• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Det svenska rättsamhället

Startat av silversessan, 2008-12-05, 20:48

Föregående ämne - Nästa ämne

silversessan

Det är många som har problem med byråkratrin o räätsamhället idag. Tex startades föreninge för försäkringstagare FRIS. Jag skulle vilja ta upp detta med myndighetsutövning som kan JO-anmälas vad gäller läkare. Men om jag betalar läkaren så mutar jagäven om jag blirbotad! helskumt! Jfr diskussionen om mutbara journalister   som döms nu trots att journalistik ej är myndighetsutövning och vi inte ha censur... en journalist får skriva vad den vill enligt lag. ej olagligt att skriva osanna saker..


http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/Trond-Sefastsson-doms-for-mut-och-bokforingsbrott/

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2151863.svd#tw_link_widget

silversessan


silversessan

Detta är ju skrämmande!  Nu kan tydligen privata intressen få göra husrannsakan !? Bissarrt är bara förnamnet.... Vågar en vanlig människa utan hackerkunskaper ha en uppkoppling med den helt godtyckliga risken att någon annan utnyttjar det? 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2157331.svd#articlecomments

Fakta / Intrångsundersökning:

* En intrångsundersökning är en civiprocessuell tvångsåtgärd.

* Från den 1 januari 1999 kan rättighetsinnehavaren begära att det görs en undersökning för att säkra bevis hos den som på goda grunder misstänks för olovlig kopiering.

* Det är alltid domstol som fattar beslut om att intrångsundersökning ska få göras. Bevisen som säkrats vid undersökningen kan användas i en eventuell domstolsprocess.

* På grundval av domstolsbeslutet om intrångsundersökning har kronofogdemyndigheten en lagstadgad skyldighet att verkställa intrångsundersökningen.

Källa: Kronofogdemyndighetensilversessan

#5
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2206319.svd

Stanken av rättsröta känns ruggigt nära

Jan Guillou har en poäng (AB 15/12). Frågan om Thomas Quicks återtagna erkännanden är inte okomplicerad. Varken för Leif GW Persson, Ulf Åsgård eller andra som i likhet med Guillou har satt sin heder i pant på att Thomas Quick har ljugit sig till sina fällande domar.


silversessan

#6
Abrahamsson är som vanligt skarp!  Håller med om det mesta...


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2218863.svd
CitatMen nog är det förträffligt att KU jämställs med JO och JK vad gäller rätten att få ut och nagelfara handlingar från regeringskansliet. Särskilt mot bakgrund av granskningen av regeringen Perssons hantering av flodvågskatastrofen och dito inlåsta tsunamiband.

Socialdemokraten Lena Hjelm-Walléns snyftis om att regeringsformen har tjänat oss väl, får stå för henne. Lättare har jag att köpa hennes tal om att "detta är vad en modern tid kräver". "Detta" syftar på ett av utredningens tyngsta och viktigaste förslag. Går allt som det ska får domstolarna från årsskiftet 2011 ett eget kapitel i grundlagen. Den dömande makten skiljs då på ett synligt sätt från övrig myndighetsförvaltning, som förekommer i exempelvis Domstolsverket eller hos Socialstyrelsen. Äntligen markeras alltså rättskipningens särställning och betydelsen av oberoende och självständiga domstolar.

Detta måste ni läsa!!!

CitatDen nya lag som regeringen har lagt fram för att försöka stoppa fildelning – "IPRED-lagen" – proposition 2008/09:67 – är orimlig och oacceptabel ur ett rättssäkerhetsperspektiv.
Man kan tycka vad man vill om fildelning.

Man kan ha vilka politiska preferenser man vill.

Men om integritet, rättssäkerhet och rättsstaten är värden som man alls bryr sig om – då måste man säga nej till den föreslagna lagen!
http://www.public-service.nu/ipred/adlink.html

silversessan

#7
Jaha!  Vill var tydlige mer bevakade under sossarna enligt denna insatta källa. Det var väl det jag alltid misstänkt. Varför är jag inte förvånad?

http://norah4you.wordpress.com/2008/12/23/signalspaningen-socialdemokraterna-talar-tyst-om/  skriver:
CitatObservera här att begränsningen i Dagsläget, dvs här och nu, gör det möjligt för en regering som så önskar att utan demokratisk kontroll utfärda begränsningar av yttrandefriheten och informationsfriheten OM Rikets säkerhet anses hotad. Det finns inget i våra fyra svenska Grundlagar som säger att det enbart är Sveriges militära säkerhet som är hotad. Det är därför som FRA-lagen kom till på Alliansens förslag för att begränsa detta uppenbara odemokratiska förhållande.
Det var väl därför jag läste intressanta saker i Ryssland på 90-talet som inte trycktes i vår "fria" press i Sverige. sossarna har tydligen haft sina helt egna definitioner av "Rikets säkerhet"   - dvs allt som rubbar folks uppfattningar om världen på ett "dåligt" sätt. eller så är det tidningar som idkar självcensur . Men det har jag lite svårt att tro faktiskt... Hörde om nån tjej som gjort lumpen med att sitta o sortera ut utländska artiklar som inte skule refereras i svensk press av säkerhetspolitiska skäl. Kan tänka mig att sossarna stretchade denna möjlighet till max för diskrepansen mellan Sverige o Ryssland var ju löjlig i refererandet av världsnyheter...

silversessan

 Bra kommentar till denna artikel i DM: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2008/10/21/farre-sjukskrivningar/index.xml?comment-saved=1&all-comments=1#commentsCitatAllt färre sjukskrivningar
2008-10-21
Försäkringskassans ohälsotal visar att sjukskrivningarna fortsätter att sjunka i Sverige.

Foto: Photos.com
I september i år var ohälsotalet 36,4 dagar. Det är två dagar färre jämfört med samma månad 2007. Drygt 150 000 fick ersättning till följd av sjukskrivning i september, vilket är 20 procent färre än i september förra året, skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande.

Citat

Kommentarer
Postad av: Trött doktor, 22:44, 22 oktober 2008   
Ganska intressant är att den noggranna statistik över sjuskrivnas diagnos, kön och uppdelat på sjuskrivna och långtidssjuksksrivna helt har försvunnit från FK:s hemsida. Vad är det dom vill dölja????? Vilka diagnoser är det som har minskat och vilka är det som kvarstår?

Postad av: Björn Hammarskjöld, Barndoktor, Fil lic i biokemi, 00:07, 22 oktober 2008   
FK är den perfekta ansvarsbefriade organisationen. ___ Handläggarna längst ned i organisationen fattar alla beslut. Handläggarna följer inte regelverket helt i alla delar. Chefen över handläggaren får inte ändra en handläggares beslut. Chefen för chefen för en handläggare får inte ändra en handläggares beslut. Inte ens GD får ändra en handläggares beslut. Endast handläggaren kan JO-anmälas, eftersom det bara är handläggaren som fattar beslut. Om alla som får ett felaktigt beslut från FK anmäler sin handläggare till JO så kommer JO att överbelastas och kommer inte att bry sig i ett enda fall rörande FKs handläggare. Cheferna över handläggarna kan inte prickas, de har inte fattat ett enda beslut. Slutsats: ingen på FK kan straffas på grund av ett felaktigt beslut, FK är totalt ansvarsbefriat. Inte ens Hitler eller Stalin kunde ha gjort det bättre. ___ Förslag: GD är ansvarig för alla beslut och kan därmed sparkas om han/hon inte kan garantera att regelverket följs till punkt och pricka. En bra GD ser då till att delegera sin beslutsrätt till alla chefer så att alla chefer också blir ansvariga. Då får vi en rättssäker Försäkringskassa eftersom alla i hela organisationen fattar beslut och kan därför ställas till svars för eventuella felaktiga beslut.silversessan

Denna kvinna borde få ett fett skadestånd om det fanns nån rättvisa och rättsäkerhet i detta land!!!

CitatNu är Halina Wiltman, 57, döende
Efter 16 sjukhusbesök och högar av värktabletter fick Halina Wiltman beskedet: du har cancer i lungor och skelett.

– Läkarna trodde att jag inbillade mig. Det är hemskt att de inte upptäckte cancern tidigare, säger hon.

I november i fjol drabbades Halina Wiltman, 57, av smärtor i ryggen och på höger sida, smärtor som strålade ner i benet.

I början av december sökte hon vård hos Solna akutmottagning, Karolinska Universitetssjukhuset.

Det var början på en fyra månader lång kamp.

– Jag åkte in och ut och fick morfin. En gång gav de 30 värktabletter och jag blev som en knarkare, säger Halina.

Skickades till psyk
Flera olika diagnoser ställdes, bland andra ischias, diskbråck, gallsten, njursten, tarmbesvär och psykisk sjukdom. Hon blev remitterad till psykmottagningen.

– Jag bad flera gånger under sjukdomstiden att få bli röntgad.

Asså detta land!!

silversessan

Hmmm.... Jag börjar tro att man kan dra en linje mellan ME-skandalen, borrelia-skamdalen och en mängd andra nedtystade skandaler som man kan läsa om på nätet.  Politik i Sverige har varit mkt av charader genom tiderna och PR-firmor ,som Anne Ös i RME, tar över allt mer av politiken. Snart en enda insideraffär av alltihop där bonusar bara är peanuts i sammanhanget.

Två länkar...

CitatDet allra bästa med finanskrisen är att den gör folk rädda och arga. Det ger journalister råg i ryggen att lyfta på luren och granska makthavare. Det var länge sedan som det gick att läsa så mycket om löner och korruption i nyhetsmedierna. Förutom Christer Elmehagen kan vi idag lösa om Björn Ulvaeus. Gotlands landshövding Marianne Samuelsson har beviljat honom dispens för att bygga i ett naturreservat.

Överlag tror svenskar att Sverige är befriat från korruption, att det finns i andra länder, men att rättvisan styr i Sverige. Naiviteten är rörande och skrämmande. Korruption är att låta vänskap, kändisskap, kärlek, makt och pengar åsidosätta moral, etik och lagar. Det bryter ner tilltron till rättvisan. Att granska korruption borde därför vara en av journalistikens främsta uppgift, inte bara i kristider.

Det är i goda tider som korruptionen är som störst. Det är då som personer i maktställning kan gynna och belöna varandra utan återhållsamhet. Det lägger grunden för värre orättvisor i kristider, när människor med låga löner måste lämna sina jobb, medan f.d. VD:ar kan lyfta miljoner i pension. För att göra något åt det här krävs politiker med långt större mod och vilja till förändring än dem som vi har i riksdagen idag.

(DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB)

http://blogg.passagen.se/yastory/entry/korruption_v%C3%A4rre_i_goda_tider


CitatJournalist som avslöjar grov kriminalitet hos poliser, åklagare, domstolar, justitiedepartementet, justitiekanslern, justitieombudsmannen och regeringen.Vapenhandel, Brottsprovokation, Korruption & Mord !
http://corruptio.blogg.se/

Ja herregud!  Vem vågar gräva i sånt här i detta land?! Allt stämmer nog inte på denna blogg men en hel del kan man misstänka gällande polisen och infiltrationen... Det finns definitivt maffialiknande struukturer och personer som tror sig stå över lagen i detta land - ett frälse typ . Hoppas räfst och rättning kommer snart. Annars blir det säkerhetsfara för alla och demokratin som helhet...  Alla svenskar borde blogga!