• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

ME och migrän - Behandling?

Startat av LIJ, 2010-10-31, 19:37

Föregående ämne - Nästa ämne

LIJ

I samband med att jag fick kroniskt trötthetssyndrom fick jag också kronisk migrän. Jag har provat några förebyggande mediciner mot migrän men de gör utmattningen ännu värre vilket i sin tur gör migränen värre.

Har ni provat något förebyggande mot migrän som inte gjort er ännu mer utmattade?

Harmoni

Hej , jag är i samma sits som du . Har äntligen fått remiss till en neurolog men det lär väl ta minst tre måander före jag får komma dit.

Jag kan inte heller ta något förebyggande typ betablockare, jag har både lågt blodtryck samt om jag bara lite tröttare till så sover jag dygnet runt.

Iallafall så kommer jag att nämna botox för min neurolog. att jag vill pröva det som behandling. Det har inga biverkingar som trötthet, kanske kan man tom få sig ett lyft, skämt å sido, pratade i går med en kvinna som också hade kroniskt migrän och blivet helt hjälp med botogx men hon sa, att läkarna får inte föreslå den behandligen själva , de måte komma från patienten.

Med botox så går de in och bedövar alla nerver som ger migrän, på lika delar i ansiktet, käkarna, pannan osv...sedan måste det tyvärr göras om efter 3 månader men jag går med på vad som helst.
Jag tror att vi får migrän för att vi överanstränger oss. OM man har ca 15% energi av en normal människa så är det mkt svårt att hantera och leva med, dvs man får nästan inget liv kan det kännas som , och man har ständigt skuldkänslor mot den enda och den andra...känner ni i gen er?

Så man pressar sig till det yttersta...skulle vi bara ligga tills sängs...så försvann nog migränen..