• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

I väntan på diagnos?

Startat av joizmeds, 2010-07-16, 12:35

Föregående ämne - Nästa ämne

joizmeds

Är ny här, vet egentligen inte vad jag villmed mitt inlägg, men tvingar heller ingen att läsa  ;)

3 av 4 månader har gått på väntetiden till gottfries för eventuell diagnos.. och innan den började så var et ett års springande hos diverse olika läkare, varav de flesta tittade inte ens på mig utan bara mina jornaler och jag blir dömd av det (haft psykiska problem, men ÄR frisk från allt sådant nu, och i insjuknanden med alla ME-symtom mådde jag bättre än någonsin)

Jag vet att 1,5 år kan vara "kort" tid att vänta på eventuell MEdiagnos, men till saken hör att jag fick mina första 21år förstörda av svår celiaki som läkarna missat trots att vi sökte för de 8 av 10 vanligaste symtomen från 1års ålder (jäe fick sömntabletter som 1åring)

Men ja, detta började då i maj 2009, vaknade en morgon och kunde inte stå upp, allt bara snurrade och jag orkade ingenting, uteslöt kristallsjukan, och närings/vätskebrist... gick hela sommaren i väntan på svar så jag kunde bli frisk till hösten då jag skulle börja studera...
var så säker på att de skulle hitta felet, att jag skulle bli frisk.
jag tog CSNlån, påbörjade studierna som gick sådär...
Har eget stall, hade en lovande 4åring osm jag skulle ut och tävla fälttävland med.. då balansen och tröttheten gjorde det farligt för oss båda så ställde vi av honom (så han fick vila) tills jag skulle bli frisk.
NU har jag gett upp hoppet om att träna/tävla hopp/fälttävlan och att kunan rida unghästar vi betalar 10tusen i månaden för att få dendär hästen igång så den går sälja :( eller jag har ing apengar och den hästen står på min mor så skuldben¨ägen kan jag bar astå och se på...

tur i oturen hade jag lite handikappridning förr, så 3 hästar är handikappsäkra, varav en klarar jag av att rida, inte som förr, men han får mig att må bra däruppe, han bär mig tryggt hur yr och svag jag än är..
antagligen lär jag tvingas sälja fler, men vill avvakta på diagnos/svar, någonstans finns det ju litet hopp om att dte är något annat, något behandlingsbart...

Men sågott som alla symtom stämmer in.. kognitiva problemen tänka och prata korrekt är hur svårt som helst i de jobbigare perioderna) blir helt slut av saker som inte var dte minsta ansträngande förr, yr, svårt att stå, överkä'nslig mot allt..mat, ljud o ljus, kan inte fokusera blicken, ser färger fel, ser suddigt (jävligt passande att jag tog csnlån och gick en fotoutbildning på en av landets största fotoskolor)
Ont, ont och muskler som inte fungera.
snubblar, ramlar, går in i saker/väggar, skakar, spiller, tappar.
fumlar. kronisk känsla av infektion i kroppen, feber/undertemp om vartannat, svettas, kallsvettas...

ett problem nu:
Jag och den som står mig närmast vet att jag mådde psykiskt bra när detta hände, jag hade bearbetat och tagit mig igenom allt, livet hade under 2 år gått spikrakt upp och många problem (ätstörningar, sömnproblem, smärta hade jag troligen aldrig haft om de hittat min celiaki när jag var barn)...
Jag mådde bra!
men alla läkare som misstror, allt jag förlorar, alla drömmar.. ångest över ekonomin, men som sagt, mest att bli misstrodd gör ondast..
att inte bli tagen på allvar. och denna eviga väntan får mig att inte stå ut.
DET KNÄCKER MIG
jag tiger om att jag gråter mig tills sömns av ångest
jag ljuger när jag säger att jag inte funderar på att ge upp och ta livet av mig.


Har de på Gottfries förståelse för om man även är psykiskt knäckt? för 90minuter är knappt jag palla sitta o prata, ännu mindre se "psykiskt stabil" ut.. eller kommer de skicka raka vägen till psyk utan att undersöka?

Jag vill bara ha ett svar, så jag vet vad jag kan rätta mig efter. 

eweline-rose

hej

Har man av någon andledning haft kontakt med psykiatrin så är det mycke svårare att få gehör för en fysisk sjukdom tyvärr
Konstigt egentligen.. även en psykiskt sjuk människa kan väl drabbas av en fysisk sjukdom....


Eweline-rosejoizmeds

jotack, jag har märkt det genom mina 23år   ??? (fått remiss till psyk när jag haft både lunginflammationer, farligt lågt blodtryck, gluten- som sagt, magmunsbråck mm mm, inga undersökningar bara remiss till psyk "för det kan va självförvållat- du var psykiskt sjuk för 5 år sen")