• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

NAET och dr Jacob Teitelbaum

Startat av Baggis, 2012-03-20, 06:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Baggis

Jag läser alltid med stort intresse Dr Teitelbaums nyhetsbrev. I det senaste som kan läsas här så skriver han om en (till) teori om vad som orsakar CFS/ME, nämligen allergi mot infektioner. Det verkar vara den kända Dr Sarah Myhill som ligger bakom den teorin. Låter i mina öron fullt möjligt att i alla fall några typer av ME kan ha det som orsak. Han skriver även att de ska testa om NAET-metoden kan vara effektiv även i fallet med infektioner och ME.

Läs brevet här:

http://www.endfatigue.com/health_articles_c_2/Cfs_fms-could-naet-be-useful-in-treating-cfs.html

(Längst ned på sidan finns en länk till Sarah Myhills artikel)

K-Boy

#1
Många äro teorierna och behandlingsmetoderna...

NAET är väl en av de mer kritiserade som rent humbug och kvacksalveri !?
(läs delen om "bevis" i nedanstående länk)
Sedan kan jag villigt erkänna att jag själv testat både akupunktur, massage, sjukgymnastik och kiropraktor i jakten på ett bättre mående.

Gjorde en google-översättning från Wikipedia:
http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FNambudripad's_Allergy_Elimination_Techniques

8)
K-Boy
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

Baggis

Jag har under lång tid följt Dr Teitelbaum och alltid tyckt att han verkar vara en seriös människa med ett öppet sinne på ett "lagomt sätt". Dvs han verkar lagom "vetenskaplig" och lagom öppen för annat än vad hardcore-vetenskapsmän har godkänt som fungerande/existerande. Så min känsla är att om han är inblandad i bl.a NAET så har jag väldigt svårt att tro att det vore total galimatias och värt att slänga på tippen fortare än kvickt, utan värt att i alla fall undersöka och se vad som händer. Lätt att veta är det dock inte.

Baggis


Mayordomo

#4
Deras webb sajt de tipsar om i nyhetsinslaget är denna:
http://naethawaii.com/

De säger de har gjort en studie på autistiska barn. Det är nog denna de menar:
NAET an Effective Treatment for Autism
http://naethawaii.com/naet-effective-for-autism/

studien är publicerad i Integrative Medicine • Vol. 10, No. 5 • Oct/Nov 2011 enligt länk ovan. Det är nog Integrative Medicine A Clinicican's Journal som avses.
http://www.imjournal.com/
men hag hittar inte artikeln där hur mycket jag än söker, så än kan man inte vara säker på att artikeln verkligen är publicerad.

där har Jacob Teitelbaum en annan artikel, men om CFS:
http://www.imjournal.com/openaccess/teitelbaum106.pdf

Information om deras clinical trial:
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00247156

Stephen Barrett, M.D. är kritisk emot NAET i en artikel från 2002
http://www.chirobase.org/06DD/naet.html

Baggis

#5
Det var det jag menade. Det verkar för seriöst för att vara "kvacksalveri".

K-Boy

#6
Fantastiskt !

Hon håller i ett paket socker ( som hon då skulle vara allergisk mot)
Han trycker 10-12 gånger längs ryggraden två gånger och WoW...Amazing ! Vips är hon mycket starkare när hon håller ut armen !  ???
Ren bullshit om du frågar mig...

Bara en parentes om något helt annat men ändå liknande "bevis" metodik (hålla ut armen och känna skillnaden):
Var med om en liknande demonstration för många år sedan då en försäljare ville sälja NIKKEN produkter till mig. (madrass, kudde och skoinlägg med magneter)
Om man nu blev så otroooooligt mycket starkare av magnetiska skoinlägg som han påstod skulle det givetvis vara allmänt känt och alla skulle ha dessa i skorna och gå runt och vara starka och friska...För att inte tala om alla idrottsmän och kvinnor som skulle nå oanade resultat !

8)
K-Boy

Ps Detta var bara en personlig reflektion ang. YouTube filmen. Ds
It all started with a flu back in 1993...

Diagnos: G93.3

Baggis

Du är såklart fri att tycka precis som du vill, men den där muskeltesten har jag själv blivit utsatt för, liksom att jag har bevittnat den utföras på intet ont anande personer många ggr. De flesta kommer att med ett synnerligen förvånat ansiktsuttryck konstatera att det blir en märklig skillnad i upplevd styrka när de testas mot sådant som de inte tål.

Men skulle du kunna vara så snäll och förklara hur de resultat man uppnått i sina tester har uppstått då? Eller är din inställning att de far fram med medveten lögn i akt och mening att blåsa någon inte-nog-smart-och-upplyst person?

Jag tycker det är väldigt dumt att vara så "begränsad" att sådant som inte har en odiskutabel vetenskaplig förklaring här och nu är total nonsens och värt all förakt. Mycket "hokus-pokus" finns såklart, men nog blir det lite kvar att utforska och hoppas på om endast hårdaste hardcore-vetenskap ska vara det enda som gäller.

Mayordomo

#8
FDA (Food and drug adminstration, USA) varnar Jacob Teitelbaum för att göra medcinska påståenden för sina produkter han säljer. Jacob Teitelbaum säger att det är alldeles för dyrt att låta produkter att gå igenom FDA:s process för godkännande av läkemdel, men att det finns visst finns enskilda studier som visar på effekt.

Fatigue supplements are actually misbranded drugs: FDA
May 4, 2012. Chicago Trubune
Länk till tidningsartikeln

Baggis

Det är inte det minsta förvånande om sådana som han möter på motstånd från t.ex FDA och andra som alltför ofta går "Big Pharmas" ärenden, hehe, men sant är att han är rätt så offensiv i sina påståenden.