are facing a real illness." -Dr. Jose Montoya

matt-i-märg

 • Juniormedlem
 • **
 • Antal inlägg: 56
ME/CFS-mottagningens riktade utbildningsinsatser
« Svar #3 skrivet: 2013-05-05, 13:45 »
Jag har kikat lite i ME/CFS-projektets halvtidsrapport (Danderyds sjukhus). Där framgår att projektet, genom CEFAM, erbjudit primärvårdsläkare utbildning om ME/CFS (med förslag om en halvdagsutbildning om minst två tillfällen). Endast en intresseanmälan kom in. Den avsåg Nacka-Värmdö allmänläkarförening som önskade en föreläsning om skillnaderna mellan ME/CFS och utmattningssyndrom. Under maj månad 2012 hölls den föreläsningen.

Eftersom gensvaret var så lågt beslöt teamet att kontakta de fem vårdcentraler från vilka flest remisser hade inkommit (till ME/CFS-mottagningen). De utvalda vårdcentralerna erbjöds föreläsningar samt handledning. Endast Huddinge vårdcentral tackade ja till deras förfrågan. Det första utbildningstillfället ska ha skett under september månad.

Genom annonsering i månadsbrev vände sig ME/CFS-projektet till medlemmar inom Legitimerade Sjukgymnasters riksförbund (en primärvårdssektion om c a 900 medlemmar i hela Sverige och c a 180 i Stockholm). Annonsen gav en beskrivning av projektet samt en stående inbjudan till sjukgymnaster inom SLL att kontakta projektets sjukgymnast för konsultation gällande bedömning och rehabilitering vid ME/CFS. Annonsen publicerades i maj månads utskick, 2011. Inte en enda förfrågan kom in från någon sjukgymnast inom SLL.
 
Halvtidsrapport: http://rme.nu/sites/rme.nu/files/dshalvtidsrapport120706.pdf
« Senast ändrad: 2013-05-05, 23:20 av matt-i-märg »
"Hopefully one day, my dream is that our medical community will produce a formal apology to the patients that—not having believed them all these years—they are facing a real illness." -Dr. Jose Montoya