• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Hypnos EFT/TFT ?

Startat av Max32, 2009-10-05, 03:42

Föregående ämne - Nästa ämne

Max32

Någon som provat det eller kommit i kontakt med det på annat sätt ?
Jag har läst en del artiklar om att det bl.a i England finns en del kliniker som jobbar med dessa metoder mot CFS/ME.

/ Max

ME/CFS sedan 1990


Amema

Jag har jobbat med det i två år ungefär och funderar på att starta eget med EFT som kärna. Om jag orkar... Och blir väl tvungen efter nyår när jag genom politiskt dekret blir frisk 1 januari 2010 tillsammans med några tusen olycksfränder.

Skillnaden mellan EFT och TFT är till det yttre inte så enormt stor. "Ideologiskt" är det milsvida skillnader. TFT uppfanns av en psykolog som heter Callahan. Han tar hutlöst (=100 000 dollar) betalt för sina kurser. Gary Craig var en av dem som gick Callahans kurser och bestämde sig för två saker; Callahan gör det onödigt komplicerat och dessutom bör kunskapen vara så fri som möjligt. Craig är därför mycket frikostig i att lära ut sin metod; EFT. Ett utbildningspaket i tre delar på 21 dvd:er kostar knappt 2000 spänn inkl. frakt och en licens att ta 100 kopior för gratis utdelning till behövande medföljer.

Jag har använt EFT aktivt sedan maj 2007 när min läkare, trots min totala fobi mot sprutor och vassa saker, krävde att jag skulle ge blod. Trots en aktningsvärd ålder hade jag aldrig tagit sänkan, utan lyckats hålla mig undan i alla år. Nu gick det inte längre. De sövde mig faktiskt för att kunna ta sänkan! Det var som sagt två år sen. Hade det inte varit för EFT hade jag inte ens vågat gå utanför dörren den dagen. Det är fortfarande pirrigt, men om det är lugnt omkring mig så kan en sköterska idag få ta sänkan efter att jag lugnar ner mig och knackar (använder EFT) i några minuter. Och det jobbet har jag gjort själv, med EFT. Sen använder jag en del andra trick också eftersom jag bl a kan lite zonterapi och är reikimästare, men EFT är något jag inte vill vara utan längre.

Det finns många saker att säga; den viktigaste saken att ha i minnet är att själva knackandet är enkelt. Mästerskapet ligger i att inse vad man ska knacka på. Ju närmare problemets kärna man kommer, desto effektivare. Man kan "symptom-knacka" genom att knacka direkt på värk och andra symptom, men det håller inte långvarigt eftersom man inte hittar "the core issue" som det kallas på utrikiska. I lägen när man lider svårt av sina symptom är det dock helt ok att symptomknacka, eller som en av mina favoritterapeuter säger "om symptomen är så svåra att man måste bli av med dem först för att kunna komma till kärnan, då gör man det. Det är lättare att läka en levande människa än en som nyss dött av sina besvär". (Han har specialiserat sig på extrema fall av autoimmuna sjukdomar.)

Det finns mig veterligen två individer i Sverige som använder sig av EFT professionellt. En snubbe i Ystad som jag inte har haft kontakt med och som jag hört en, säger en, kritisk röst om. Den andre finns i Göteborg och honom har jag pratat med ett par gånger i telefon. Han verkar sund och seriös så vitt jag kan bedöma. (www.eft.se)

Det bästa med EFT är att du lätt kan lära dig att göra det på dig själv. Du behöver inte åka till en terapeut i England eller någon annanstans. Och det hjälper. För att beskriva exakt hur mycket det kan hjälpa så bibringar jag denna lilla anekdot: I julas skulle jag ha grötfest för några vänner. Lite stressad står jag och rör i risgrynsgröt. Den bränner i botten och jag råkar skrapa upp bränd gröt. Då sticker jag ner fingrarna i den kokande gröten och tar upp det brända... Hur dum får man bli? Det bränner till på fingrarna och jag ser en röd fläck som omvandlar sig till en blåsa. Först blir jag förvirrad och börjar leta efter is, men den är slut. Sen slår det mig - jag har ju EFT! Jag börjar knacka inställningsfrasen "trots att jag är så j*vl* dum i huvet att jag stoppar ner fingrarna i kokande gröt, så älskar och accepterar jag mig själv helt och hållet" tre gånger. Sen knackar jag på de åtta grundpunkterna ETT ENDA VARV medan jag alternerande sa "brände mig på fingrarna/jag är dum". Värken försvann på en gång och jag kunde se med blotta ögat hur blåsan började återbildas och efter ett par minuter syntes ingenting. Det, min vän, är den kraft vi har i kroppen att kunna läkas, om vi vill.

En sista kommentar. Ett favorituttryck är "an incurable disease is curable from within".