• Välkommen till MEF-forum — öppet, gratis forum om Myalgisk Encefalomyelit (ME).
 

MP - Marshall Protocol

Startat av affa, 2009-02-25, 13:57

Föregående ämne - Nästa ämne

affa

Det senaste inom autoimmun forskning som visar på inttacellulär tillväxt relaterat till mikobernas interaktion med kemiska styrfunktioner i våra kroppar och hur de växer till över tid.

Detta var så intressant, att jag ville länka det även i detta forum!
http://autoimmunityresearch.org/transcripts/AR-Proal-Metagenome.pdf

Själv är jag inne på min tredje behandlingsmånad på MP i Oslo!

Det går förvånansvärt bra hitentills. Bättre än väntat eftersom jag varit sängliggande i många år.
Körtelfeber vid nitton gav mig kroniska symtom, som förvärrats över tid och som jag lidit i 40 år.

Dock måste jag gå på lägsta dos Minocyclin och skall försöka sakta stegra dosen enligt behandlingsplanen.
Skall på återbesök i mars!

Presentationen av Marshall Protokollet i Portugal, rönte stor framgång och Ingvild Meijer, som är läkare, På Oslo kliniken, var där för att lära sig att guida atienter på den stora långtidsstudinen

affa

Visste inte var jag kunde skriva det här, men det här hör i alla fall till medicinsk behandling!

Jag har en berättelse av Amy Proal, som lidit svårt av ME och fibromyalgi, som jag tagit ifrån medlemsforumet på MP, eftersom jag själv går på behandlingen

Amy blev rekommenderad denna behandling av en specialist, som den enda väg han kände till som kunde döda både bakterier och virus.

Här får vi följa Amy till 2007, när hon gått i tre år på MP
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?id=7676&t=CFIDS_FM

affa

Jag hittade även en man med Diagnosen ME och och överkänlig emot kemikalier, mm.

Det är en lärorik berättelse ifrån att han som ung insjuknade i körtelfeber och sedan försämrades över tid och vid ca 30-års åldern, var totalt övekänslig, utmattad och hade kognitiva problem, mm.

Han var till konventionella läkare, specialister och sökte även upp oräkneliga terapeuter, men han fann ingen hjälp och hade till sist tappat hoppet om att över huvud taget få någon hjälp.

Nu är han i sextio års åldern och kan leva ett normalt liv, som man lever vid den åldern och de ursprungliga mycket svåra symtomen är borta!
Jag läste hela länken till slutet!  FANTASTISKT HELT ENKELT
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?id=7676&t=CFIDS_FM

Pippin

Vilken intressant sida!

Femejl

#4
Hej Affa!

Skulle du kunna tänka dig att starta en tråd som berättar mer om MP i Oslo. Hur blev du aktuell för behandling? Hur tar du dig dit? Hur många besök gör du? Hur bor du under tiden? Vad går behandlingen ut på? Vilken läkare behandlar?

Det finns säkert fler frågor när du väl börjar berätta. Eller om det finns en länk på svenska alt. norska om programmet. Jag orkar inte läsa fackinfo på engelska när jag inte ens kan de medicinska termerna på svenska!   ???
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

silversessan

MP is da thing  helt enkelt revolutionary. Nobelpriset kommer inom tio år till Marshall! Förhoppningsvis snarare. Jag tycker vi lägger upp en rubrik " Rehabilitrering med MP" där vi kan samla sånt du länkar till.Har själv försökt under rubrik tidigare som jag ska försöka hitta!

silversessan

#6
Nu hittade jag på den som liknade rubriken jag hade på andra forumet...

Kan meddela att jag själv tror jag "herxar" just nu vilket jag gjorde förstå ggn i somras.. Mkt bättre nu än innan...

affa

#7
Ja, visst!

Jag är ny på forumet och anpassar mig gärna!

Kan jag be moderator att flytta, mitt inlägg till en passand plats, eller ge mig råd om vad det är lämpligast att placera dessa färska rön inom autoimmun forskning!  :)

affa

#8
Ja, det var en god idé, att samla denna forskning och behandling under ovanstående rubrik!

Är inte så skicklig och lite osäker på hur man flyttar inlägg inom forumet!
Jag vill gärna, flytta de inlägg som hör till ovanstående om någon hjälper mig!

Pippin

#9
vad betyder "herxar"?

affa

#10
Först vill jag tacka Kasper, för hjälpen med rubriceringen och överflyttningen under tråden Marshall Protokol.

Sedan sitter jag och läser ur guide för MP Behandlingen och vill svara Dig Pippin över som det heter egentligen Jarisch-Herxheimer-Reaction.

Det står så här fritt översatt: "Bakterieavdödning utlöser en cytokine inflammation som frigörs ifrån de döda bakterierna, när de lämnar cellerna, som de har parasiterat"
Dena reaktion kallas Herxheimer.

Dessa rektioner är oundvikliga när man dödar mikroorganismerna och är unika för varje person.
Eftersom tiden går reduceras antalet mikrober och därmed också dessa rektioner allt mera.

Det gäller att öka särskilt Minocyclinet långsamt i den takt man individuellt behöver, så att symtomen ändå kan hanteras.

Femejl, Du frågade om vad behandlingen går ut på och det vill jag gärna svara på!

Eftersom länkarna är på engelska och det blir tungläst, så kan jag sammanfatta i ett nötskal.

"Kroniska" infektioner, behandlas med olika sorters antibiotika under lång tid. Doserna är ytterst små och stegras sakta efter kroppens egna förutsättningar. Till behandlingen hör Benicar, en medicin, som hjälper kroppen att återställa den receptor i hjärnan som styr över och som reglerar hormonproduktionen.

När kroppen har hamnat i ett "kroniskt"läge, blir det ett överskott, av immunsänkande hormoner, som låser immunförsvaret i detta låga läge, så att utläkningen av de infektioner, som individen lider av inte sker.

Då tar man hjälp av Benicar, som återger kroppen kontrollen över VDR-reseptorn, så att de steroidliknande hormonerna minskar och immunförsvaret ökar, så att det får kapacitet att läka ut de olika infektionerna inklusive virus, eftersom man höjer immunförsvaret.

Om man samtidigt får kontrollen över immunförsvaret och samtidigt behandlar med olika antibiotika samt ringar in de infektioner, som kan tänkas leva i våra celler, då har man möjlighet att elliminera de symtomer, kroppen lider av.
Jag, fick kontakt, med MP i samband med en presentation på Karolinska, då en grupp av ME-drabbade, hade möjlighet, att få träffa Amy Proal och få lyssna på hennes berättelse.

Hon var en ung mycket hårt drabbad kvinna med ME, som gått på MP i tre år då. Det var hennes första resa utomlands efter sina år i ett mörkt rum.

Fick reda på att en privat klinik, skulle öppna, för möjligheten att ge människor,chansen att få gå på protokollet, vilket, fungerar som en stor långtidsstudie!
Det går nämligen inte att använda korttidsstudier med dessa sjukdomar, som tar tid att återställa!
Inte heller dubbelblindtester är tänkbara av etiska skäl!

Jag ställde mig i kö, men kunde inte starta förrän läkaren på kliniken, hade gått de extra utbildningar, som fordras, för att kunna hjälpa patienter med uppföljningar, provtagningar och medicineringar, på MP.

När forkargruppen hade sin presentation i Portugal, åkte Ingvild, som hon heter dit på sin utbildning och då kunde jag åka ner till Oslo, för att få starta på protokollet och startade under jultiden.

Jag berättade detta för min distriktsläkare, som också är mikrobiolog och han tog då mina konventionella prover, som jag tog med mig, för att reducera kostnaden i Oslo.
Nu i mars, skall jag åka på uppföljning dit.
Mayordomo

#11
Det har skrivits en del om MP i ett annat ämne (Brist på D-vitamin). Det hittas i detta inlägg och i inlägg som följer: http://mef-forum.me-cfs.se/index.php?topic=55.msg257#msg257

Jag är lite orolig för att någon råkar illa ut då de försöker sig på MP-behandlingen där man skall hålla nere på D-vitamin.

Femejl

#12
Problemet med det som skrivits om MP i tråden du refererar till Kasper, den om D-vitamin, är att inlägget har länkar till engelskspråkiga sidor som jag ännu inte har energi att läsa in mig på så jag tackar så mycket för den lilla sammanfattningen på svenska. Har jag bara en liiten aning om vad det handlar om så kan jag gå in och själv söka vidare på norska sidor.

Sen tror jag också att det är fler än jag som behöver lexikon för att förstå vissa inlägg ibland så tack för förklaringen på herxa, Affe.

Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

silversessan

Om ingen vill höra så får man ju vända sig till "de redan frälsta" som vet vad man pratar om och är intresserade att förstå hur MP och d-vit sambandet fungerar och vad herx är. citerar affa: 
CitatNär kroppen har hamnat i ett "kroniskt"läge, blir det ett överskott, av immunsänkande hormoner, som låser immunförsvaret i detta låga läge, så att utläkningen av de infektioner, som individen lider av inte sker.
D-vit är en av dessa "immunsänkande hormoner" oavsett vilken form kroppen omvandlat det till...

Jag rekommenderar inte att man gör på annat sätt än Affa: Dvs att med hjälp av läkare göra denna behandling...Men det är viktigt att vi kan förstå hur det fungerar eftersom Marshall bjuds in till konferenser världen över och det är en botande behandling för 90%..


Femejl

#14
Tydligen hade jag missat att gå in och ändra i mitt inlägg av den 26 feb. Jag raderade på andra ställen i samband med mitt senaste inlägg under "Förbaskad".  Nu är det dock gjort även här! Har du inte läst inlägget under Förbaskad, Silversessan, så rekommenderar jag dig att göra det.

citat Silversessan
CitatOm ingen vill höra så får man ju vända sig till "de redan frälsta" som vet vad man pratar om och är intresserade att förstå hur MP och d-vit sambandet fungerar och vad herx är.

Tråkigt att du inte kan visa ödmjukhet tillbaka! Jag tror nämligen att du har full koll på vad som skrivs i detta forum.

P.S. Det var förresten jag som bad om en förklaring av MP pga. att jag inte är varken redan frälst eller insatt och då förväntar jag mig inlägg som alla kan förstå och inte bara de som vet vad de redan frälsta pratar om.
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

silversessan

D-vitaminfrågan är ju essentiell för MP och inget man kan kringå i sammanhanget vilket jag försökt förklara. Men i tråden om d-vitaminbrist ville du ju inte veta det! Så nu vill du höra om MP när jag tidigare försökt förklara att det strider mot Gottfries rekommendationer att öka d-vit!?  ???Jag förklarar gärna om någon VILL veta saker och frågar om det. Men det känns inte så kul att svara efter personliga phopp. Vi är alla sjuka och trötta och bör ha respekt för att man inte orkar förklar allt för alla nykomlingar vilket Kasper också förklarat i sin Forum-förklaring. Vi har tidigare diskuterat "herx" i samband med borrelia..Men om någon frågar får man givetvis ta om det. Men du blir ju uppenbart personligen förödmjukad när jag kommer dragandes med motsatta fakta i d-vit frågan. Så därför får nån annan förklara för dig. Jag lägger mig i diskussionen med dig och hoppas denna tråd kan återgå till att handla om MP-frågan!!! I fortsättningen tänker jg bara använda detta till att diskutera vetenskapen kring MP här och inte mig som person som är irrelevant i sammanhanget...  Dessutom är det olagligt att påstå vad som helst om folk på internet- det går under förtal och ärekränkning att påstå offentlig att nån är "paranoid" även om personen skulle vara det. Tryckfriheten har begränningar i lágen. Det är också tveksamt hur man får göra reklam utan att det tydligt framgår att det är reklam utan pakteras som konsumentupplysning - kallas "buzzing" i PR-välden. Bloggaren Blondinbella har nyligen stämts för att ha "pratat upp produkter" ...

Femejl

För det första har jag inte påstått någonting. Jag skrev att "i mina ögon" och "kanske det är så". Det är skillnad! Sedan går jag inte in och läser allt under t.ex. Borrelia. När man skriver kan man inte utgå ifrån att alla läser och minns allt. Speciellt inte de som är nya inom ME. Det är också så att av s.k. mättad information minns vi inte mer än 20 %.

Hur som helst så behöver ingen oroa sig mer eftersom jag drar mig tillbaka. Jag har redan informerat Kasper i ett mail för några dagar sedan att jag nu behöver lägga fokus på mig själv för att hitta ett liv bredvid rollen som mamma åt en ME-sjuk son. Något som är nödvändigt för både honom och mig. Jag nöjer mig med all den information som jag har fått hittills och jag tackar alla er här på forum som trots en svår sjukdom orkar bemöta omgivningen både vänligt och ödmjukt. Att inte du, Silversessan, klarade av att ta emot mitt öppna brev där jag bad dig om förlåtelse för mitt agerande utan istället fortsätter gå på säger mycket mer om dig än vad det säger om mig.

Jag önskar er alla LYCKA TILL och var så god att håll denna MP-tråd levande med enbart MP-diskussioner framöver.

Marianne
Mamma till 25-årig ME-drabbad son. Insjuknade -02, diagnos -08.

affa

Har hittat en presentation av Marshall Protokollet i samband med en inbjudan till En World Gene Congress i West China Hospital, Medical Scool och Sichuan Universitetet, som hölls i dec. 2008.

DVD och text finns här: http://mpkb.mp-dev.com/doku.php/home:publications:marshall_westchina_2008

Här tar Marshall upp nödvändigheten att förstå sjukdomprocessen när mikroorganismerna dör under antibiotikabehandlingen och att då även cellerna dör samtidigt med inkräktarna i dessa celler.
Han behandlar även vikten av att gå mycket långsamt fram med ökningen av antibiotikan, så att inte för mycket toxiner blir koncentrerade i systemet i samband med avdödningen.
Målet för behandlingen är att minska belastningen av olika mikrober, så att immunbelastningen minskar i den takt kroppen orkar med, så att organ, immunförsvar och hormonsystem kan börja fungera allt bättre och så småningom normaliseras.

Det intressanta för mig är att jag känner igen mig på många sätt, när han presenterar den statistik han hunnit få under dessa fyra år som denna unika studie pågått.
Är nu inne på min fjärde månad i behandlingen, men har bara 50mg Minocyclin än, eftersom jag blev mycket dålig och backade tillbaka till 25 mg, fyra gånger innan jag kunde vara bekväm med 50 mg.

Han berättar så detaljerat om behandlingen att jag rekommenderar att titta på den.

Han tar även upp vikten att aktivera VDR- vitamin D-receptorn, som styr de flesta processer i kroppen.

Här visar han en överskådlig chematisk bild över de olika gener, organ och hormonprocesser som påverkas när man tar Olmesartan(Benicar) och hur viktigt det är att utesluta tillförsel av vitamin D under läkeprocessen.
I Kina påpekar han är det lättare att undvika intag eftersom maten inte är tillsatt med D vitamin, som den är i USA, där den mesta maten har tillsatser och det blir extra svårt att undvika intag.

Att D-vitaminet fungerar som ett Korticon, vad gäller immunsänkning, blir allt tydligare!affa

#18
Vilken intressant intervju jag hittade på NiceGuideLines Blog av "dr.Speedy"

Professor Paul Evald är specialinriktad på infektionssjukdomar och en ny disiplin som kallas Evolutionsmedicin.
Han fungerar nu som "director" i Evolutions Medicin på Biologi Departementet i Souisville.

Han går verkligen på djupet med vilka faktorer som orsakar autoimmuna sjukdomar och inflammationer.
Han menar att det finns kroniska infektioner bakom dessa sjukdomar, som triggar de multippla symtomer, som dessa patienter uppvisar.

Dessutom menar han att de nuvarande infektionsspecialisterna förnekar att kroniska infektioner överhuvudtaget finns.
Genförändringar hos de kroniskt sjuka orsakas av dessa kroniska pågående infektioner, med bakomliggande patogener.

Här är intervjun: http://bacteriality.com/2008/02/11/ewald/

affa

Ja, jag kan nu rapportera ifrån min egen behandling på Marshall Protokollet.

Hade telefontid, idag med dr. Ingvild Mayer, som är specialutbildad för att guida patienter som vill långtidsbehandlas på MP med lågoserade antibiotikor i viss ordning, där man först startar på Minocyclin.

I mitt fall hade jag mycket förhöjada D-vitaminvärden, som nu efter fem månader på behandlingen har sjunkit ordentligt D-25 ifrån 46 till idag 30 och vitamin D-1,25 ifrån 155 till idag 93.

Enligt läkaren har jag svarat bra på behandlingen! Stegringen av Antibiotikan Minocyclin, som skall stegras i steg, har gått långsamt eftersom symtomen blev mycket stegrade vid uppgång ifrån 25mg till 50mg Minocyclin. Detta steg fick jag försöka fyra gånger innan jag tolererade.

Har nu inte haft skov på en månad och krafterna, har varit ovanligt mycket bättre och jag behöver inte ligga och vila mer än korta stunder.
För en vecka sedan kunde jag sedan ta nästa steg till 75mg Minocyclin och känner nu mig mera däven och seg, men fortsätter med dosen om jag inte blir mycket förvärrad och i så fall går jag bara tillbaka på 50 mg i två veckor och provar tills jag även tolererar den dosen osv tills jag når 100mg och tolererar den.

Ja så går det till på MP och när jag häromdagen gick ut på en långsam promenad kände jag hur hoppet om en förbättrad livskvallitté innfann sig, till skillnad ifrån andra vårar de sista tio, som åren gått åt rakt motsatt håll.
Våra kroppar har fantastiska resurser, bara hjälpmedlen finns till hands.

Det är kanske dags att man börjar att använda antibiotika på ett annat sätt än det sätt man använt sedan Pastörs tid och har sedan dess inte utvecklats!

Kroniska infektioner, måste komma i fokus och behandlas!