• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Immunsystem och inflammation

Startat av Anncamilla, 2010-01-23, 12:05

Föregående ämne - Nästa ämne

Anncamilla

Kan detta vara något för oss?

En ny tablett förändrade Thereses liv
http://www.gt.se/nyheter/1.1855092/en-ny-tablett-forandrade-thereses-liv
CitatGÖTEBORG. Therese Jarvid, 22, var 14 år när hon fick MS. Men sprutorna hon tog gjorde att hon ibland svimmade. Nu har en ny tablett förändrat livet för henne.
CitatPreparatet påverkar de vita blodkropparnas förmåga att frigöras från lymfkörteln, förklarar han. Genom att blockera den mekanismen så kommer man att få än mindre antal vita blodkroppar i blodcirkulationen. Det är framförallt vita blodkroppar som är aggressivt inriktade mot myelin och nervfibrer i hjärnan och ryggmärgen. Det blir ett mindre antal nya inflammatoriska härdar.
Camilla
Fibromyalgi samt ME

affa

#1
Ja, Anncamilla!

Det är bra att symtomen kan mildras vid den också svåra sjukdomen MS, men vid sista stycket i artikeln så kommer detta:
"Färre vita blodkroppar
- Preparatet påverkar de vita blodkropparnas förmåga att frigöras från lymfkörteln, förklarar han. Genom att blockera den mekanismen så kommer man att få än mindre antal vita blodkroppar i blodcirkulationen. Det är framförallt vita blodkroppar som är aggressivt inriktade mot myelin och nervfibrer i hjärnan och ryggmärgen. Det blir ett mindre antal nya inflammatoriska härdar."

Detta är symtomlindring som kan vara bra vid MS, men vid ME, så skulle det kanske vara dåligt, eftersom vårt immunförsvar redan är så sänkt att vi inte kan hålla ifrån oss utifrån kommande infektioner och skulle kunna försämra vår sjukdom i stället. Enligt Daniel Peterson forskare på ME i decennier, säger att vi kan ofta ha cirka 30 olika kroniska infektioner som vi bär på, jämfört med en vanlig frisk människa som har på sin höjd tre pågående kroniska infektioner, som man klarar att leva med.

Om vi skall frörbättra vårt tillstånd, så gäller att bygga upp det endokrina systemet och förstärka vårt immunförsvar i stället!
Att dämpa immunförsvaret, som man tillämpar på de flesta kroniska sjukdomar ger oss ingen förbättring på lång sikt om ens på kort!

Min särbo fick diagnosen kronisk Nephrit, som betyder att njurarna är kroniskt inflammerade.
Han fick starka immunhämmande medel och cortison, vilket på kort sikt förlänger livet på honom, men på lång sikt så vinner infektionerna som sprids ifrån cell till cell sakta men säkert!

Han skulle i stället behöva få bort orsaken till hans tillstånd- infektionerna, men sådan är vår skolmedicin och så fungerar den på alla kroniska inflammationstillstånd!   :(

Mayordomo

#2
Det finns en spektakulär/vågad studie som är gjord där man utrotat B-cellerna hos tre ME-patienter, men observera att detta än så länge är på forskarstadiet.

I Norge har ett forskarteam fått godkänt till en studie där tre ME-patienter fått behandling för att reducera antalet B-celler (en typ av lymfocyter). Patienterna har svarat väl på behandlingen. Patienterna valdes ut så att de inte hade en infektion, för annars är väl behandlingen lite väl riskabel.

Clinical impact of B-cell depletion with the anti-CD20 antibody rituximab in chronic fatigue syndrome: a preliminary case series
Oystein Fluge, Olav Mella
BMC Neurology 2009, 9:28
http://www.biomedcentral.com/1471-2377/9/28