• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Lite vilsen.....

Startat av Anna81, 2010-09-04, 20:03

Föregående ämne - Nästa ämne

Anna81

Hur talar man om för sin arbetsgivare och arbetskollegor på ett bra sätt att man har ME ? Jag har precis börjat på ett nytt arbete pågrund av nedskärningar inom kommunen och vet inte riktigt hur jag ska berätta för min chef eller ens om jag ska berätta. Jag jobbar så länge 100% och gör så mycket jag orkar men det är kämpigt eftersom det är många barn i grupperna och vi har många barn med särkilt stöd så man måste vara "vaken" på allt som händer kring än hela tiden.

Jag har haft oturen att träffa oförstående läkare också hela vägen. Hur hittar man en bra läkare som verkligen tar än på allvar? Nu ska jag få diagnos på papper från Gottfries kliniken men vad händer sedan? Hur har ni andra gjort. Jag har tills nu slussats mellan olika läkare en knäppare än den andre och haft en massa infektioner som aldrig gått över. Så nu står man här med diagnos, en kropp som känns som en 70årings och vet inte riktigt hur jag ska gå vidare. Måste byta vårdcentral i alla fall och hoppas jag hittar en läkare som kan det här med ME och fibromyalgi.

/Anna

K-Boy

Hej Anna81 !

Inte så lätt det där du...
Själv har jag inte jobbat någonting sedan början av 2009 men ibland dyker man upp nere på stan eller inne på jobbet och hälsar på. Det betyder att man den dagen känner sig lite starkare så att man orkar ta sig från sängen/soffan/fotöljen/lägenheten. Nu sommartid har man även en snygg solbränna skapad av totalt stillasittande under ett parasoll på balkongen. Det ger illusionen av en frisk individ som då och då dyker upp. Vad dom inte ser är de totala krascher då man inte är synlig på flera veckor !

Så i ditt fall kan jag tänka mig att det blir ännu svårare för omgivningen att förstå din situation med tanke på att du jobbar 100%. Men ärlighet brukar vara längst, har jag hört, så vid lämpligt tillfälle kanske du kan berätta om vad det innebär att ha ME och din problematik som detta medför... :-\

Hälsningar K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3