• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Duloxetin (Cymbalta®)

Startat av Anncamilla, 2010-05-20, 13:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Anncamilla

Har någon här erfarenhet av cymbalta?

Min psykiatriker föreslog den för mig idag
Camilla
Fibromyalgi samt ME

eweline-rose

#1
hej

Har ätit cymbalta i snart fyra veckor började med 30mg en vecka gick sedan upp till 60 mg..enligt fass ska cymbalta kunna lindra viss sort smärta redan första veckan och ångest och deppresion efter två till fyra veckor..

Jag fick lite konstiga biverkningar..kramp i käkar och tunga,illamående,svårt att kissa och kramp i bröstet(vilket gjorde att mina andningsvårigheter blev ännu värre)

Jag kan inte säga att jag har märkt någon positiv effekt än
Jag har lika mycke värk och någon ångest har jag inte haft


Eweline-rose

K-Boy

Hej Camilla !

Fick Cymbalta i februari 2009, 30 mg. Åt det fram till början av juni 2009. Kände ingen förbättring av det utan fick rådet av Gottfries-motagningen att testa att öka dosen till 60 mg. Endast 2 timmar efter intag av den nya dosen kände jag hur biverkningarna rusade genom kroppen och efter 5 dagar beslutade jag med min husläkare att fasa ut medicinen då den inte tillförde något positivt utan bara förvärrade situationen. Som han sa..."du är inte deprimerad och smärtan försöker vi ta om hand på annat vis..."
Fasade ut Cymbaltan under en månads tid genom att öppna kapseln och plocka bort de små kornen, så totalt åt jag cymbalta i ca 5 månader.
Kollade i min dagbok och där har jag skrivit "Cymbalta=Highway to Hell", det beskriver ganska bra hur jag upplevde medicinen...!

Hur har det gått för dig Camilla? Har du testat Cymbaltan?

Hälsningar K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

mala

Eftersom våra kära allvetande doktorer gärna klassar oss som psykiskt sjuka så gissar jag att många har haft en vända med antideppmedicin. Så även jag. Jag har sett att många mår rätt illa av medicinen. Det gjorde jag också.

Cactus

Hade precis samma erfarenhet av biverkningar som K-Boy, fast redan efter första kapseln på 30 mg!
Och med den skillnaden att den läkaren som skrev ut dem tyckte jag hade utmattningsdepression.
Men jag tog bara en kapsel och sen fick det var nog. Vill ju liksom inte ha mer problem utöver dem man redan har...
Att få en diagnos är värdefullt!
Fick min 23 november 2009.
Att ha en läkare som tar diagnosen på allvar är också värdefullt!
Hur hittar man en sån..?

K-Boy

Hallå igen Anncamilla...!

Kom på en annan erfarenhet jag har av Cymbalta.

Har en kompis som fick den utskriven för att han har svår värk i rygg/höft. Värken beskriver han som kraftig och molande vilket b.la resulterar i bedrövlig sömn med uppvaknande i stort sett varje timme... Han är övrigt fullt frisk och fick alltså Cymbalta enbart som smärtlindring.
Han gick relativt snabbt upp till maxdos på 120 mg/dygn. Vid insättandet och doshöjning berättade han att han kände en del ångest och oro men det gick över på några dagar.
Han sover nu mycket bättre och är därtill mycket mer allert och produktiv på jobbet. Arbetskamraterna (som inte vet att han äter denna medicin) beskriver honom nu som lite "speedad" och skojjar om att ett drogtest kanske vore på sin plats...!  ;)
Hans plan är nu att testa att sänka dosen till 90 mg/dygn och se hur smärtan påverkas då. Han vill ju inte äta mer medicin än vad som behövs...!

Hur har det gått själv?
Har du tagit steget att testa Cymbaltan?

Hälsningar K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3