• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

Arnica/Arnika

Startat av LillaY, 2009-02-05, 09:46

Föregående ämne - Nästa ämne

LillaY

Jag beställde vitaminer på nätet för en månad sen, och dom hade paketerat fel så jag råkade få en tub med Arnica Gel i paketet. Hade aldrig hört talas om det, men min sambo hade läst om det och sa att jag skulle prova smörja in mej när jag hade värk. Sagt och gjort, jag hade på gelén på ryggen och på mitt knä som jag råkade stuka när jag var gravid. Döm om min förvåning när jag vaknade på morgonen efter och kände mej riktigt mjuk i ryggen och inte ens kände av knät!

Nu har jag inte använt den så länge än, men hittills har den fungerat bra, om än bara som en temporär lösning. Tror tuben kostade 149:- eller nåt sånt, men att få vakna på mornarna och kunna resa sej upp utan smärtor är ju ovärderligt! Så jag kan varmt rekommendera att i alla fall prova den!  ;D

Nån mer som provat Arnica Gel eller arnika i nåt annat "format"?
Har varit sjuk sedan 2000, fick diagnosen ME i mars 2008.

Millgill

Jag har en olja med arnika i som jag fick på Vidarkliniken.

Arnika heter på svenska Slåttergubbe och är typ återställande. Jättebra på blåmärken och ömma muskler. När jag var på Vidarkliniken fick jag insmörjning (mycket kort lätt massage kan man säga) på rygg, axlar och nacke (det är mitt stora problemområde) varje kväll med den oljan. Sedan fick oljan sitta kvar ca 20 minuter medan jag vilade innan jag torkade bort den. Jag blev mycket bättre, mjukare och mindre ont under den tiden. Kan inte säkert säga att det var enbart den som gjorde nytta, eftersom man där jobbar på flera håll liksom, men vi använder den här hemma ibland och jag tycker att den gör viss nytta.

Min kiropraktor använder också arnika på ömmande muskler.

susan

Vill bara säga att Arnika är väldigt populärt bland hästfolk

Där är det välkänt att det funkar  :)

LillaY

Nu puttar jag upp den här tråden lite.. Jag undrar: kan man köpa arnikagel som används tills hästar och smörja in på sej själv? För den är ju inte bara lite, utan MYCKET billigare!! ;D
Har varit sjuk sedan 2000, fick diagnosen ME i mars 2008.

affa

Ja, Lilla Y, vi använde Arnikatingtur som omslag över natten vid svullnd i samband med bl.a. stukningar och det fungerar mycket bra.

Karl Gustaf Lindsteth, som gjorde revyer och annat, han var på vårt hälsohem och råkade stuka foten. Den var mycket svullen, men svällde av under natten sedan sköterskan lade om en först med vatten fuktad och urvriden trasa och sedan lagt på en matsked tingtur, som sedan lindades om foten och skyddad med gladpask för fukten skulle stanna kvar under natten.

Det var kul att du av en händelse upptäckte verkningarna av gelén.