• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Hej! Ny med feber!

Startat av Fibromamma, 2009-07-14, 11:40

Föregående ämne - Nästa ämne

Fibromamma

Vilken konstig rubrik! Jag vet.
Jag är ny här, 35 år, ensam med en son på 8 år. Har diagnos fibromyalgi sedan 2004, men husläkaren funderar på diagnosen ME/CFS (även de på smärtkliniken där jag gick för fibro och whiplash) främst pga mina återkommande infektioner. Jag är oftast sjuk, känns som en lätt förkylning, med lätt tryck över bihålorna, lätt halsont, lätt tryck på öronen. Och feber, utmattning och kraftig värk i kroppen. Dessa infektioner (eller vad det nu är) blir allt mer långdragna och antalet friska dagar allt färre. Är utredd på infektionsklinik och alla tagna blodprover visar ingenting. Någon som känner igen sig i detta?

Mayordomo

#1
Blir du sämre med ökad sjukdomskänsla, malaise och värk efter ökad fysisk eller mental aktivitet? Tar det 1-3 dagar eller mer för att återhämta sig? Har du mental dimma?

Du kan läsa kanadakriterierna nedan. Glöm inte att det finns många saker som skall uteslutas enligt alla konstens regler. Chlamydia Pneumoniae, Mycoplasma, Borrelia, HIV, ....

Kanadakritierierna:
http://me-cfs.se/Filer/Kanada_kriterier.pdf

Exempel på diagnoser att överväga:
http://me-cfs.se/#_Toc215756864

P.S. Många med ME beskriver att de är infektionskänsliga, och att de har värk med en känsla av "influensa" i kroppen.

Baggis

Jag känner igen mig. Jag hade under några år en mer eller mindre konstant "förkylning/influensa" med stor energibrist. Detta föregicks av några månadslånga perioder med omväxlande hälsa och "förkylning/influensa". Jag påbörjade då ett antal behandlingar, bl.a stora doser av s.k antioxidanter. De verkade förbättra läget en del, dock efter lång tid. Jag utförde inte behandlingen på egen hand utan besökte en finsk läkare som tog en massa prover och ordinerade efter dessa.

Senare dök misstanke om att jag reagerar på något på min arbetsplats och fick ett tips om en alternativbehandlingsklinik som sades kunna diagnostisera och behandla många besvärliga tillstånd, som t.ex allergier och överkänsligheter. När jag besökte dem så gav de mig diagnosen kraftigt överkänslig mot en viss typ av mögel och påbörjade en behandling mot det. Efter den behandlingen har jag varit i klart bättre form. Framförallt har jag numera mycket mera energi, sover bra och är inte alls så deppad som jag då kände mig. Det enda som inte är helt borta är en benägenhet att vara "förkyld" mest hela tiden. Jag har lätt för att få småont i halsen, täppt i bihålorna, etc. Slipper iaf att känna mig febrig och ha den tillhörande sjukdomskänslan det innebär.

Jag utreddes också på infektionskliniken utan att de hittade något.

Så min tanke är att sådant mycket väl kan vara utlöst av t.ex någon brist eller någon överkänslighet/allergi som inte är så uppenbar att den märks på en gång som t.ex en nötallergiker som får kraftiga omedelbara symptom.

DodeN

Hej
Ni med feber varierar den över dagen eller hur ser det ut för er?

Jag har lättare feber som kommer och går, ofta är det "normalt" på natten och morgnen men blir högre och högre från eftermiddagen och till kvällen.

Igår satt jag och jobbade med överklagan och sånt till myndigheterna i 2 timmar, vilade lite emellanåt. Efter det så jobbade jag med ett forum och satt och letade efter trasiga länkar det tog ca 4 timmar och jag halvlåg i soffan undertiden. Kände att ju mer tiden gick desto svårare fick jag att koncentrera mig och fokusera blicken.

Fattade inte alls sen men när jag var klar så kollade jag tempen och låg 1.5grad över normalt. Jag får muskelkramper, spactisitet av en liten höjning av kroppstempen. Vilade resten av kvällen och somnade tidigt, kollade tempen på natten och då var allt normalt igen.

Kollade nu på morgonen och vid lunch och allt är som det borde men så sticker den iväg nu och är 37.7just nu, jag har 36.2 i vanliga fall, har alltid legat jättelågt.

En liten höjning på dagen är ju normalt men sådär har jag inte haft det innan utan legat under 37 även dagtid. Idag har jag inte gjort något alls heller, bara vilat.

Så hur ser det ut för er andra, läkarna säger ju bara att jag inte har feber, men jag kallsvettas och är jättevarm omväxlande så det är allt feber.

vhcfan

Det där tycker jag är så uselt, att läkarna säger "det är inte feber", bara för att man inte har 37,6 (då är jag "död", har också normaltemp på 36,2) Här är ett blogginlägg jag skrev om just feber

Jag har ingen diagnos men det som slår mig är att jag känner igen så mycket i så många olika diagnoser. Idag åkte jag och besiktigade bilen, handlade lite mat och gick en halvtimmes promenad med hunden. Min kropp sov under promenaden, är ni med på hur jag menar? Sen fick jag sova en stund på soffan när jag kom in. Det är helt sjukt ju!

Jag har, precis som du Fibromamma, ofta känslan av att vara sjuk och blir också sjuk ofta.

Men för att svara på DodeNs fråga, ja, så har jag haft. Går till jobbet och mår lite halvdåligt men har inte direkt feber. Och på kvällen när jag kommer hem kan den vara uppemot 38 grader. Vila och dricka vatten är det enda som känns bättre för mig.
Hoppas du mår bättre snart!

Bengt59

#5
Hej ny i forumet  ;D är jag...men inte direkt färsk som ME (?)patient Insjuknade 1984 på våren med lätt feber aldrig över 38 grader och bara vid ansträngningar..med åren så fodrades det bara lite ansträngning typ en dusch = 38 graders "feber" och helt sänkt.. 1992 gav jag upp "gav upp" är nog rätta ordet .
Jag har mkt att kunna berätta och tipsa om -- men efter ca 15 år av inne sittande men aktiv via internet och annat(tjänade massa pengar på det glada internet 90 talet b l a)blev proffs på www tack vare detta tillstånd men itappade aldrig livslusten .
Så i Maj Juni 2006 tyckte jag att jag blivit lite fet och läste om att mörk choklad var bra för hjärta blodtryck (Detta var några månader innan det stod i svensk press om att mörk choklad kunde hjälpa mot detta tillstånd placebo effekt är omöjlig då jag inte hade en aning om denna koppling )Redan i Juli 2006 efter ca 14-15 ås inne sittande så började jag orka gå små promenader som övergick i bra matvanor och stavgång och i somras en el cykel och nu hösten 09 åter bilförare Orkar inte så hiskligt mycket men fått livet åter lite smått efter 25 års elände Tror att alla feberstegringar har försvunnit. Så hoppet finns Köp 85% eller 90% mörk choklad och ät en bit varje dag i några månader och se fall ni har samma tur...
En annan sak Jag misstänker även någon typ av länk till kvicksilver eller annat i amalgam då mitt tillstånd försämrades radikalt då jag tog bort alla amalgam plomber 1990 det var början och orsaken(?)till min försämring och senare var det inte värt feber influensa symtom bara man gick en runda vem fan vill gå ut när det känns som värsta svininfluensan  ::) Texten blev lite lång för oss ME sjuka men testa mörk choklad!!!!

Men allt kan vara slumpen det är det värsta man VET ingenting ... Ha en bra höst nu !!!

Baggis

Hej Bengt59!

Roligt att ha dig här på detta forum! Också roligt att höra att du trots en så lång sjukdomsperiod har kunnat erfara tydliga förbättringar!

Vi har vissa likheter, jag har också sanerat amalgam och jag äter också mörk choklad nästan dagligen sen lång tid tillbaka. Äter också andra tillskott. Jag har dock inte på långa vägar varit så länge sjuk som du, men har iaf fått erfara hur härligt det är om man får uppleva förbättringar i sin hälsa.

Och liksom du så inser jag också att det är ett problem att veta om en viss sak leder till förbättring, eller om den skulle ha kommit iaf. Man skulle behöva ha tillgång till flera parallella kroppar att samtidigt testa olika saker på, haha!

Håller tummarna att din förbättring håller i sig!

Lore

Hej! Ett av mina första symtom var feberkänsla alltså jag kände mig varm och trött. Jag hade också då mellan 37,5 och 38,4 grader. Jag blev , blir sämre vid ansträngning. Ofta kom jag till jobb och kände mig ok för att efter ett tag bli varm och ha feber. Någon förklaring till denna feber hittade man aldrig. Jag har fortfarande detta efter 2 år men jag bryr mig inte om att kontrollera tempen :)
Me/cfs sedan 2006