• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

MP - Marshall Protocol

Startat av affa, 2009-02-25, 13:57

Föregående ämne - Nästa ämne

affa

#20
RESULTAT-PRESENTATION AV DEN UNIKA MP- STUDIEN, som pågått sedan 2004 till nu.
Talare är Tom Perez, USA.

Presentationen är kort och lättförstådd! Den omfattar många kroniska inflammationssjukdomar.

Sammanfattningsvis är budskapet till åhöraren att MP över tid reducerar inflammationscytokiner i takt med att patogener avdödas genom MP-behandlingen och till följd av detta avklingar även symtomen på inflammationssjukdomarna.

Patogenerna ligger alltså bakom och triggar symtomen, som härmed bevisas kan elimineras över tid beroende på olika tillstånd.
VDR-blockeringen, blockerar även immunsystemets förmåga att döda de olika patogenerna.
Immunförsvarets förmåga att döda virus ökar då också , med anledning av att immunförsvaret återfår sin potential igen!

Andra presentationer, om bland annat Clamydia finns även i den kommande länken!

http://www.vimeo.com/1789735

affa

#21
Lägger in RESULTAT-PRESENTATIONEN AV DEN UNIKA MP-STUDIEN, som pågått sedan 2004, även i denna tråd!

Presentationen är lättförstådd och omfattar många kroniska inflammationssjukdomar!

Utfallet av studien visar att patogener ligger bakom och triggar igång inflammationscytokiner, som ger en STOR RÄCKA AV SYMTOM OCH STÖRNINGAR I ALLA VÅRA SYSTEM.
En felfungerande vitamin D-receptor producerar då korticonliknande hormoner, som sänker immunförsvaret, som då blir oskickligt att bekämpa inkräkare av virus och bakterier, som i sin tur förgiftar, våra celler med sina ämnesomsättningsprodukter och toxiner.

Patogenerna kan alltså, nu bevisas elimineras över tid och kan då även få kroppsliga symtomer att försvinna.

Inflammationssjukdomar är då reversibla!

http://www.vimeo.com/1789735

silversessan

INTRESSANT! kul att det går framåt för dig med läkares hjälp! :)

Femejl

Jag skulle väldigt gärna vilja veta mer om hur du kom in i behandlingen?

VEM kontaktar man för att ansöka om behandling? Namn, telefonnummer, adress...
HUR reser du till Norge?
HUR länge är du där vid varje besökstillfälle?
VAD kostar behandlingen?
VAR/HUR bor du när du är där?

Ja, allt det där runt omkring som är intressant för att kunna ta ställning om det är möjligt att genomföra behandlingen eller ej!
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

Mayordomo

#24
Affa: Kanske det snarare är antibiotikan ger en antiinflammatorisk effekt och gör att ME symtomen minskar. Har de uteslutit Sarkoidos? Har man kollat ifall infektion med Chlamydia Pneumoinae eller Mycoplasma föreligger? Det är ju väsentligt att utreda infektioner vid misstänkt ME, bland annat Chlamydia Pneumoinae, Mycoplasma eller Borrelia. Dessa bakterieinfektioner är ju behandlingsbara och är därför särskilt viktiga differentialdiagnoser vid ME.

affa

#25
Hej Kasper!

Först vill jag säga att jag beundrar Din kämpaglöd och frammåtanda.
Sedan vill jag svara på Dina frågor!

Ja Du har rätt att minocyclinet är lite immunmodullerande, samtidigt, som den tröttar ut mikroberna!

Ja, jag har titrar av både EBV,Borrelia, cytomegalovirus och Mycoplasma. Den senaste infektionen fick jag reda på för ett halvår sedan i samband med att jag behövde enligt smittskyddsinstitutet ta även MRSA, på grund av att jag opererat bort min gallblåsa i hör och häpna Theran, där jag kände en familj och lyckades får bort gallblåsan efter en second opinion, som även blev negativ.

När jag ändå skulle ta MRSA-provet, så passade jag på att även ta Mycoplasma och det var positivt!
Så utav fem tester tagna hade jag fyra infektioner, ja även cytomegalovirus.

Det är därför jag går på Marshall Protokollet, eftersom där behandlar man just co-infektions med stor framgång.
Är inte intresserad av högdoserad antibiotika, som jag anser ytterligare försämra utgångsläget med ännu större snedvridnig och obalans emellan de goda microberna och de sjukdomsframkallande dito.

Nu plockar jag infektion efter infektion, sakta men säkert och det är mitt mål med behandlingen!

Kroppen måste backa tillbaka till symbios-stadiet igen om den kan förståss efter så lång tid systemet har levat i "parasitstadiet".

Ja, jag vet att jag använder termer ifrån ett miljötänkande, där man talar om symbios och dysbios stadium, men det känns helt rätt, när nu forskning ifrån olika håll talar för att kroniska infektioner ligger bakom autoimmuna inflammationsstadier.

affa

Sedan vill jag svara Dig Femejl på Dina frågor.

Kliniken i Oslo, som har börjad Guida patienter på Marshall Protokollet, heter 4M-Klinikken och den lägger jag ut med hemsidan här:  http://4mklinikken.aktiweb.no/

Läkaren heter Ingvild Mayer och har specialiserat sig på att hjälpa patienter, som går på den stora världsstudien.

Kliniken hade från början och har även nu en inriktning på förebyggande, hälsa och elit idrottsmedicin, men Ingvild började intressera sig för MP i samband med en kroniskt sjuk patient, som kände till protokollet och som bad om hjälp att få starta igång.

Nu finns det tre läkare i Norge, som har kommit igång på MP.

Jag övernattar inte utan åker tidigt på morgonen och har sedan en timme på mig att ta prover, samt vända hem igen. Det gick nattåg tidigare och då blev det mindre stress.

Klart att det vore bekvämt att övernatta, men det blir ju så dyrt.

Jag kom in i behandlingen igenom att jag samtidigt som det var "The Molecular Days på Karolinska i STLM, april 2008 och tillsammans med andra ME sjuka fick vi träffa en av forskarna Amy Proal, som var ung, men hade legat till sängs, med ME under flera år i ett mörkt rum, men hade börjat intressera sig för just MP eftersom hon själv var mikrobiolog och trodde på behandligssättet med svagdoserad antibiotika i pulsade doser, som kunde försvaga mikroorganismer, utan att skada kroppens eget försvar, utan att tvärtom, samtidigt stärka försvaret.

Amy tog ledigt, på sin lediga dag i STLM, för att berätta för vår grupp om hur hon hade kunnat på tre år fått sådana krafter, att hon för första gången på flera år kunnat resa utomlands och dessutom vara aktiv på en egen Poster vid Karolinska.

Jag har referatet ifrån dessa dagar under tråden Marshall Protocol på Karolinska... i RME-forumet och kanske även i detta forum.

När det gäller kostnaderna, så är de inte så farliga. Den medicin, som fordras att man tar var åttonde timme Benicar är väldigt Dyr och kostar 1000 kronor i månaden, resan 1000 kronor, besöket 600 N kronor och provtagning ca 1000 kronor och telefontid 450 kronor.

Så ser kostnaden ungefär ut! Antibiotikan, Minocyclin är mycket billig, så därför nämnde jag inte den.

Jag sökte i ett par landstingsfonder, som täckte Västerås området och fick av den ena fonden alla utlägg betalade, så hittils har mina behandlingar inte kostat mycket.

Får betala hos min vårdcentral i Köping, för de prover, som är nödvändiga under behandlingen eftersom kroppen förändras över tid. Dessa prover tar jag sedan med mig vid besöket i Oslo.

Lever och njurar måste orka med den ökade toxinutfällningen som sker vid avdödandet av de olika mikroorganismerna, så detta måste följas upp mycket noga.

Jag går extra långsamt fram, just för att jag har co-infektions, samt dragit på körtelfeber sedan 19 års ålder.
Befinner mig därför bara i fas 1 än, men det viktiga är att man hinner avgifta sig ordentligt.

Jag bor i Köping och får byta tåg till Stockholmståget i Kumla.

Sedan kan man få telefontid emellan besöken, som är var tredje månad det första året och det andra året en gång per halvår.

Det blir alltså lindrigare utgifter efter ett år.

Själv beräknar det ta mellan två till tre år för mig och behandlingen är inte så hemsk som att fortsätta leva som jag har gjort hitills.

affa

Femejl här i Nyheter ifrån stora världen-tråden om The 4th Invest in ME Conference in London UK May 28-29 2009.
Bläddrar man ner på texten, så berättas det om en norsk familj, där alla tre barnen blivit sjuka i ME, vid olika åldrar.
Katrine blev sjuk vid sju års ålder och blev behandlad av Kenny de Meirleir. Han har densamma inställningen som Trevor Marshall att det ligger bakomliggande infektioner som bör behandlas under lång tid växelvis med olika antibiotika. Metoderna skiljer sig åt en del men målsättningen är den samma.

Flickan har nu långsamt återhämtat sig och nu behandlas även hennes bröder, varvid den yngste av dem Frode också tagit sig tillbaka. Den äldste har en lång bit att gå än men det har även vänt för honom.
Den springande punkten ser ut att vara olika bakomliggande infektioner.

http://www.investinme.org/Documents/Journals/Journal%20of%20IiME%20Vol%203%20Issue%201%20Screen.pdf
Lyckades inte lägga ut den speciella delen, så jag tror att det blev hela filen, men scrolla ner i texten tills reortaget kommer om den norska familjen- eftersom Du ju har en sjuk son!Femejl

#28
Tack för all information, Affa! Den kommer vi ha nytta av.

Det var glädjande att läsa om den norska familjen. Jag kände till deras situation, men inte att de påbörjat behandling med goda resultat. Jag har sett en intervju med äldste sonen, filmad med nattkamera, och då undrade jag vad jag klagade över. Jag har ju "bara" ett sjukt barn. Min glädje gäller idag lika mycket föräldrarna.

Grattis till fondmedlen! Min son fick igår helt överraskande ersättning från försäkringsbolaget så han kan bekosta sin behandling själv, men övriga på forumet kanske vill veta hur du bar dig åt. Själv har jag för avsikt att delge er min kamp mot försäkringsbolaget.

Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

affa

#29
Som hastigast vad gäller fondmedlen jag erhöll så sökte jag i två lokala landstingsfonder i detta fall Västerås, KAK Köping arboga Kungsör.

Samfond 4, var den fond jag fick ersättning ifrån för mina utlägg, av tågresor till Oslo konsultationerna, prover och mediciner för de 4 månader jag gått på MP.

Jag ringde till sekreteraren som sköter dessa landstingsfonder och berättade om min situation och vilken behandling det gällde.Hon ansåg att jag hade en stor chans och att jag skulle ta den.

Sådana lokala fonder, tror jag finns inom varje landstingsområden.
Sparade alla kvitton, biljetter och medicinutgifter.
Bad dr.Ingvild Mayer om ett bestyrkande av min situation och vad behandlingen skulle gå ut på.

Skrev ett personligt brev, om vad min sjukdom innebar och att behandlingen avsåg att komma åt mina infektioner, samt gjorde jag en uppställning av mina utgifter som stöddes av mina kvitton.
Skickade med min ekonomiska situation i form av min senaste deklaration.

Det var allt och fondens namn var Samfond 4  och gällde för personers efterbehandling, där sjukvården slutat men att patienten inte hade återhämtat sig och fordrade en mera kostsam dito, för att nå bättre resultat och som patienten själv inte hade råd att stå för.


silversessan

Då kan man ju skippa FK på den punkten om landstingen kan ersätta via fonder istället för det som det egna ladstinget ej kan ge. FKmåste konkurrensutsättas. Vanliga försäkringsbolöag borde också täcka lite..

affa

#31
Här kommer ett mycket intressant tal ifrån "The international Congress of antibodies", som nyligen har hållits i Kina.

Talet är rakt på sak och oerhört förklarande och intressant. Man får en hel del AHA upplevelser!
Frågestunden efteråt är även den mycket förklarande och spännande tyckte jag.

Amy Proal är talaren och hon talade inspirerat om hur människan  med låg immunkapasitet plockar på sig den ena infektionen efter den andra under livets gång.

Amy insjuknade själv som 18-åring i ME och blev sedan liggandes i flera år.
När hon började på MP, hade hon hjälp av sin mamma och syster som turades om att sköta rutinuppgifterna tills hon själv klarade av dem eftersom tiden gick.

Nu kan hon resa runt på kongresser och själv hålla föreläsningar!

http://bacteriality.com/2009/06/11/ica/

erjomi

Citat från: Kasper skrivet 2009-05-27, 12:47
Affa: Kanske det snarare är antibiotikan ger en antiinflammatorisk effekt och gör att ME symtomen minskar. Har de uteslutit Sarkoidos? Har man kollat ifall infektion med Chlamydia Pneumoinae eller Mycoplasma föreligger? Det är ju väsentligt att utreda infektioner vid misstänkt ME, bland annat Chlamydia Pneumoinae, Mycoplasma eller Borrelia. Dessa bakterieinfektioner är ju behandlingsbara och är därför särskilt viktiga differentialdiagnoser vid ME.

Så är det.. men oftast är behandlingen svår om man inte utför den i tid. Det finns ju som du säkert vet andra antibiotikakurer för TWAR och Mycoplasma som bland annat den på CPNhelp... som är långa behandlingar på flera år. Det är synd att det inte forskas mer kring behandlingar av dessa minibakterier..men jag antar att man behöver bli bättre på att diagnostisera förekomsten av dem innan intresset för att behandla dem kommer att bli aktuellt.

silversessan

De är inte behandlingsbara generellt i kronisk fas utan mest i akut fas. Det är därför vi har så mycket snack om kronisk borrelia som är mycket svårare liksom CPN är. Sarcoidos är enligt MP en följd av dessa bakterier liksom ME kan vara det. Vilken diagnos du får beror på vilka gener som slås av o på hos individen - dvs individens egen genetik i kombination med miljöfaktorer som bakteirer. Man kan se bakteier inte i motsats till diagnosen ME utn en av flera faktorer som i kombination med genetik leder till just ME, Sarcoidos, Mes , etc.

affa

Vill ändå rapportera att jag nu gått sex månader på Marshall Protokollen i Oslo.

Hade svårigheter med Herxheimerreaktioner i övergången ifrån 25 mg Minocyclin till 50 mg och fick backa tillbaka fyra gånger, men klarade mig med måttliga reaktioner på femte försöket. De fortsatta stegringarna ifrån 50 till 75mg Minocyclin och ifrån 75 till 100mg har gått med måttliga reaktioner och tre veckor emellan stegringarna.
Har gått nu på 100mg varannan dag nu i snart en månad och skall sedan in i fas 2 och börja med en mycket låg dos Acitromax en gång i veckan, samtidigt som jag sänker Minocyclinet till 25mg varannan dag.

De konventionella labbvärdena har jag trots mina svåra sjukdomsymtomen under alla år, inte haft någon avvikelse på. Inte heller under detta halvåret i behandlingen, förutom nu för några dagar sedan hade jag en kraftig avvikelse på njurfunktionsproven.
Detta förvånar mig inte, då avdödningen av organismerna avger starka toxiner, som kan drabba njurar och lever.
Min vårdcentralläkare ringde och öroade sig, vilket gladde mig eftersom jag inte är bortskämd med någon uppmärksamhet eller att de har brytt sig trots mycket allvarliga symtomer.

Vi kom i alla fall överens om att jag mådde trots allt bra, var inte svullen eller hade något äggviteläckage, så det handlade om en tillfällig avvikelse, som förståss skall följas upp.

Det är därför man måste ta prover var tredje månad på Protokollet, för att se hur man orkar med i längden!
Jag är inte orolig alls för detta, utan ser fram emot att ta med min sambo den 4 augusti på en tripp till Oslo, då jag har fått tid igen där för uppföljning och fortsatt behandling.

affa

I tisdags denna veckan var jag på återbesök till 4M-Klinikken i Oslo.

Har snart behandlats i åtta månader på Marshall Protokollet och har hunnit till fas två, vilket innebär att jag fått i tillägg en annan typ av antibiotika Azitromax 1/16 dels tablett.

I denna övergångsfas fick jag ett skov på 11 dagar, men hann i god tid före besöket i Oslo repa mig.

Förut när jag var på de andra besöken, var jag liggandes både på dit och hemresan, med hemska influensasymtom och mitt mål var att försöka bara härda ut.
Väl hemkommen sent på kvällen så visste jag att jag skulle få ligga helt nedbäddad i flera veckor i ansträngningssymtom som likaledes var outhärdliga.

Denna resa kunde jag sitta upp och för första gången njuta av resan och som omväxling även läsa en intressant bok. Väl hemkommen, var jag normalt trött och har inte än fått ansträngningssymtom, som jag annars varit van vid i jättemånga år.

Njurproverna som var lite förhöjda togs om. Annars var alla prov utan anmärkning, som de även annars varit trots min förfärliga sjukdomskänsla och värk.

Dr. Ingvild Meyer, har försökt upprätta kontakt med min distriktsläkare och det går allt bättre med det samarbetet.
Nu när mina njurvärden, kreatinin och UREA hade gått upp, så blev min distriktsläkare mera observant och förstod vitsen med att ta de här uppföljningsproven.
Så till slut hoppas jag att min läkare, som även är mikrobiolog, skall åtminstone i smyg, bli intresserad av en "fördjupning" i ämnet!

Detta är min bästa sommar de senaste tio åren och det är ofattbart!
Ingvild är även hon mycket nöjd med min utveckling och det har hon verkligen anledning att vara, med en patient i så dåligt skick som jag ifrån början var.

Baggis

Så otroligt roligt att det går påtagligt framåt för dig!!!  ;D

affa


affa

#38
Framgångar i Kina för MP.

Amy och Trevor har haft Presentationer i Kina för några månader sedan som har resulterat i att en studie skall komma till stånd på en svår autoimmun sjukdom.
Studien skall dubbelblindtestas och en grupp svårt sjkuka patienter skall få förmånen att studeras och jämföras med en referenskgrupp.

Länken är här:  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-07/arf-sat072109.php

affa

#39
Ännu en föreläsning av Trevor Marshall hållen i Singapore den 11 september 2009, där han förklarar hur infektioner kan ge genförändringar, som orsakar kroniska sjukdomar inklusive hypothyriosis t.e.x, som är vanlig vid ME.

Han talar om de flesta "autoimmuna" sjukdomar, som Astma, CFS med flera.
Vår saliv enligt Max Plank Institutetnstitutet innehåller i friska individer en mängd mikrober, som vi lever i symbos med.

När vi människor inte kan läka ut infektionerna, blir de intracellulära och angriper våra celler och speciellt mitkondrierna.

Dessa pathogener kan leva kvar i cellerna och orsaka svåra symtom av cytokinstormar som orsakar inflammationer i olika delar individuellt beroende på vilka patogener individen bär på förändrar vårat Genom som leder till sjukdom x hos individen.

Patogenerna lär sig att styra vårt immunförsvar, så att de kan fortsätta att parasitera våra kroppar!

Den här tio minuters långa presentationen ger AHA upplevelser!

http://www.youtube.com/user/DrTrevorMarshall#play/uploads