• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

"Alzheimer"/Demens

Startat av silversessan, 2008-12-09, 23:03

Föregående ämne - Nästa ämne

silversessan

Munsår kan ge alzheimer
2008-12-08
Ett vanligt munsårsvirus föreslås nu kunna orsaka Alzheimers sjukdom.

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2008/12/08/munsar-kan-ge-alzheimers/index.xml

silversessan


silversessan

"Forskare vid University of California har hittat ett vitaminpiller som hittills bara testats på möss som lider av minnesförlust. Det visade sig att mössen blev friskare av vitaminen B 3. Även de friska mössen fick bättre minne. "

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3707341.ab


affa

I Dagens Medicin har man hittat biomarkörer av proteiner i ryggmärgsvätskan på blivande Alzheimer sjuka.
Har för mig att protein även har kunnat indentifieras hos ME-sjuka.
Hmm kan det ligga patogener, sjukdomsalstrande mikroorganismer bakom Alzheimer också måhända?

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/07/22/biomarkorer-avslojade-begy/index.xml


silversessan

Definitivt kan jag svarande jakande på detta eftersom jag sett ett sånt sjukdomsförlopp på nära håll.  Men vården vill ju hellre vårda sjukdomar än mäbnniskor tillbaka till hälsa för att det är mer lönsamt tyvärr. FOI ittade nervgifter hos Alz-sjuka som bara bildas av patogener i stort sett - dvs botulinliknande ämnen som förlamar kommunikation mellan nervceller. Alla som har pågående inflammation i hjärna har troligtvis proteiner i ryggmärgsvätska -har ju dessutom även borreliasjuka som inte "oficiellt" har borrelia i Sverige. Politikerna vill att läkarna bryter mot läkaretiken o lagen för läkemedelsintressena är starkare  vilket är mkt farligt o ungefär det som hände i Tyskland på 30-tal. Flaggelin-testet som är 99procent säkert för borrelia ägs i patent av Yale-universitet som förbjudit att det används för att Elisa-testkitten ska fortsätta säljas trots att de är dåliga - dvs fler blir sjuka utan att veta varför.  Man har hittat borrelia-dna inkorporerat  mänslkigt Dna hos alz-sjuka.  Jag har fått bekräftat från säker källa att FOI vet detta . Men våra politiker vill annat än försvara svenska folket trots att de bryter mot lagen.

Det är väl bara sånt här man får forskningspengar till då det ger mer läkemedelsaanvändning.  Tau pratas det mycket om vid ALS tex. 
Du affa - såg du "himlen kan vänta"? på TV ?  En ALS - sjuk ng man var med o gjorde starkt intryck...

affa

Ja, och skrämmande att politiken styr över hälsan som du just påpekar också i en sådan omfattning, att man även medvetet manipulerar handgripligt och döljer fakta.

I senaste Invest in ME fanns en länk till ett föredrag "THE WHY" som hållits av en erfaren medicinsk reporter Hillary Jonsson och har avslöjat CDC, som inkompetenta och korrupta utan intresse för riktig forskning. Detta var en så skrämmande läsning att håret reste sig. Detta trodde jag aldrig!

Detta föredrag borde översättas till Svenska, så att alla kunde få del av det, så att vi med denna sjukdom, skulle kunna bli allt mera självsäkra i vårt handlande emot dessa influenser.
Vet inte om den engelska versionens länk kanske skulle läggas i tråden sjukvårdspolitik i stället.
Våra sjukdomar handlar alltså om POLITIK!