• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

MP - Marshall Protocol

Startat av affa, 2009-02-25, 13:57

Föregående ämne - Nästa ämne

affa

Moleculärbiolog Paul Robert intervjuas av Patric Tmpone i One Radio Network- Motherload cause of all disease.

Budskapet i korthet är att idén om autoimmunitet är fel, detta att immunförsvaret övverreagerar och därför attackerar kroppens egna vävnader.
I stället gömmer sig mikroorganismer sig i dessa angripna vävnader och kallar till sig immunförsvaret, som då äter upp hela cellvävnaden som mikroorganismerna gömmer sig i.

Så lösningen på "autoimmuna sjukdomar"-inflammationer är att döda organismerna det vill säga behandla infektionerna, som är behandlingsbara!

Mikroorganismerna kan ändra DNA, påverka vårt hormonsystem, sänka vårt immunförsvar och ställa till cytokinstormar (inflammationsämnen av olika slag), som leder till olika inflammationssjukdomar.

Mikroorganismerna är intelligenta och stänger av vissa reseptorer som styr över vissa hormoner, som i sin tur sänker immunförsvaret.
MP använder Benicar(Olmesartan) för att sätta på dessa receptorer, så att immunförsvaret får tillbaka sin kraft, för att sedan kunna döda de organismer som försvaret bestämmer inte skall få överleva.

http://www.oneradionetwork.com/health_-_podcasts/open_friday_forums/the_pros_and_cons_of_taking_vitamin_d_-_the_marshal_protocol_-_01.16.10_201001161490/

affa

Denna kunnskapsdatabas i länken här under, är en kunnskapskälla att vända sig till och lära sig att se på sjukdomar ur ett djupare perspektiv och dessutom en handledning rent praktiskt.
Att göra sig kunnig är ett sätt att komma frammåt och man undviker att bli ett offer i denna komplexa värld av diagnoskoder och symtomlindring.

Gräver man lite djupare, så upptäcker man ofta att hjälpen är närmare än man tror och lösningarna blir plötsligt logiska, när pusselbitarna faller lite mera på plats.

http://mpkb.org/doku.php/home:patients

affa

Ja, då var det dags att avge en rapport hur det går för mig på Marshall Protokollet på 4M-Klinikken i Oslo.

Läkaren där Ingvild Meyer, har tagit paus för nya patienter, då hon skall vidareubilda sig i en Masterutbildning, under tre år.

Vi patienter som har börjat följer hon upp, så jag är inte orolig!
4MKlinikken har flyttat till Baldersklinikken i Oslo.

Var på återbesök den 24 mars, samtidigt som godsvagnsolyckan.
Övernattade på Anker hotell och hade två härliga dagar i Oslo.

Jag har nu behandlats på MP i ett och ett halvt år och de två sista månaderna, har jag inte haft några symtom.
De konventionella proverna är normala och jag har fått ett liv att leva, som jag nog aldrig kunde tro, när jag började med behandlingen och sängliggande under många år.

Jag släpade mig emellan sängen, bordet och badrummet, samt var beredd att ta hjälp av hemtjänsten.
Några dagar i månaden orkade jag stå på benen, så att jag på något vis kunde klara mig.

När jag först började lägga märke till förbättringen var efter ett halvår, men med återkommande skov hela tiden.
När ett år gått orkade jag fira jul med familjen utan att vara liggande.

Skoven blev allt kortare och de bra dagarna allt flera eftersom tiden gick.
Nu behöver jag inte ligga längre, men vilar middag och sparar på krafterna.

Min familj märker detta så tydligt, hur jag orkar bry mig om omgivningen, min mamma, min svärmor och hälsa på mina barn.

Dagarna i Oslo kunde jag njuta av den ork jag hade fått, så att jag även kunde se mig omkring och gå upp på taket på Operahuset och se ut över hamnområdet!

Narurligtvis skall jag fortsätta behandlingen så länge som möjligt för att döda alla mikroorganismer jag har hunnit dra på mig under mina 40 år som sjuk.
Behandlingen är så enkel och ofarlig att jag inte behöver oroa mig över konsekvenserna eftersom antibiotikabehandlingen är så svag, att den inte, har den negativa effekt på bakterieflorans som de starka akutbehandlingarna man får vid tillfälliga infektioner.

Nu, fortsättningsvis blir ju även behandlingarna billigare, eftersom jag inte behöver åka till Oslo för uppföljning var tredje månad som under första året.

Nu räcker det med en gång i halvåret med uppföljningar och konventionella prover som jag köper ifrån vårdcentalen.

Vi är nu en grupp svenskar, som behandlas i Oslo, men vår målsättning är att få intressera immunologer och infektionsläkare här i Sverige.

Jag kan till exempel nämna en professor emeritus i infektionssjukdomar Kenneth Nilsson Uppsala, som just nu studerar MP, eftersom han tror att Sarkoidosbakterien som han funnit och finns i var femte fästingoch kan antibiotika behandlas och detta har prof. Marshall 30 års erfarenhet av.

Jag säger inte för den skull att alla har samma chanser som jag hitills haft, men flera ME-forskare ser ett samband med "kroniska" infektioner och ME.
Exempel på detta är ME specialisten, forskaren och praktikern Prof. De Meirleir Bryssel.
Den internationella ME forskningen focuserar även den på infektionsspåret särskilt virus.

Negawatt

Tack snälla Affa för rapporten och all information!  :)

Det är härligt hoppfullt och glädjande att läsa att du "fått ett liv att leva"! Grattis!  :)


Mayordomo

Tack för att du delar med dig av dina personliga erfarenheter! Se nu till att njuta av den extra frihet det innebär att få en högre funktionsförmåga!  :)

Skulle du kunna berätta lite mer om din "profil"? Jag tror du berättat lite tidigare. Tror du hade Borrelia samt eventuellt någon annan bakterie? Har de konstaterats via prover? Vilka typer av prover? Fler frågor kring din "profil" är t.ex.: Uppfyller du Canadakriterierna? Har du något av uteslutningarna i kriterierna? http://me-cfs.se/Filer/Kanada_kriterier.pdf Vad har du fått för resultat på olika undersökningar och laboratorieprover?

Du behöver ej svara ifall du tycker det är för jobbigt eller ifall du känner det är sådant du ej vill dela med dig. Det kan jag mycket väl förstå. Icke desto mindre vore det intressant, för att få en känsla för vilken typ av patienter som Marshall Protocol kan fungera på. Speciellt ifall fler delar med sig av sing personliga erfarenheter lika frikostigt som du.

affa

#65
Ja, tack Kasper, kanske jag är lite frikostig vad gäller att dela med mig, det har du rätt i  8)
Att uppdatera min profil är då på sin plats!  ;)

Har inget att förlora på det eftersom jag ägnat hela mitt liv åt att undra vad det är för fel på mig och har verkligen seriöst och systematiskt försökt göra mig kunnig. Ar utbildat u-ska, Biopat och drivit hälsohem!

Som U-ska, kände jag mig sjukare än patienterna, jag skötte och på Biopatinstitutet i Malmö studerade jag, i tre år, för att lära mig systemiska rubbningar, typ dysbios och symbios, vilket har gjort det lättare för mig att se och tro på att kroniska infektioner existerade- vilket jag nu blir allt mera stärkt i, när den internationella forskningen pekar typ på det spåret och att antibiotikabehandlingarna måste omprövas i sin nuvarande form och även användas på ett nytt sätt för att även bekämpa "kroniska infektioner", som vi för närvarande utvärderar dels med Marshall Protokollet och De Meirlers sätt att arbeta.

År 2004 fick jag äntligen min diagnos på Borrelia och samtidigt tog man prov på cytomegalo och EBV virus, vilket också konstaterades positiva i form av titrar!! :o
Jag blev även sjukskriven, tidigare, för fibromyalgi.

Några år senare, vistades jag utomlands och fick då ta bort en kroniskt inflammerad gallblåsa.
Efter denna operation, krävde smittskyddet att jag tog prov på MRSA, vilket jag tacksamt tog fasta på och bad då samtidigt min distriktsläkare att även ta mycoplasma, som är oerhört tyngande för immunförsvaret och även vanlig ibland ME patienter också.
Svaret var att jag även hade mycoplasma titrar(antikroppar), men ingen MRSA tack och lov. :o

Av fem prov tagna var fyra positiva i sina utfall och då handlar det inte om screening.
(Testar man positivt för HIV och får antikroppar, så är man smittad, men om man testar positivt på antikroppar till exempel för EBV virus, så räknas man bara som man har haft sjukdomen, men inte, att den infektionen är PÅGÅENDE! Varför görs det en skillnad då??)

Andra tester för ME, har inte gjorts på mig och jag har heller inte varit till Gottfrieskliniken för bedömning, men har stått på kö dit för att dra i det sista halmstrået, att få prova detta vaccin som de just då kämpade för att få börja att ge till Me-patienter.
( Idag är jag glad för som det blev, för jag anser nu att jag lider av behandlingsbara infektioner och det verkar ju forskare som Daniel Peterson, enlig flera föreläsningar jag följt tala om också s.k. co- infektions.)

Jag kommer inte på mera, men en sjukdom som utlöste det hela var körtelfeber vid 20 års ålder och som månatligen yttrat sig i feberkänsla och influensasymtom, under hela resten av mitt liv i allt ökande grad med längre skov och mera sängläge som följd och som försämrades för tio år sedan till fullt sängläge efter fästingbett som visade sig på test vara Borrelia enligt ovan!

Fyllde nyss 65 år puh! Tänk vad vår kropp är duktig att kämpa bara den får lite hjälp!
Tänk om det till sist är så att vi alla med typ ME, har co-infektions, med typ virus svamp och bakterier och som Trevor Marshall brukar kalla för en "individuell ärtsoppa", fritt översatt i från engelska!

Men Du kasper kanske menade att jag skulle uppdatera detta i  min profil med detta?affa

#66
Ja kasper om dessa inlägg inte passar här så kan Du placera om dem där Du vill ha dem!

Nu till cannadakriterierna om min situationsbedömning.

Utmattning                                                        ja
Malaise                                                             ja
Smärta                                                             ja
Neurologiska:
Fotofobi extrem                                                 Ja
Emotionell överbelastning                                     ja
Autonoma manifestationer:
Ortostatisk intol.                                                ja
Hypotension                                                      Ja
Extrem blekhet                                                  Ja
Illamående                                                        Ja
Yrsel                                                                Ja
IBS                                                                  Ja
Andnöd/syrebrist                                                Ja
Neurologiska manifestationer:
Instabil termostat                                                ja
Återkommande febekänsla                                     ja
Kalla extremiteter                                                ja
Intoelrans av kyla/värme                                      ja
Immunologiska manifestationer:
Återkommande influensa symtom hela livet               ja
Allmän malaise                                                    ja
Överkänslighet av mat                                         ja
Sjukdomsymtomen har varat i mera än 6 mån          Ja i 40 år.

Dessa ovanstående symtom har jag dragit med sedan jag var 20 efter Körtelfeber, men symtomen har blivit allt kraftigare över tid!


Mayordomo

#67
Hej Affa!

Tack för att du sammaställt information om din sjukdomshistorik, som jag kallade "profil" lite förvillande. Jag tror du har berättat en del saker tidigare, men tror det är utspritt på olika ställen, och jag minns så dåligt. Såsom jag tolkar det som har man konstaterat Borrelia (antikroppar detekterade med ELISA?). Mycoplasma antikroppar. Cytomegalovirus och Epstein-Barrvirus antikroppar.

Du skrev: "Av fem prov tagna var fyra positiva i sina utfall och då handlar det inte om screening.". Syftade du på proverna på Borrelia antikroppar?

Kanske man skall tolka det som att du haft postviralt trötthetssyndrom (postviral fatigue syndrome), dvs ME som utlöst av virusinfektion, då du fick Körtelfeber (som oftast orsakas av Epstein-Barr virus) vid 20 års ålder. Du har med tiden blivit sämre. För 10 år sedan då du var 55 år så drabbades du dessutom av Borrelia efter ett fästingbett. Så tolkar jag det, fast det är egentligen fel av mig att "ställa diagnos" på någon annan.

Jag tror att förklaringen till att antikroppar till HIV är en stark indikation på kronisk infektion eftersom ingen (förutom någon invivid Afrika) tillfrisknar från HIV. Herpesinfektioner tror jag de flesta fungerar så att man börjar med en akut infektion som sedan ligger latent i kroppen. Infektionen (viruset) kan reaktiveras vid tillfällen då immunförsvaret är överansträngt eller försvagat - lite beroende på vilken typ av herpesvirus det är. Jag tror man brukar titta på olika typer av antikroppar för att bilda sig en uppfattning ifall det kan handla om en akut infektion eller ifall antikropparna är av en tidigare infektion. Det finns t.ex. IgE, IgG och IgM antikroppar. I början av en infektion bildas mycket av en typ av antikroppar, sedan påbörjas produktionen av en annan typ. Någon typ är den som i huvudsak finns kvar som "minne" av infektionen för att på så sätt kunna ge ett bättre skydd vid framtida återinfektion. Något i den vägen har jag för mig det är.

Ledsen för de 40 år du fått gå och vara dålig.   :-\ Hoppas du nu verkligen kan få lite ökad aktiveringsförmåga och funktionsförmåga.  ;)

affa

#68
Ja, tack Kasper, min positiva förbättring är ett trendbrott iaf.

Har inte tidigare varit symtomfri i två månader i sträck sedan 20 års ålder och jag märker att jag orkar engagera mig i mina barns familjer, svärmor och mor, med även praktisk hjälp.
Min åldersklocka tickar och trots det är jag nu bättre än när jag var 55 iaf.

Detta menar jag bådar gott för yngre personer, som jag hoppas kan slå ut infektion efter infektion, tills kroppens immunförsvar, de så kallade NK-cellerna kommer upp på en betryggande nivå.

Utav 5 prov som togs, när jag insjuknade till sängläge och tiden till efter galloperationen, så gjordes 5 prov på titrar alltså inklusive Borrelia och hade  positivt utfall på 4 "infektioner"-titrar?
Hade jag tagit prov på 10 infektionstitrar, så kan jag, menar jag, även haft ännu flera "infektioner"(titrar).

Ja Din förklaring som Du gav Kasper, är nog den förklaring som i stort sett är officiell, att man har genomgångna infektioner, som ett "spår".

Dock har 10 % av de ungdomar, som får körtelfeber ungefär, får ett pågående förlopp och detta misstänker jag att man inte kan skilja på riktigt än, när man mäter deras titrar och får ett positivt utslag, om det handlar om just pågående "kroniska infektioner", som inte läkte ut vid sjukdomsutbrottet ordentligt, eller inte.

Man kan ju även ha olika höga värden av dessa titrar och om det finns en referensskala och ett övre och nedre gränsvärde, så kan det vara troligt att man kan fastställa en pågående infektion också?
Samtidigt med att man tar även NK-cell tester för att avgöra om immunförsvaret också är sänkt samtidigt!
Jag ville, nyligen av min doktor veta vilka värden jag hade på dessa positiva titrar, men har ännu inte fått något svar.

Har läst just att viss infektionsprofession, även nu börjar fundera på just denna frågeställningen varför HIV titrar tas på så stort allvar när EBV virus inte tas på samma alvar!!!!
Just nu kan jag inte komma på var jag skulle kunna hitta en länk på detta, men detta blev en AHA upplevelse för mig, att läsa dessa synpunkter,
eftersom EBV virus även kan hos 10 % utvecklas till ME under livets gång, just precis som HIV utvecklas till AIDS?

Ja, och visst ser jag att jag haft en postviral problematik, som Du säger, så absolut, eller med andra ord ME, så som jag ser det iaf.!
Med ett redan nedmonterat immunförsvar i botten som jag hade, är ju möjligheten att klara andra infektioner typ Borrelia, mycket dåliga.

Daniel Petersson verkar ju även mena att bl.a. EBV kan vara inkörsporten till ME, eftersom under tidens gång kan många infektioner få fäste och inte heller läka ut ordentligt, så belastningen av alla dessa infektiontoxiner, blir en TUNG belastning för kroppens vidare fortlevnad. Co- infektions!

Har en väninna, som går och behandlas hos Meirleir och hon hade hela familjer av pågående infektioner och ett immunförsvar i emelan HIV och AIDS nivå! Hennes NK-cell tester var alltså i denna sjukdomsnivå!

Avslutningsvis sade en infektionsforskare på karolinska Söndagen den 11 april 2010 i P1,s Vetenskapsradio att:"Vetenskapen är en konst" och "läkarens uppgift är att sammanforga olika kunnskaper".
Detta i samband med en upptäckt som gjorts och verkade mena med detta att vetenskapen inte på långt när, kommit till grunden i sin nuvarande "kunnskap"
Min kommentar är, ja detta har vi med vår sjukdom verkligen märkt!

Deia

Hej affa!
Några frågor om MP:
-Vet du hur det gått för de andra svenskarna på programmet. Har dom lika fina framgångar som du? Eller har du någon info om andra med ME i Norge som gått programmet?

-Får man vistas normalt i solljus efter att man avslutat MP?

- Kliniken i Oslo tar inte emot fler patienter nu. Finns tydligen ett center i en bit utanför Bergen men dit orkar jag inte resa. Finns det någon annan som du känner till?

Grattis och jättekul att läsa om dina framsteg.


affa

#70
Hej Deia!

Ja, en man, som inte är med i RME, men han startade före mig och jag åkte med honom till Stockholm, i april 2008, för att lyssna på Amy Proal.
Under bilresan berättade han, att han 1995 fått Borrelia och att han då startat för tre månader sedan, på MP.
Innan han fick Borrelia, var han fullt frisk, i då 50 års-åldern och spelade tennis med sin son, samt drev ett litet företag.
1995, fick han Borrelia och inga kurer bet på hans symtom, som bara försämrats under dessa år och att han kände, att han måste göra något för att orka driva sitt lilla företag vidare!
Jag frågade honom om vilka hans symtom var och de liknade väldigt mycket dem som canadakriterierna räknar upp och även mina symtom.

Han har rapporterat, att efter ett år på behandlingen på Marshall Protokollet, nu hade mindre symtom och ungefär 70 % bättre med sin energi och ork!
Nu har han gått snart två år på MP, men jag har ännu inte frågat honom i vilket skick, han är nu!

Han är, dock medlem i det norska forumet för patienter som behandlas efter Marshall Protokollet iaf.

Den andra personen i 50 årsåldern, en kvinna, har under många år varit sängliggande, med typiska ME symtom och hepatit B infektioner.
Hon startade tre månader efter mig så hon har gått nu drygt 1 år på MP.

Fram till nu har symtomen lindrats betydligt, men hon är fortfarande oändligt trött och orkar inte anstränga sig än, men lidandet är ju mindre.
Hon är oändligt lycklig för hon börjat på Protokollet, men resorna är fruktansvärt påfrestande för henne och efter dessa resor, har hon svårt att ta tillbaka krafterna.
Första året bör man göra uppföljning var tredje månad, vilket jag nu slipper!

Sedan har två ungdomar båda mycket svårt sjuka börjat, men det är i så tidigt skede att man inte kan göra några utvärderingar alls än!

De första månaderna blir ofta mycket mera påfrestande än den vanliga lunken och så var det verkligen för mig!

Sedan är det någon kvinna till som är nöjd med resultatet efter två år på protokollet, men hon har inte haft ME symtom, utan inflammation i hjärtklaffarna redan i ungdomsåren, så att de svullnade och förorsakade hjärtinsuffisiens.
Dessa svullnade är borta nu efter röntgen undersökning igen, men hon har gått mycket långsamt fram med behandlingen, eftersom det är hjärtat som är drabbat.
Vad gäller de norska ME, sjuka har jag inte fått någon uppfattning om än!

Ja, självklart kan man utsätta sig för solljus när man är färdigbehandlad om man vågar!

På MP-forumet, så lägger jag märke till att man vågar så småningom utsätta sig för ljus!
Amy proal, vet jag exponerade sig, lite grann efter tre år och kunde även trappade ner behandlingen efter fyra år.

Ja det stämmer att Ingvild Meyer inte tar emot flera patienter, för en treårig vidareutbildning så kallad Master! Vi som har börjat, får självfallet fortsätta!

Vi har en annan klinik www.medhelse.no  Dr.Geir Flatabö, som kommer till
Stockhom en ggr/månaden och som arbetar med MP-behandlingar.

Hans huvudspecialitet är barn med ADHD och Autism, som han behandlar med bl.a diet. Det har visat sig att dessa sjukdomar även handlar om inflammationer i hjärnan och kan förbättras med bl. a gluten fri kost och tror jag lactosfri dito.


Deia

Tack affa för ditt långa och utförliga svar!

Det här med solljuset är inte lätt.
Speciellt inte nu när våren är i antågande. Jag känner ju att jag mår dåligt av allt ljus (alla rullgardiner neddragna jämt) men samtidigt mår jag bra av en liten stund i solen  :-\, även om det är tröttande.


Ella

Deia skrev:

"Några frågor om MP:

- Kliniken i Oslo tar inte emot fler patienter nu. Finns tydligen ett center i en bit utanför Bergen men dit orkar jag inte resa. Finns det någon annan som du känner till?"


Jag vet inte om det är någon annan som skrivit om att dr Kenny De Meirlei nyligen har öppnat en klinik i Stockholm. Den som vill boka tid hos honom (på Djurgårdens klinik, Karlavägen 119, Stockholm, sista torsdagen och fredagen i varje månad) kan göra det genom Ira De Smet på Himmunitas i Bryssel via mail: IraDS@ehmb.be

Nästa gång han är där är 6 o 7 maj. Jag tror det finns tider kvar. Ska själv dit 6 maj.


affa

#73
Ja, Ella Du frågade om det fanns någon annan läkare som kan ta hand om dem som vill gå på MP!

Ja denna läkaren Geir Flatabö, kan man träffa i STLM i gång i månaden om man inte orkar resa.
Då tar man kontakt på hans hemsida: www.medhelse.no

Där kan man beställa telefontid eller träffa honom i STLM.

Skillnaden emellan dessa läkare är i ett nötskal, att De Meirleir, ringar in infektionerna man går och drar på och skräddarsyr behandlingen efter detta, vilket ibland är att föredra, men kostnaderna är då MYCKET  större.
Det är proverna som kostar så mycket och naturligtvis, får man betala även mycket dyra mediciner, som är av både konventionella typer, men även understödjande komplementära.

Dr. Marshall, går en annan väg, men med samma mål att döda mikroorganismerna, för att få bort deras toxiner ur kroppen, som i sin tur stör alla kroppens system inklusive nervsystemet.

Denna behandling är ett nu välbeprövat sätt att systematiskt komma åt de intracellulära infektionerna oavsett vilken "ärtsoppa", man dragit på sig av olika infektioner.
Sedan görs uppföljningar var tredje månad med konventionella prover, hos sin husläkare som man förståss får köpa själv.
Dessa prover tas för att hålla kontroll på avgiftningsorganens situation i deras ökade arbete med anhopningen av gifter som ansamlas i blodet, vid bakterieavdödningen.
De virus man eventuellt drar på, dödas atomatiskt, när immunförsvaret blir effektivare!

Dessutom ,som jag skrev i underliggande inlägg, så tas D-vitaminprover, för att se till att immunförsvaret får så stora förutsättningar, som möjligt att själv ta hand om inkräktarna, som då inte kommer att trivas längre i cellerna och dessa prover kostar ungefär tusen kronor var tredje månad.

Båda dessa läkare är nu säkert överbelastade, men förhoppningsvis kommer immunologer i Sverige att få upp ögonen för "kroniska, resistenta och intracellulära infektioner" och blir villiga att studera dessa metoder och LÄRA UPP SIG, samt förfina metoderna så småningom!

Den första tiden på båda behandlingarna ökar symtomen genom s.k. förstförsämring, som inte får förväxlas med biverkningar.
Kroppen hamnar i en kris, när den rustas för "STRID".

MP använder mycket låga doser antibiotika, under lång tid som inte jag i.a.f märker av, vad gäller magbesvär.
De Meirleir, använder mera konventionella doser och som då ger mera biverkningar i form av bl.a. tarmbesvär!

BÅDA METODERNA HAR SAMMA MÅL!

Ursäkta det långa inlägget, jag skall skärpa mig i fortsättningen! :P


affa

Ja, tack mala självklart, detta skall jag ändra!!

Ella


Tack, Affa för ditt inlägg om skillnader mellan Kenny De Meirleir och Geir Flatabö. Jag trodde att båda behandlar enligt Marshallprotokollet. Gör inte Kenny De Meirleir det?

/Elisabeth

affa

#76
Nej Ella, Prof. De Meirleir och Trevor Marshall, har samma mål men arbetar på olika sätt för att nå dit, genom att minska antalet av gamla "infektioner", så att kroppen får mindre symtom kvar!!

I ett nötskal kan man säga så, men man får göra sig kunnig eftersom, det även finns flera teorier, så vi får på sikt se vartåt det lutar.

Än så  länge ligger dessa tillgängliga behandlingar fortfarande på klinisk forskningsnivå!

affa

#77
Här kommer en färsk föreläsning av Prof, Trevor Marshall som inbjöds att föreläsa av en känd psykiatriker Jonas Eberhard med en verksam bror i Sverige David Eberhart också psykiatriker.
Föreläsningen hölls i Kings College den 13 maj 2010.

Den här föreläsningen är allmänt om kroniska sjukdomar, men ger en hint om att hjärnan och nervsystemet, kan även drabbas av infektioner och avge symtom som depression, hjärndimma och andra psykiatriska sjukdomar samt neurologiska m.flera!

Föreläsningen tar en timme och är värd att lyssna på. Det är tack vare en svensk patient, som lider i huvudsak av symtom ifrån nervsystemet.m.m., som etablerat kontakten emellan forskarna.

Hon sökte en psykiatriker, som kunde stödja hennes behandling på Marshall Protokollet och kom då i kontakt med Jonas Eberhart som tog kontakt med Trevor och inbjöd honom att ge sitt föredrag i London, så han tackade ja och höll detta föredrag!
http://www.youtube.com/watch?v=uha9lyVoEf0

affa

Amy Proal  föreläser på den internationella Kongressen i Ljubljana International 5-9 maj 2010 om Virus och Bakteriernas Metagenome.

Hon talar om hur virus och bakterier driver inflammationssjukdomar av många slag och autoimmuna sjukdomar.
EBV virus tillexempel saktar ner immunförsvaret igenom att nedreglera Vitamin D reseprorerna i kroppen även kallade VDR Nuklear Receptorer.

När man fått en immunsänkande mikrob som till exempel EBV, så blir det lättare att plocka upp någon annan mikroorganism, som Tuberkolos, Borrelia osv. och då uppstår det en snöbollseffekt som  driver igång olika inflammationssjukdomar.
Under en livstid ackumelerar alltså vår kropp ett stort antal infektioner, som till slut totalt binder immunförsvaret på en mycket låg nivå och kommer då på grund av detta att ge en oändlig mängd besvärliga symtom.

Den tiden är förbi när man har för sig att en bakterie eller virus orsakar en viss sjukdom. Nu inser många forskare att flera mikroorganismer av olika slag kan ligga bakdom ett sjukdomstillstånd!

Det ser ut som att vi nu står inför ett paradigmskifte i vårt synsätt på,  så kallade "autoimmuna" sjukdomar och inflammationssjukdomar.
http://www.youtube.com/watch?v=hO2YXh0ajnk&feature=player_embedded#!

affa

Dr. Greg Blankcy from Vancouver, delivered an presentation at the autoimunity kongress, held in Ljubljana during May 2010.

Olmesartan shown in binding pocket, activates the innanate immunresponse.

Greg Blancey, pratar här om hur Olmesartan får en uppreglerande  effekt på det medfödda immunförsvaret.

Olmesartan underlättar för den lågdocerade antibiotikan, att finna de i cellerna gömda pathogenerna och döda dem.

Olmesartan är dessutom inte skadlig i de doser som ges på MP.

Greg presenterar även i sin korta föreläsning olika svåra kroniskt sjuka patientfall, där patienterna har fått en stor förbättring av sina symtom.
http://www.youtube.com/watch?v=X0y0PcVJ5Ss&feature=related